Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 163

Wątek: COW: Beginning of The End Times - Dyskusja i download

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Patrykovsky Zobacz posta
    Chochlik aktualnie mamy wersie 1.01 jak dobrze pamiętam, tam jest strasznie dużo bugów, za niedługo ma wyjśc patch i na pewno wiele rzeczy zostanie zmienionych, wiele jednostek ma być dodanych, naprawione finanse itp
    Trzeba przyznać że już w tej wersji gdzie mod nie jest jeszcze dobrze zrobiony i jest to chyba minimum tego co będzie w oficialnej becie to dużo się zmieni
    Grałem zbyt krótko, aby stwierdzić czy są bugi.
    A finanse to mnie lekko zdziwiły. Rozegrałem kilka tur Tomb Kingami, wszędzie coś się budowało, szkoliłem nowe wojsko, a mimo wszystko nadal byłem na plusie. Na razie jakoś nie dostrzegam, aby komp spamował armiami, ale zmieni się to pewnie za jakiś czas.
    Na razie mam pozytywne wrażenie i oby tak zostało
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Są bugi typu wywalanie, zmiana ikonek ale to jest w polowie tylko frakcji. Krasnoludy dostają po 10k z jednej kopalnii jak dobrze widziałem.
    Spora część jednostek brakuje opisów/awatarów. A co do spamu armii to jak dobrze wiem to nie ma tam garnison script oraz możliwości respienia armi.
    Mod ma swój klimat ale jak narazie można go nazwać nieoszlifowanym diamentem

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Braki są, ale w sumie niewielkie, więc do wybaczenia.
    Bardziej zastanawia mnie zachowanie AI. Oblegałem miasto Jaszczuroludziom z dość silnym garnizonem, niedaleko stała ich większa armia. Liczyłem, że przyjdą im z pomocą, ale tak się nie stało. Po zdobyciu nadal stoją tam, gdzie stali. Mam nadzieje, że AI będzie później bardziej agresywniejsze.

Czy do końca nieoszlifowany? To bym nie powiedział. Brakuje jeszcze kilku pociągnięć, aby wyszedł z tego przecudny diament.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Ostatni Smok Awatar Rhaegrim
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    63
    Otrzymał 47 podziękowań w 35 postach
    Te niedociągnięcia szczególnie widać oblegając chaos, ogry i walcząc z nocnymi goblinami.

Przynajmniej w drodze jest patch z dużą ilością nowych rzeczy i rozwiązaniem starych problemów.
    "Madness you say! Do you fear me? Are you afraid of what I might do, of what I might say? What a fascinating reaction''

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    chochlik chodzi Ci o to jak Tomb atakuje miasto jaszczurów nieopodal czarnych ziem? Jeżeli tak to też tak miałem tylko w moim przypadku stały tam 3 armie, 1 z nich nawet oblegala mi miasto aż przez 1 ture i wróciło do tych 2 pozostałych armii. Te ai ma swoje plusy i minusy. Raz miałem przypadki czystej głupoty jak np zdrady Kislevu przez Outland ( nie pamiętam dokładnie nazwy ) i zerwanie sojuszu i atak stolicy a raz miałem przejawy geniuszu gdzie raz mnie zaatakowało aż 3 armie na raz albo gdzie mnie oblegały 3 armie ( 1 oblegała a 2 byly na tak blisko by wziąść udział w bitwie ). COW; BoTET ma swoje plusy i minusy ale jeżeli będzie dobrze to rozwijane to może dostać miasno najlepszego moda do Medieval 2 a to aktualnie należy do TA DaC

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    No i zaczęło się wywalanie do pulpitu :/ irytująca, ale na szczęście po odpaleniu i wczytaniu tura przechodziła dalej.
    Mam nadzieje, że nowy patch to załatwi, albo zmniejszy częstotliwość. Liczę, że też poprawi frakcję Królów Grobowców i dostępu do generałów. 64 tura i stan posiadania 4... Nie mogę ich szkolić, ani też nie dostaję ich drogą adopcji. Póki, co strasznie powoli idzie mi podbijanie Arabii, która okazuje się być ciężkim orzechem do zgryzienia.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Znam ten ból gdzie miasto ma full garnizon a w tym dużo konnicy i słoni. Polecam Ci Bone Gigant ciekawa jednostka, szybka i potrafi dużo chaosu narobić w szeregach wroga

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Znam ten ból gdzie miasto ma full garnizon a w tym dużo konnicy i słoni. Polecam Ci Bone Gigant ciekawa jednostka, szybka i potrafi dużo chaosu narobić w szeregach wroga
    Rozegrałem bitwę na auto. Trzy moje pełne armię kontra garnizon miasta, który liczył ledwo ponad 200 ludzi. Moje straty zamknęły się, gdzieś łącznie w okolicy 1000... Słabych oddziałów nie miałem, bo i znalazł się jedna jednostka skorpionów, była gwardia grobowa, mumie, włócznicy, katapulty... No nic wypróbuje tych Gigantów, może dzięki nim będzie łatwiej.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Poprostu w Medieval bardzo często bywa tak że automatyczne bitwy są bardzo niekorzystne. Ja osobiście starałem się wyciągać te garnizony z miasta i poza murami z nimi walczyć.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Poprostu w Medieval bardzo często bywa tak że automatyczne bitwy są bardzo niekorzystne. Ja osobiście starałem się wyciągać te garnizony z miasta i poza murami z nimi walczyć.
    Zobaczyły jak będzie w następnej bitwie. Na razie zbuntowała mi się Lahmia i widzę, że inne miasta też do tego dążą. Wina leży w dużej populacji, która przyrasta dość szybko.
    Mam dziwne wrażenie, że kapłani w ogóle nie poprawiają wzrostu religii na moich czy też neutralnych/wrogich terenach.
    Ogólnie rzecz biorąc, to Krasnoludy Chaosu szaleją.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów