Przecież już nie raz była udzielana na nie odpowiedź. I kolejny raz pytasz o to samo, iiii kolejny raz będą te same odpowiedzi. Błędne koło.
Przecież już nie raz była udzielana na nie odpowiedź. I kolejny raz pytasz o to samo, iiii kolejny raz będą te same odpowiedzi. Błędne koło.
Szkoły imienia Bandery i Suchewycza, pomniki tychże zbrodniarzy, kary za obrażanie "herojów" z UPA, pogrzeby i gale w mundurach hitlerowskich, projekt ustawy o polskim ludobójstwie na Ukraińcach. Jak myślicie, kiedy Ukraińcy przejdą od teoretyzowania do praktyki? I czy nie dziwi Was, że żydzi skupiają się na tzw. polskim antysemitymie a nie widzą go na Ukrainie?
13872770_1009864169131884_4706346798936916704_n.jpg
Szkoda, że nie wiesz skąd byli rekruci, którzy wchodzili w skład estońskich czy łotewskich formacji SS, albo formacji milicyjnych na Litwie i za, co byli odpowiedzialni, bo wówczas wiedziałbyś o, co chodzi Paskudnemu Pludrakowi. Zerknij do książki "Między mocarstwami. Walka o kraje bałtyckie podczas 2 wojny światowej."
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Również rosyjskie jednostki(i to więcej niż ukraińskich) uczestniczyły w tłumieniu Powstania, choćby rzeź Ochoty to dzieło Rosjan. Faktem jest, że utożsamiano ich z Ukraińcami, bo to byli głównie Kozacy, ale Dońscy,Kubańscy...... czyli nie ci ukraińscy(a dziś jedni z pupili Putina).
Taak, nie widzą, bo przecież jedni i drudzy to Chazarzy spiskujący przeciw Polsce. A tak poważnie to polecam zapoznać się z ostatnim wystąpieniem prezydenta Izraela w ukraińskim parlamencie.Poza tym w samej tylko Odessie mieszka mniej więcej tylu Żydów co w całej Polsce.
Żydzi nie skupiają się szczególnie na polskim antysemityzmie, śledzą występowanie tego zjawiska na całym świecie, a i w Polsce ono występuję-choćby dewastowanie żydowskich cmentarzy, publiczne palenie kukły Żyda nie tak dawno temu na rynku we Wrocławiu przez ziomali Pawła Kukiza, a ostatnio w Izraelu "popularność" zdobywa też PAN Jacek Międlar http://www.timesofisrael.com/polish-prosecutors-absolve-nationalist-priest-of-hate-crime-charge/
http://www.jta.org/2016/09/28/news-o...osecutor-finds
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 02-10-2016 o 20:28
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Gdyby nie skala rzezi to zawsze te głosy wspominające o Ukraińcach w kontekście Powstania Warszawskiego przy amnezji w stosunku do Rosjan (po obu stronach Wisły zresztą) by mnie bawiły. Co do "tzw polski antysemityzm". Mieszkam w mieście gdzie czym niższa warstwa społeczna tym większe jest to zjawisko. Z małym wyjątkiem: bez cudzysłowia.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Co jak co ale w Rosji tych co walczyli po stronie nazistów się nie gloryfikuje, a popisywali się oni również wielkim okrucieństwem. A z rasizmem trzeba walczyć zarówno w Polsce jak i gdzie indziej, a antypolski rasizm, który będzie wynikał z kultu bandery powinien nas szczególnie interesować.
To kłamstwo, nie oświecasz tu nikogo, skąd ta opinia? Rzeź wołyńska miała na celu całkowite wyeksterminowanie Polaków i wszelkich innych narodowości, gdyby to się nie udało okrucieństwo miało zmusić ich do ucieczki ale mało kto uciekł niemal wszystkich zabito.
Co chcemy osiągnąć? Dobrze by było żeby badacze zostali dopuszczeni do miejsc mordów na Ukrainie i można tam było postawić ofiarom choćby drewniany krzyż. Ale Ukraińcom to nie pasuje żeby badać ofiary mordów ich bohaterów.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
@ Przecież już nie raz była udzielana na nie odpowiedź. @
Nie zauważyłem. Ale czekam. Doczekam się?
@ Rzeź wołyńska miała na celu całkowite wyeksterminowanie Polaków i wszelkich innych narodowości, gdyby to się nie udało okrucieństwo miało zmusić ich do ucieczki ale mało kto uciekł niemal wszystkich zabito. @
Wybacz, ale piszesz bzdury. Na Wołyniu mieszkało w tym czasie może jakieś 350-360 tys. Polaków (a zapewne więcej, nie mam w tej chwili danych sprzed samej wojny). Wymordować ich Ukraińcy fizycznie nie byli w stanie i mieli tego pełną świadomość. Stąd też zdecydowali się działać w tak okrutny i spektakularny sposób by zasiać zgrozę i skłonić ludność polską do ucieczki. Oczywiście chcieli przy tym zamordować tylu Polaków ilu się dało ale w sumie naszych rodaków zginęło raczej nie więcej niż jakieś 60 tys. Przy czym bardzo prawdopodobne że mniej gdyż Ukraińcy zabijali też osoby innych narodowości, które do tej liczby się też wlicza. Widać więc, że mówienie o całkowitej eksterminacji to nieporozumienie. I jak wspomniałem Ukraińcy mieli tego świadomość. Nie zmienia to faktu, że to co się stało było zbrodnią wojenną i że jej skala mogła nosić znamiona ludobójstwa (choć ofiarami Ukraińców padały też osoby innej narodowości, np. Czesi czy Słowacy; w tym czasie na Wołyniu mieszkało ich dobrych kilkanaście tysięcy a oprócz tego i inne narodowości).
Dla mnie nie ulega wątpliwości, że gdyby ukraińscy nacjonaliści mogli dokonać wówczas ludobójstwa, to pewno by to zrobili. Ale nie byli w stanie. I tak to wygląda, czy się to komuś podoba czy nie, nic na to nie poradzę.
Wynika to w znacznej mierze z tego, że nie mogli mordować w większych miastach gdzie znajdowały się garnizony regularnych armii, a w większych wsiach powstawały samoobrony. Wielu Polaków po pierwsze poszło walczyć w kampanii wrześniowej, po drugie zostało zesłanych na Sybir, bądź wysiedlonych przez ZSRR w czasie pierwszej okupacji komunistów, po trzecie wysłano tam oddziały AK co ograniczało mordy. Poza tym dlaczego aby było to ludobójstwo mieliby wymordować wszystkich? Przecież tego nie ma w przytaczanej przez Ciebie definicji. Turcy nie wymordowali wszystkich Ormian, więc ludobójstwa Ormian nie było?
http://wolyn.ovh.org/ippw/ludnosc.htm
Poza tym warto zaznaczyć, że Polscy koloniści na kresach wschodnich to było ok 2% Polaków, którzy tam mieszkali, a którzy zasiedlili te ziemie za IIRP, także była to rdzenna ludność, a nie Polscy okupanci.
Władze może i nie gloryfikują, ale pośród rosyjskich sebixów kult rosyjskich tamtejszych nazistów/faszystów jest dość popularny, obecnie to właśnie w Rosji ruch Skinhead działa najprężniej na świecie, w samej tylko Moskwie jest więcej tzw Skinheadów niż na całym świecie i to przy pełnej współpracy z Kremlem.Tamtejsi Kozacy, którzy podczas IIwś wiernie służyli 3 Rzeszy, dziś są jednymi z najwierniejszych ludzi Putina, obok Czeczeńców(Islamistów) Kadyrowa.
![]()
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 02-10-2016 o 20:08
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "