Nies przyhamuj trochę swój entuzjazm bo na następna edycje nie starczy.
Na razie już nic nie zmieniajcie. Niech się ludzi oswoją z zasadami, znaczy przegryzą.
Najwyżej przygotujcie kilka wariantów mapy.
Nies przyhamuj trochę swój entuzjazm bo na następna edycje nie starczy.
Na razie już nic nie zmieniajcie. Niech się ludzi oswoją z zasadami, znaczy przegryzą.
Najwyżej przygotujcie kilka wariantów mapy.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
To jest argument za, bo na pewno nie może być dziur na mapie kampanii.
Ja mam pomysł jak wydzielić mapę.
Z tej jaka już jest wziąć do zabawy tylko Odrysów,Tylis,Macedonia,Epir,Sparta,Ateny,Kimerie ,Kolchidę, Armenie, Seleucydów,Galacje,Pont, Pergamon.
Ewentualnie w miejsce geograficzne pergamonu wstawić łatwiejsze do gry a też greckie Syrakuzy (Pergamonem strasznie ciężko się gra, można też dać go Pirxowi).
Mapa nie jest całkiem liniowa można atakować w różnych kierunkach .Mieli byśmy fajny przekrój frakcji barbarzyńskich,wschodnich, greckich i hellenistycznych. Brakuje Rzymu i Kartaginy ale nie można mieć wszystkiego.
Kartagina, Egipt, Seleucydzi, Arewakowie, Syrakuzy, Rzym, Massalia, Adriajowie, Epir Sparta, Ateny, Pergamon, Galacja.
Kartagina, Egipt, Seleucydzi, Arewakowie, Macedonia, Rzym, Massalia, Adriajowie, Epir Pont, Armenia, Pergamon, Galacja.
Albo coś w tym stylu
(Jestem miszczem painta)
Zapraszam na mój kanał yt. Narazie mało tam TW, ale to się zmieni
https://www.youtube.com/user/pawelgrozny
Oraz polecam zobaczyć prace tej osoby na deviancie
http://sieere.deviantart.com/
Jedyna zmiana dotyczyłaby tego, ze 2 ataki byłyby możliwe po zdobyciu 10-ciu prowincji a 3 po zdobyciu 15-tu. Kasa w Arkuszach to też niewielki problem.
Zrobię mapę just in case.
Propozycja Seby - to jest naturalny wybór i całkiem fajny, ale to było już w większości grane w Wakacyjnej i chyba się nie przyjmie.
Nie chce mi się grać tego co w wakacje. Poza tym tam brakuje bardzo nacji istotnych antycznie - Rzymu, Kartaginy.
Pierwsza mapka bardziej mi odpowiada![]()
Jedyną przeszkodą w osiągnięciu sukcesu jesteśmy my sami
Zapraszam osoby które lubią gry strategiczne na mój kanał na ytpóki jest tam głównie total war ale również coś innego się będzie pojawiać
https://www.youtube.com/user/MsRemix1992
Tak by wyglądała mapa na 5 prowincji. Zamiast Arwernów mozna dac Getów
![]()
Kilka uwag. Kartagina powinna leżeć w Kartaginie. Po za tym uważam że jeżeli mamy do wyboru Ateny albo Sparta to stanowczo powinna być Sparta, ponieważ jako taka nigdy nie została zdobyta, a Ateny były przez niemal cały czas po Aleksandrze pod kontrolą macedońską. Z tego co widzę (lecz nie jestem pewien ) wcisnąłeś rodowite ziemie Arwernów i dałeś je Arewakom. A po za tym boli mnie bardzo widok Massali po drugiej stronie Gali i kilka innych rzeczy. Głosuję więc za mapką od Pawła i tak jak Remixowi pierwsza wydaje mi się lepsza.