Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 260

Wątek: Civilization VI

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    Ci co nie kupili jeszcze tej gry nie sugerujcie sie az tak opiniami powyzej. Bo co gracz to inna opinia. Mi tam dzielnice mega sie podobaja, rozwiazanie z budowniczymi tez bo trzeba lepiej kombinowac co najpierw ulepszyc. Czyli myslec strategicznie. Barbarzyncy sa super, jest w koncu wyzwanie a nie latwizna jak w Civce 5 gdzie miastem mozna bylo bronic sie. Tutaj trzeba wrocic sie wojakiem, wybudowac procarza i szukac obozow to zniszczenia. Tryb robienia zadan dla CS wprowadza fajny tryb zadaniowosci. Tak samo jak eureki. Kombinowac co tam przyspieszyc, w ktora strone isc. Karty rzadu fajny pomysl, mega na plus. Nie tak jak w civ5 bylo zawsze to samo prawie. Tradycja lub Wolnosc :/ tutaj w zaleznosci od sytuacji mamy duzo wiekszy wybor. Minusy to komputer musi lepiej podchodzic pod miasta i bronic wlasnych bo w polu fajnie walczy. I goody huts moglyby byc lepiej widoczne a jakies lepsze oznaczenie barbarzynskich wiosek. Ja daje 9/10 za pewne bledy AI i mala przejrzystosc graficzna pewnych elementow. Fan Civ 5 a juz na pewno 4 nie ma prawa byc zawiedziony. Gra ma duzy potencjal

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Gra ma duży potencjał
    Nie chce być nie miły, ale każda gra ma potencjał.
    A szczególnie takie jak Civilizacja czy Total Wary. Gdzie wyraźnie widać że wersja podstawowa jest podstawą do której dojdzie cała masa dlc. Wystarczy zobaczyć jakie dlc pojawiły się do V i zrobić sobie listę i odchacząć...

Więc oczywiste jest że gra musi mieć duży potencjał... I jeśli nie chcesz pół produktu (zaznaczam że Civka6 jest już teraz dobra i bardzo grywalna, tylko że Civka zawsze taka była) to poczekasz do złotej lub platynowej edycji.

Mi też podobają się dzielnice, choć to że możesz mieć tylko jedna danego typu już mniej.

Robole znowu bez sensu. Jakie kombinowanie? haha Uśmiać się można. Ulepszasz każde pole które możesz, a zaczynasz od surowców. Ja tego nie robię bo nic wtedy nie widać, tak bardzo nie czytelne to jest.

Tryb robienia zadan dla CS wprowadza fajny tryb zadaniowosci. Tak samo jak eureki. Kombinowac co tam przyspieszyc, w ktora strone isc.
    Co to jest ten CS? Jak pisałem przyśpieszanie jest fajne.

Sztuczna inteligencja jest głupia, ale to standard. Ale to się robi chore, więcej uwagi musisz poświęcić na walki z barbarzyńcami niż innymi cywilizacjami. Bo przeciwko nim wystarczy 2-3 jednostki i masz miasto. haha.
    A jak postawią mury, to wystarczy dokupić taran i dodać go do tych wspomnianych wyżej 2-3 jednostek. W ten sposób kolejne miasto jest twoje.

Mnie na razie drażni najbardziej że gra nie pamięta ostatnich ustawień i cały czas chce generować standardowy świat.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 05-11-2016 o 10:13

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Więc oczywiste jest że gra musi mieć duży potencjał... I jeśli nie chcesz pół produktu (zaznaczam że Civka6 jest już teraz dobra i bardzo grywalna) to poczekasz do złotej lub platynowej edycji.
    Nawet na edycję GOTY, bądź z jednym dużym dodatkiem wystarczy. Sam Civkę V na ten przykład kupiłem od razu ze wszystkimi DLC i z Bogami i Królami.
    Civki VI nie kupiłem, bo mi nie pójdzie, aczkolwiek widzę, że gra jest bardzo ciekawa

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 12 podziękowań w 11 postach
    CS to city states. A na jakim poziomie trudnosci grasz Ituriel? Jak ja gralem na za niskim to tez nie odczuwalem frajdy z walk. Za szybko odchodzilem komputerowi w nauce. Teraz gram od 6 poziomu do 8. Ekspertem wielkim nie jestem wiec odczuwam tutaj juz jakies wyzwanie. Slyszalem ze niektorzy poziom 8 robia z zamknietymi oczami ale to w kazdej grze znajda sie prosy. Mi takze nie podoba sie to ze gra nie zapamietuje ustawien. I tak uwazam ze w civ6 dostalismy wiecej niz na poczatku 5 przynajmniej religie dali odrazu

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Na razie pierwsze 3 poziomy trudności, ale już podłapałem schemat pierwszych tur, a następnie stawiania miast.

Chyba najbardziej drażni mnie ta ciasna zabudowa do której, zmusza mnie gra. Bo tu trzeba stawiać dosłownie miasto przy mieście, a ja jak stawiam miasto to już widzę je oczyma wyobraźni jak jest już większe i bardziej rozrośnięte. Drażni to o tyle że teraz dzielnice i cuda wymagają miejsca, a co za tym idzie jak masz za ciasno miasta to możesz nie mieć gdzie tych dzielnic/cudów stawiać.
    Dodatkowo miasto przy wodzie to teraz skrajna głupota. Bo z polami morskimi nic nie możesz zrobić, znaczy poza surowcami i cudami. I znacząco zmieszasz sobie powierzchnię użytkową.

Co do ustawień to mi brakuje takich normalnych wysp lub archipelagów. Na razie chyba najbardziej pasuje mi mieszany typ terenu.

- - - - - -

Sztuczna inteligencja potrafi ładnie spamić ilością wojska, czy też kompozycją, ale nie potrafi ich używać w defensywie. Wystarczy przyjąć walkę na swoim terenie, pod osłoną miast i dzielnic wojskowych. By następnie pójść z kontratakiem. I zdobyć słabo bronione miasto.
    Często i gęsto si po prostu włóczy się po mapie bez celu.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Chyba najbardziej drażni mnie ta ciasna zabudowa do której, zmusza mnie gra. Bo tu trzeba stawiać dosłownie miasto przy mieście, a ja jak stawiam miasto to już widzę je oczyma wyobraźni jak jest już większe i bardziej rozrośnięte.
    Osobiście stawiam miasta w odległości 8-10 heksów od każdego centrum co daje wystarczającą odległość na rozwój poszczególnych osad oraz ich obrony w razie konfrontacji z nieprzyjacielem.Dodatkowym plusem takiego zagęszczenia jest możliwość wyeliminowania barbarzyńców wewnątrz mojego państwa co jedynie rzutuje na pojawianie się ich wzdłuż mych granic a to już żaden problem.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Osobiście stawiam miasta w odległości 8-10 heksów od każdego centrum co daje wystarczającą odległość na rozwój poszczególnych osad oraz ich obrony w razie konfrontacji z nieprzyjacielem.Dodatkowym plusem takiego zagęszczenia jest możliwość wyeliminowania barbarzyńców wewnątrz mojego państwa co jedynie rzutuje na pojawianie się ich wzdłuż mych granic a to już żaden problem.
    A komp jeśli tylko zmieści to wepchnie Ci miedzy nie swoje miasto, Mi tak ruscy zrobili parę razy...

- - - - - -

A tak z innej paczki. Wie ktoś czemu raz nacja stawia miasta jak szalona, a raz nic?

Asuryan
    Gość
    U mnie premiera gry złożyła się z awarią dysku. Po zmianie dysku na nowy i świeżej instalce Windowsa 7 gra nie chce się uruchomić... a na starym nie zdążyłem sprawdzić. Nie wiem więc czy to wina braku jakiejś aktualizacji systemu, czy raczej działania jakiegoś programu w tle (np Windows Defender).

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Jakis komunikat sie pojawia? Sterowniki moze trzeba zaktualizować...

Asuryan
    Gość
    Bez komunikatu, inaczej bym go wkleił. W steam widnieje przez chwilę przy nazwie gry "runining" i znika. Prawdopodobnie trzeba zaktualizować Windowsa 7 - ale to kilkanaście godzin mielenia Windows Update.

Strona 12 z 26 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów