Pokaż wyniki od 1 do 10 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    @ Jak zawsze kryzys! A może wygrał bo dostał więcej głosów, he? @
    A czy ja kwestionuję to że dostał więcej głosów (elektorskich, bo podobno ludzi więcej glosowało za Clinton, co jednak nie ma znaczenia). Tylko niby dlaczego jedno z drugim ma się kłócić?
    Tak, że ja jestem już zmęczony tym powtarzaniem w kółko tych samych argumentów o kryzysie. Owszem, on był/jest. Owszem miał duży wpływa na wszystkich. Ale na Peruna! Jest jeszcze tysiąc innych czynników i rzeczy na które ludzie zwracają uwagę. I jakbyś chciał analizować je wszystkie to nie starczyłoby Ci dnia. Dlatego wolę prostą odpowiedź: tak wybrano, taki jest system głosowania w USA i tyle.

A niby kogo PO miała chować?! Macierewicz rzeczywiście wart był schowania co widać obecnie. Tyle, że naiwnym był ten kto sądził, że został całkowicie "schowany", więc teraz może dewastować naszą armię tak jak kiedyś zdewastował służby. A "układy"... Człowieku, daj spokój z ta starą śpiewką. Kto w nie wierzy? Gdyby istniały to PiS już dawno by o nich rozpowiadał na lewo i prawo, organizował pokazowe procesy itd. Ich nigdy nie było. co najwyżej funkcjonowały w chorej głowie prezesa (a i tego nie jestem pewny, bo zupełnie możliwe iż miał świadomość nieprawdziwości oskarżeń kierowanych przeciw PO). Naprawdę uważasz, że gdyby istniały to PiS obecnie by tego faktu nie wykorzystywał?
    A nie ma układów? Były układy i są nadal. Były afery i są nadal. Mój drogi, ja wierzę w czarną politykę. A raczej zdaję sobie sprawę z jej istnienia. I akceptują ją jako zło konieczne. W każdej partii są układy. W każdej partii są ludzie umoczenie. Każda partia kupczy stołkami. Każda partia manipuluje by osiągnąć cel. W każdej partii są ludzie którzy dążą do zaspokojenia swoich potrzeb. Każda partia ma gdzieś swoich wyborców (mniej lub bardziej ale ma). Tylko w całej tej syfiastej otoczce partie muszą liczyć się z tym, że jednak ludzie ostatecznie podejmują decyzję. I Twoje PO o tym zapomniało. Pojawiło się masę afer, może i rozdmuchanych jak politycy mówiący co myślą o wyborcach czy nagrania z Sowa and Sowa, które dla mnie nie miały znaczenia. Było przejęcie OFE, które miało większe znaczenie itd. I układy były, jeśli tego nie widzisz to jesteś wart tyle co politycy PO A PO nic z tym nie zrobiło. Wolało krzyczeć o Kaczyńskim, którego schowano. Wolało krzyczeć o Macierewiczu, którego również schowano. Zaczynał się kryzys imigracyjny, nastroje były jakie były i nie chodzi mi teraz czy trzeba przyjąć czy nie uchodźców, ale ludzie tego nie chcieli. Nie chcieli kolejnych wydatków i strachu jaki panuje w Niemczech. A mimo to Kopacz wolała podlizywać się Merkel, jakby to ona miała dać im koronę jak Otton Chrobremu. O TO MI CHODZI.
    Dalej, cała polityka to populizm, nie można przesadzać, to wprawdzie opłaciło się PiSowi ale tylko dzięki przekorze głosujących. No ale populizm musi być. Bo jednak nasz kraj nie jest wielce świadomy, to nieduży procent ludzi, którzy wyborów nie wygrają. Trochę trzeba naobiecywać. Szczególnie że dobry plan reform mieliście ale z nim też nic nie zrobiliście.
    No i jak się pytasz kogo mogło schować PO to: NIESIOŁOWSKI. W sumie Kopacz też, bo tak beznamiętnej i kiepskiej szefowej rządu to nie widziałem. Poza Szydło oczywiście, ale to marionetka więc nawet nie traktuje jej w kategorii premier.

I na litość boską, zacznij cytować z użyciem komendy... proszę! Bo ciężko się to czyta.

2. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny: