Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Dlaczego uważam CA za jednego z najgorszych wydawców gier, luźna dyskusja

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Pamiętam jak to nowe gierki kosztował max 120 zł na PCta...I zawartość nie była obcięta o 50%.. Kupiłem tylko i wyłącznie warhammera z powodu braku pirata ( moje konto z nieznanych przyczyn zostało usunięte na steamie z cała zawartością, empire/napoleon/shogun2, wszystkie total wary zawsze oryginalne na półce ; ) ) i przerażającej ilości płatnych DLC. Czy Ci ludzi nie postradali zmysłów? Ostatnie lata to naprawę jest żart, albo wypuszczają gry bez połowy zawartości albo w fazie wiecznej bety. O ile Attyla był naprawdę super grą, która dawała niezliczone godziny super zabawy to przy warhammerze jedyny plus to "coś innego" niż zawsze, ale czy jest to powód by za pełna wersję gry krzyczeć ~170 zł a za DLC na frakcje kolejne tyle? Kolejnej części raczej na pewno nie kupie chodź uwielbiam całą serie Total War i czas spędzony w grach z tej serii można liczyć w tysiącach. Teraz zostaje czekać na LOTRa do Attyli...

2. Użytkownicy którzy uznali post kamu852 za przydatny:

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    To raczej znak czasów a nie tego wydawcy konkretnie. Mało już jest gier, które w ogóle nie mają dlc. Ceny dlc są za pewne ustalane tak, że dla wielu konsumentów są akceptowalne skoro im się to opłaca. Możemy nad tym ubolewać, możemy bojkotować, możemy się godzić albo możemy czekać na przeceny lub wersje gold/cesarskie/ultimate. Nie raz kupowałem już season passy z rabatem 50% ale też kupuję do niektórych gier dlc jak się tylko ukażą. Nie piętnowałbym SEGI/CA na tym polu za bardzo.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Orientujesz się może czy na świętą będą promocje na DLCki? Wiesz, w moim przypadku to nie jest astronomiczna kwota wydać te kilkadziesiąt ojro za dodatki lecz z tego co czytałem to nie są one warte swojej ceny więc nie będę napychał kieszeni im za nazwe ( chodź jest to moja ulubiona seria gier obok Svenssonów )

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Kamu, ja myślę, że co -branie (tj. wiosnobranie, jesieniobranie itd.) będą przeceny na DLC. A na ile to nie wiem, wydaje mi się, że max 50%.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Cytat Zamieszczone przez kamu852 Zobacz posta
    Pamiętam jak to nowe gierki kosztował max 120 zł na PCta...I zawartość nie była obcięta o 50%.. Kupiłem tylko i wyłącznie warhammera z powodu braku pirata ( moje konto z nieznanych przyczyn zostało usunięte na steamie z cała zawartością, empire/napoleon/shogun2, wszystkie total wary zawsze oryginalne na półce ; ) ) i przerażającej ilości płatnych DLC. Czy Ci ludzi nie postradali zmysłów? Ostatnie lata to naprawę jest żart, albo wypuszczają gry bez połowy zawartości albo w fazie wiecznej bety. O ile Attyla był naprawdę super grą, która dawała niezliczone godziny super zabawy to przy warhammerze jedyny plus to "coś innego" niż zawsze, ale czy jest to powód by za pełna wersję gry krzyczeć ~170 zł a za DLC na frakcje kolejne tyle? Kolejnej części raczej na pewno nie kupie chodź uwielbiam całą serie Total War i czas spędzony w grach z tej serii można liczyć w tysiącach. Teraz zostaje czekać na LOTRa do Attyli...
    Pamiętam czasy gdy Age of Empire kosztował 200 zł i była to dobra cena, przy cenie gofra z bitą śmietaną wysokości 25 groszy, książkami za kilka-kilkanaście złotych, minimalną 450zł i szalejącym bezrobociem. To były stare dobre czasy...

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    20
    Otrzymał 17 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Aryann Zobacz posta
    To raczej znak czasów a nie tego wydawcy konkretnie. Mało już jest gier, które w ogóle nie mają dlc. Ceny dlc są za pewne ustalane tak, że dla wielu konsumentów są akceptowalne skoro im się to opłaca. Możemy nad tym ubolewać, możemy bojkotować, możemy się godzić albo możemy czekać na przeceny lub wersje gold/cesarskie/ultimate. Nie raz kupowałem już season passy z rabatem 50% ale też kupuję do niektórych gier dlc jak się tylko ukażą. Nie piętnowałbym SEGI/CA na tym polu za bardzo.
    Nieprawda

Więcej niż 90% gier ma tylko max 1-3 DLC i z reguły są one tańsze niż te do Warhammera, a często też wprowadzają więcej nowego.

Do tego trafiają się też wydawcy perełki jak polski CDP RED które wydają prawdziwe duże dodatki do gier zamiast małych DLC i owe dodatku kosztują tyle co race packi do Warhammera mimo iż wprowadzają wielokroć więcej do gry.

Więc nie opowiadaj bzdur o znaku czasów, bo firmy takie jak CA które tak żerują na DLC należą na szczęście do mniejszości.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 29 podziękowań w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    To są sztuczni rywale,żadna ze wspomnianych gier nawet w połowie nie równa się temu co mamy w TW...CA nie ma żadnej realnej konkurencji dlatego wykorzystuje swój monopol i to jest smutny fakt.
    "Ultimate General: Civil War" (następca Gettysburga) - z punktu widzenia singla jest lepsza niż ostatnie gry z serii Total War.

Multi nie mogę ocenić, bo w obecnej wersji (wczesny dostęp) jeszcze nie jest obecny.

Grafika, ilość frakcji, ilość jednostek, tryb kampanii itd. to nie wszystko. Civil War zmusza do myślenia, kombinowania, wykorzystywania terenu, zalet i cech uzbrojenia,. Jeśli ostatnie tytuły z serii Total War mnie nudzą, a Ultimate General: Civil War potrafi mnie wciągnąć tzn. że ta ostatnia gra jest lepsza.

Widać duży postęp względem Gettysburga np. trybie kampanii możemy tworzyć własne korpusy, dywizje i brygady. I tak poszczególnym brygadom przydzielamy dowódców (mających określone umiejętności), przydzielamy im określony tym broni (różnią się ceną i kilkoma parametrami), żołnierze zdobywają doświadczenie i dzięki temu lepiej walczą.

Niby brygada piechoty to brygada piechoty, ale jednostek jest tak naprawdę więcej niż wynika to z protego podziału: piechota liniowa, lekka piechota, kawaleria, artyleria bo sam typ broni sprawia, że dany oddział ma zupełnie inną wartość i inaczej go wykorzystujemy.
    "********* ***** ********** ******, *************" - Zbigniew Stonoga (cenzura na prośbę moderacji )

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Generalnie to wydawcą jest SEGA a udział w cenach dlc ma też STEAM. Czemu wszyscy jadą po twórcach gry?

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Andrij Marszałek Zobacz posta
    Generalnie to wydawcą jest SEGA a udział w cenach dlc ma też STEAM. Czemu wszyscy jadą po twórcach gry?
    Choćby dlatego, że CA jednak godzi się na takie cięcie gry. Znaczy się tak - kupowanie DLC mi nie przeszkadza, dopóki kasę mam na te DLC. Sęk w tym, że gdy CA zaczyna dawać takowe DLC za taką cenę jak Leśne Elfy czy Zwierzoludzie... nawet DLC z Chaosem, które jest na dzień dzisiejszy wybrakowane i raczej do premiery Ogrów nie będą mieli pełnego rosteru, to woła o pomstę do nieba. Tak też Zwierzoludzie byłyby "pełne" po Mrocznych Elfach (cały przelicznik "Kiedy dane frakcje będą pełne" biorę ze znajomości czterech ostatnich edycji bitewniaka (4-8)). Poza tym co do ostatniego mojego "poparcia" Caothriego - mianowicie tu:

Co do DLC do Warhammera - przez to, że dają tak małą zawartość, nieadekwatną do ceny to jedyne, co zostaje zrobić, to:
    a) Kupić te DLC, ale po dużej przecenie (50-75%-) (opcja moja!)
    b) Puścić te DLC w niepamięć.
    Tak też ostatnie dwa DLC - minicampaign pack ze Zwierzoludźmi i Volkmar z Ghorstem przekonały mnie, by tego typu DLC mogły zasilić mą grę tylko i wyłącznie po dużych przecenach. Do Attyli włącznie te DLC'ki były dla mnie ok - mieliśmy jakąś konkretną zawartość, grało się tamtymi frakcjami bardzo dobrze, zarówno na single'u, jak i na multi. Tutaj CA postąpiła odwrotnie - bo jakby nie patrzeć ten Warhammer przestał istnieć (mamy teraz "Age of Sigmar") i postanowili wyciągnąć kasę z ludzi, którym się te uniwersum spodoba.

Nie wytrzymałem Widocznie zmusiła mnie do tego zmiana nieco polityki tworzenia gry przez CA tj. utworzenie osobnych klanów/frakcji startowych (patrz Realm of the Wood Elves czy Król i Watażka), a poza tym jednak już chciałem na spokojnie zagrać kampanię Imperium i Wampirami. Aczkolwiek przy kolejnym DLC zapewne spróbuję sobie przemyśleć, jak dane DLC może wyjść. Bądź znajdę jakąś mniejszą cenę danego DLC na jakiejś ze stron (jak Kinguin czy Ultima).

EDIT: Aczkolwiek uważam, że takie gry jak "Ultimate Generals" itd. to żadne zagrożenie dla Total War - z prostego powodu. Inna grywalność i mechanika. Do tego brak kampanii jako takiej, polegającej na gospodarce, wewnętrznej i zewnętrznej polityce, religia/kultura/spaczenie rejonu, werbunek armii losowych itd.
    Ostatnia uwaga - pamiętajcie, że to jedynie przy TW: WARHAMMER mamy takie zawrotne ceny, co CA, GW, SEGA i Steam zarabiają na tym. Na historycznych TW raczej tak nie będzie i wrócą do poziomu Rome II/Attyli.
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 20-11-2016 o 10:43

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Pamiętam czasy gdy Age of Empire kosztował 200 zł i była to dobra cena, przy cenie gofra z bitą śmietaną wysokości 25 groszy, książkami za kilka-kilkanaście złotych, minimalną 450zł i szalejącym bezrobociem. To były stare dobre czasy...
    Dokładnie. Albo Baldur's Gate 2 też tyle kosztował. I bodajże Diablo 2.

Cytat Zamieszczone przez Caothri Zobacz posta
    Nieprawda
    W którym dokładnie zdaniu mówię nieprawdę? Bo w dalszej części swojej wypowiedzi wspierasz moją tezę, że większość gier dostaje DLC?

Cytat Zamieszczone przez Caothri Zobacz posta
    Więcej niż 90% gier ma tylko max 1-3 DLC i z reguły są one tańsze niż te do Warhammera, a często też wprowadzają więcej nowego.

Do tego trafiają się też wydawcy perełki jak polski CDP RED które wydają prawdziwe duże dodatki do gier zamiast małych DLC i owe dodatku kosztują tyle co race packi do Warhammera mimo iż wprowadzają wielokroć więcej do gry.

Więc nie opowiadaj bzdur o znaku czasów, bo firmy takie jak CA które tak żerują na DLC należą na szczęście do mniejszości.
    CD Projekt to wyjątek a nie reguła. CA ma dużo DLC do swoich gier, ale jak widać jest pewna grupa odbiorców, która lubi jak ich gra jest ciągle wzbogacana o nową zawartość. Skończyłem dopiero co Dishonored 2 i byłbym srogo zawiedziony, gdyby gra nie otrzymała DLC z dodatkowymi misjami tak jak jedynka. Tak samo cieszę się, że Warhammer Total War otrzyma Leśne Elfy. Niektórych DLC nie kupiłem do tej pory (krew i 2 kampanie), bo nie czuję narazie potrzeby, ale nie mam z tego powodu pretensji do twórców, że to wydali.

EDIT:
    I jeszcze odniósłbym się do tego, że rzekomo na premierę dostaliśmy 50% zawartości a resztę wycięli. Przypominam, że na premierę dostaliśmy 5 ras. Kojarzycie taki tytuł jak StarCraft 2? Na premierę była JEDNA kampania dla JEDNEJ rasy. Tytuł powszechnie ubóstwiany z ocenami w okolicach 95%. Tyle w temacie.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów