Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 130

Wątek: 313P.N.E. Kartagina Casurgis (Getowie, Pont, Galacja – Swebowie)

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Co tu się dzieje...

Po pierwsze co to za głupie zasady dotyczące tego kto pierwszy wysłał arkusz. Jest termin to jest termin. Jest tura to jest tura. Nie ma żadnych 18:00 czy 21:00. Jak tak jest w zasadach to tak ma nie być w następnej edycji.

Po drugie Swebowie piszą pona i wchodzą do prowincji która jest celem ataku. Jeśli mają PONA CZYLI PAKT O NIE AGRESJI W STOSUNKU DO OSOBY DRUGIEJ TO NIE ATAKUJĄ JEGO PROWINCJI I ARMII. I to nikczemnik MUSI ZDECYDOWAĆ CZY BRONIĆ SOJUSZNIKA I ZRYWAĆ PON CZY SIĘ WYCOFAĆ BO SEBA DZIAŁAŃ PRZECIW NIE MA NIE WYKONAŁ. Jasne?

Wszelkie próby odpowiedzi ze strony nikczemnika są bezpodstawne i sprzeczne z logiką. Niestety w tym wypadku logika nie odpowiada zasadom.

Podczaszy Awatar Nikczemnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    280
    Otrzymał 109 podziękowań w 70 postach
    Cytat Zamieszczone przez Andrij Marszałek Zobacz posta
    Co tu się dzieje...

Po pierwsze co to za głupie zasady dotyczące tego kto pierwszy wysłał arkusz. Jest termin to jest termin. Jest tura to jest tura. Nie ma żadnych 18:00 czy 21:00. Jak tak jest w zasadach to tak ma nie być w następnej edycji.
    Imperator Andrij stawia wszystkich po kątach i dyktuje zasady Ja tylko dostosowuję się do tego co napisał MG.

Ja nie wiedziałem że Casurgis ma być celem ataku ( mogłem się tylko domyślać ) przez co nie czuję się agresorem. Agresywnie zachowałbym się dopiero wtedy, gdybym sam zaatakował i zerwał przez to pona. Może moje działania są nielogiczne, nikczemne, chytre itp, itd.. ale zasady tego nie zabraniają. Więc czemu tego nie wykorzystać ?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    85
    Otrzymał 287 podziękowań w 137 postach
    Nie ma co się kołować. Rozumiem że to dla Ciebie niewygodne. Jesteś kolejnym graczem, który utracił możliwość ruchu na skutek swojej nadmiernej zapobiegliwości.
    Nie mogę zmieniać zasad tylko dlatego, że się układ sił na mapie zmienił, bo wtedy zacząłbym sprzyjać jednej ze stron. Amen.

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    225
    Otrzymał 165 podziękowań w 115 postach
    przynajmniej widac ze jest duzo rzeczy do dopracowania w kampanii, duzo niejasnosci rzeczy nielogicznych . Ktore w przyszlosci trzeba zmienic , choc jak dla mnie to ostatnia kampania w ktorej bralem udzial.

5. Użytkownicy którzy uznali post Nieznajomy za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    85
    Otrzymał 287 podziękowań w 137 postach
    Ta Kampania ma mnóstwo nieżyciowych zasad, ale jak na razie jest chyba najbardziej zaawansowaną formą bicia się na mapie w trybie multi dla kilkunastu graczy. Może się Wam nie podobać wiele rzeczy, podobnie jak nie podobają się i mi, ale poza Waszymi pretensjami jest jeszcze jeden aspekt - trzeba to jakoś zrobić, wymyślić i uciągnąć i w imię tego wysiłku nie będę jak chorągiewka na wietrze
    Przykład głupoty - samoodbudowujące się armie. Tylko wymyśl żeby było lepiej, policzalnie i żeby w efekcie końcowym była możliwość ruchu na mapie, lub zajęcia prowincji.

W sumie najbardziej bawi mnie w tej całej sytuacja ta typowo polska histeria i wpadanie z jednej skrajności w drugą, tylko dlatego że coś nie poszło po myśli "Pana na zagrodzie"
    Ciekawe doświadczenie.

Cześnik Awatar BolesławZapomniany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    45
    Otrzymał 50 podziękowań w 35 postach
    Panowie spokojnie. Wojuje się jak kto może i zasady na to pozwalają. Co nie jest zakazane jest dozwolone- Sztuka wojny(mimo, iż nie szlachetna). Pakt o nieagresji to tylko nazwa, Polska przed IIWS miała pakt o nieagresji z ZSRR i pakt o nie stosowaniu przemocy z III rzeszą, nazwy inne, ale przedstawiają to samo- żadne strony nie podejmują działań zbrojnych przeciwko sobie. Trudno takie są zasady, trzeba je będzie zmienić w przyszłości, nie da się wszystkiego przewidzieć i takie kwiatki wychodzą. Panowie bez spiny to tylko gra. Prawdziwi wodzowie trzymają nerwy na wodzy "Przeciętni dowódcy to tacy, którzy znają doktryny, Dobrzy to tacy, którzy potrafią robić fortele, ale geniusze to tacy, którzy potrafią sobie z cudzymi fortelami radzić." Jeszcze cytat z romka nie pamiętam kogo "przeciwności losu pokazują geniusz dowódcy, szczęście go skrywa". Panowie zacisnąć zęby i Grać! a nie biadolić jako białogłowy czynić zwykły.

Podczaszy Awatar Nikczemnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    280
    Otrzymał 109 podziękowań w 70 postach
    Cytat Zamieszczone przez BolesławZapomniany Zobacz posta
    "Przeciętni dowódcy to tacy, którzy znają doktryny, Dobrzy to tacy, którzy potrafią robić fortele, ale geniusze to tacy, którzy potrafią sobie z cudzymi fortelami radzić." Jeszcze cytat z romka nie pamiętam kogo "przeciwności losu pokazują geniusz dowódcy, szczęście go skrywa".
    Więc jestem dobrym dowódcą .

Konny falangita rakietowy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Otrzymał 168 podziękowań w 115 postach
    Zacytuj mi tą zasadę bo ja jej nie widzę

Cześnik Awatar BolesławZapomniany
    Tournaments Joined