"Cały czas masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Każde decyzje polityczne o znaczeniu strategicznym będą kontrowersyjne - jednym będą się podobać innym nie. Nie ma decyzji, które podobać będą się wszystkim. Ponieważ każda istotna decyzja naruszy czyjeś interesy lub przekonania. Zmiana wieku emerytalnego czy wysłanie 6-latków do szkół (i inne) mają taki charakter. Mają swoje uzasadnienie ale nie każdemu muszą się podobać. Więc ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś głosował przeciw tym, którzy takie zmiany wprowadzali. Ale w tej chwili nie o to idzie spór. Spór idzie o to, czy odkręcenie tych zmian, tudzież wprowadzenie innych, odbywać się będzie zgodnie z prawem i obowiązującymi zasadami czy nie - i zmiany będą wprowadzane prawem kaduka. Także, czy ci, którzy z tymi nowymi zmianami się nie zgadzają będą mogli o nich dyskutować, jawnie je krytykować by przekonać do swych racji innych, konkurować z rządzącymi nawet jeżeli ci mają bezwzględną przewagę, czy tego robić nie będą mogli. Bo jeżeli robić tego nie będą mogli to rodzą się wątpliwości czy za 3 lata, gdy przyjdzie czas wyborów, będą mogli w nich uczestniczyć na równych prawach.
Co byś powiedział o PO czy innych rządzących wcześniej ugrupowaniach, to podstawowe zasady demokracji były przestrzegane. Teraz przestają być. I w tej chwili to staje się głównym przedmiotem sporu. Jeżeli ktoś tego nie rozumie i to co się dzieje jest mu obojętne, to świadomie lub nie przyczynia się do zwycięstwa tych, którzy chcą zniszczyć obecny system i wprowadzić rządy autorytarne. Ja je nazywam złem - ty możesz nazwać jak chcesz. "
Stawiasz mnie w pozycji zwolennika PiSu, a nim nie jestem. Nie głosowałem na PiS ani nie zamierzam. na PO też nie będę. Mieli swoją szansę, nawalili (8 lat!). Ty cały czas próbujesz mi wmówić jakoby fakt, że chcę zmiany PO było jakimś potwornym czynem, a zaraz potem mówisz że ci to nie przeszkadza. Jakież to przyzwolenie daję? Bardzo mi się jak na razie nie podoba cały ten cyrk, ale nie będę z tego powodu maszerował z komuchami i ludźmi, którzy chcą zrobić z tego kraju korytko v3.
Proste jak konstrukcja cepa, PO nie, Pis nie, Kukiz\Korwin tak. Mówisz jakoby popieranie tych partii wzmacniało PiS a tak nie jest. Ja nie chcę ani Was ani PiSu ani Nowoczesnej.

Odpowiedz z cytatem