Strona 43 z 48 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 477

Wątek: Patche / DLC / FLC - dyskusje i spekulacje

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Błagam! Ja chcę nacje pustynne (Numidia, Saba i Nabatea) wraz z Germanami (Markomanami, Lugiami i Cheruskami) do Rome II. Ale do Attyli to obowiązkowo muszą wydać DLC z Sarmatami (i przypisać do nich istniejących już Alanów, w miejsce których jako FLC mogli by dojść Herulowie, na czele których Odoaker zniszczył Zachodnie Cesarstwo) - potencjalnie jako nowe grywalne nacje, prócz Herulów, dochodzą jeszcze Bułgarzy (w czasach Attyli siedzieli gdzieś w rejonie Kaukazu), Kidaryci (Czerwoni Hunowie, szarpiący wschodnie rubieże Sasanidów) oraz wspomniana Armenia.

Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Z kolei Madziarzy jako taka konkurencja dla Hunów Attyli również pasowałaby.
    A co do Madziarów, niewiele znaczący lud w czasach Wędrówek Ludów: już bardziej logiczne byłoby wprowadzenie Sabirów albo Awarów.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Moment, a przypadkiem nie ma już Białych Hunów jako "Kidaryci"?
    Co do R2 to zobaczymy, co dadzą. Z kolei Awarowie w czasach Hunów? Jakoś średnio mi to pasuje

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Biali Hunowie to Heftalici - Kidaryci przyszli przed nimi, osiedlili się w Afganistanie, gdzie siedzieli do czasu aż podbili ich Biali Hunowie. Czerwoni Hunowie zostali przez Heftalitów podbici około roku 500.

No na pewno Awarowie byliby bardziej na miejscu niż Węgrzy, którzy realną siłą stali się dopiero w IX wieku.

PS. Na poszerzenie mapy na wschód chyba nie ma co liczyć, ale dojście hinduskich Guptów wraz z nowymi religiami: hinduizmem oraz buddyzmem, mogłoby nieco urozmaicić wschodnią część mapy. A sprzedać by się pewnie sprzedało, wszak zainteresowanie pośród diaspory hinduskiej w UK by było.

PS 2. A co do nacji pustynnych w Romku, zamiast zasugerowanego przez Ciebie Aksum (które tak jak jego Attylowy rywal Himjar, na sile zaczęło zyskiwać dopiero w I w.) lepszym wyborem byłoby Meroe, bezpośredni spadkobierca klasycznej cywilizacji nubijskiej.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

5. Następujących 2 użytkowników podziękowało Arroyo za ten post:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Oby to była Numidia i inne pustynne nacje. Przy czym nie pogardziłbym w późniejszym terminie germoano-brytami. Tu chodzi o cześć dla romka2.

Zaś do Attyli to tylko mini kampania może rozbudzić moją wyobraźnię.

I jak najszybciej niech to dadzą.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    W pełni popieram Ituriela, dla mnie brak grywalnej Numidii to wielkie nieporozumienie. Z tego co pamiętam, to dwie jednostki jazdy numidyjskiej już istnieją w grze, więc panowie z CA raczej się nie napracują. Cieszę się podwójnie również dlatego, że znowu będzie mówiło się więcej o obu grach, a co za tym idzie- liczę na przypływ nowych graczy. Niecierpliwym polecam w ramach wyczekiwania na jakieś bardziej szczegółowe informacje, lekturę znakomitej pracy śp. profesora Tadeusza Kotuli, będącej hołdem oddanym największemu z Numidyjczyków, a mowa oczywiście o Massynisie.

Poza tym może nowe DLC zmobilizuje do przeproszenia się z grą Szanownego Pana Ituriela, bo nie ukrywam, że liczę na jego występ w najbliższej edycji Bursztynowego Szlaku.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Co do Rome II, kiedyś po forum krążyła plotka, jakoby mieli robić kampanię z Boudyką (przy czym coś z Germanii i Brytanii miało dojść jako dodatek do zakupu tej kampanii) - ktoś coś więcej wie na ten temat? A Numidia aż się prosi, nawet jako FLC bez innych pustynniaków (choć możliwość pokierowania Nabateą czy Meroe również jest kuszące). No ale w przypadku Roma mogą dojść tylko nowi grywalni barbarzyńcy albo mieszkańcy pustyń. Choć boli mnie to że z Etruskami raczej nic nie zrobią, gdyby chcieli, dali by ich grywalnych z Hannibalem u Bram.

Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Zaś do Attyli to tylko mini kampania może rozbudzić moją wyobraźnię.
    Za brak mini-kampanii podziękuj smutnym panom z Państwa Islamskiego i Al Kaidy, jedyny możliwy i atrakcyjny scenariusz - wojna cesarza Herakliusza z Chosrowem II, na zakończenie której mamy inwazję Arabów to najlepszy materiał na taką dodatkową kampanię, a z powodu złych skojarzeń raczej jej nie będzie - a Total Wary bez żadnej inwazji Hunów/Mogołów/Chaosu/Kosmitów są nudne w dalszym stadium rozgrywki. Zresztą skala tej wojny idealnie pasuje do określenia "wojna totalna". Moim dostaniemy DLC Sarmatów, ewentualnie wschodnich barbarzyńców zebranych do kupy (czyli przykładowo Jazygowie, Bułgarzy, Goci krymscy) z Armenią jako ewentualne FLC. Wracając do kampanii: Konstantyn Wielki może nie dojść, bo na Rome II jest darmowy mod w tym okresie, a mod z III w. to raczej powstałby dla Rome II - wszak do Attyli musieliby zaimportować 1/3 modeli 3d z poprzedniej gry.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Co do romka2 ja pograłbym z chęcią jeszcze takimi nacjami: Numidia (moja ukochana), coś pod Egiptem może być Meroe, coś w bucie może być Seba, Persja, liga Etruska, Markomanowie, Cymbrowie, Eblanowie.
    Co daje 8 nacji, akurat 2 razy dlc i 2 razy flc.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Numidia - miód malina, Meroe też ciekawa opcja (rydwany i mix plemiennej piechoty z włócznikami a'la stary Egipt), no i coś arabskiego musi obowiązkowo być . Ja z barbarzyńców czekam przede wszystkim na Lugiów i liczę na mix germańsko-celtycko-bałtyjsko-słowiański do tego obowiązkowo Cheruskowie (za Arminiusza) i Piktowie - w końcu kto nie kocha Piktów? Etrusków raczej nie będzie , powód podałem wcześniej

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Tak jakoś mi to nowe DLC nie daje spokoju, więc pobudziłem trochę swoje wodze wyobraźni i poza Numidią miałbym dwie ciekawe propozycje. Pierwszą byłoby Państwo Heroda; czytałem kiedyś jego biografię pióra profesora Krawczuka i myślę, że spokojnie powinno się w grze znaleźć. Z tego co pamiętam, Herod umiejętnie manewrował w relacjach z Rzymem, prowadził własne podboje (czyli musiał mieć dość sprawną i dużą armię), kreował bardzo brutalną, lecz skuteczną politykę dynastyczną- moim zdaniem, wszystkie kryteria są spełnione, żeby uznać ten twór za pełnoprawne państwo. Dałoby to też możliwość stworzenia unikalnych jednostek, nie będących kopią innych nacji w grze.

Drugą propozycją, choć nie wpasowująca się w ramy czasowe jest Asyria. Myślę, że dla dobra rozgrywki mogliby zastosować tutaj zabieg z wikingami z Attyli (ciągle mam na myśli DLC do Romka). To kolejna unikalna nacja, której siłą byłaby piechota (co na Wschodzie jest istnym ewenementem), świetna w zdobywaniu umocnień przeciwnika, a co za tym idzie z własną mechaniką rozgrywki, mającą swoje indywidualne cechy, wyróżniające ją na tle całej reszty.

Jako że to będzie ostatnie DLC, więc panowie z CA pewnie mają świadomość, że jeśli wydadzą jakiś badziew, to spotkają się z ogólną falą krytyki i przy następnym historycznym Total War hajs niekoniecznie może im się zgadzać. Liczę więc na dobrze dopracowane trzy frakcje płatne, plus jedna darmowa na zachętę.

Podsumowując: Numidia, Państwo Heroda, Asyria. (DLC)
    ........ I coś jeszcze darmowego na zachętę.
    Ostatnio edytowane przez Pyrrus89 ; 30-12-2016 o 16:55

Strona 43 z 48 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów