Strona 583 z 636 PierwszyPierwszy ... 83483533573581582583584585593633 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 821 do 5 830 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    T
    No, ale nie muszą kłamać, żeby nie krytykować władzy. Tak samo jak nie muszą kłamać żeby krytykować opozycję. Manipulacja jest zła i to robią media prorządowe. Kłamstwo jest dla mnie dużo gorsze.
    A, że np taka Miriam Shaded kłamię i tworzy niestworzone historię na każdym kroku(choć niby walczy w słusznej sprawie), to Ci już nie przeszkadza ? jak i wielu innych na prawicy, od Kukizów,Korwinów,Narodowców....
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    A, że np taka Miriam Shaded kłamię i tworzy niestworzone historię na każdym kroku, to Ci już nie przeszkadza ? jak i wielu innych na prawicy, od Kukizów,Korwinów,Narodowców....
    Przecież Miriam Shaded to jest plankton polityczny. Chyba tylko kuce interesują się jej poczynaniami. To samo narodowcy i Korwin. Nawet mnie oni nie interesują. Nie wiem tylko co za kłamstwa Kukizowców.

Stary nick:kujon333

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Przecież Miriam Shaded to jest plankton polityczny. Chyba tylko kuce interesują się jej poczynaniami. To samo narodowcy i Korwin. Nawet mnie oni nie interesują. Nie wiem tylko co za kłamstwa Kukizowców.
    Niby plankton polityczny, a wszędzie od TVN po TVP(o stricte prawicowych mediach,gdzie owa niewiasta robi furorę nie wspominając) zapraszana w roli rzekomej ekspertki od Islamu,uchodźców..... i ma szerokie grono entuzjastów choćby na tym forum a plecie wszędzie kocopoły jak Seba spod bloku, że koń by się uśmiał.
    . Nie wiem tylko co za kłamstwa Kukizowców.
    Tam też masa różnych dziwaków spod znaku antyszczepionkowców,turbosłowian-panslawistów-putinistów,tropiących spisek NWO i Sorosa.......
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Niby plankton polityczny, a wszędzie od TVN po TVP(o prawicowych Vlogach nie wspominając) zapraszana w roli rzekomej ekspertki od Islamu,uchodźców..... i ma szerokie grono entuzjastów choćby na tym forum a plecie wszędzie kocopoły jak Seba spod bloku, koń by się uśmiał.
    Głupota zawsze przyciąga.
    Tam też masa różnych dziwaków spod znaku antyszczepionkowców,turbosłowian.......
    Polajkowane mam te profile od Kukiz'15 i jeszcze ani razu nie widziałem antyszczepionkowców albo turbosłowian. Z podobnych tematów to chyba tylko o GMO coś tam pisali.

Ogólnie jak mam ochotę obejrzeć trochę polityki w TV to oglądam Polsat. W TVP to propaganda albo biedne dzieci. W TVN tematy najwyższej wagi pokroju kolor ubrania Hillary Clinton (poważnie). Z TVP to tylko Kultura

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Dywersyfikacja dostawców gazów jest w interesie UE. Ty stwierdziłeś, że blokowanie Nord Stream 2, który nie wpisuje się w żaden sposób w zasadę dywersyfikacji, to nasz interes a nie interes całej UE.
    Presidenta! Dlaczego wkładasz w me usta słów które NIGDY nie wypowiedziałem? Czyli ordynarnie kłamiesz.
    Nord Stream to projekt rosyjsko-niemiecki. Z różnych względów jego zablokowanie na szczeblu unijnym jest w praktyce niemożliwe. I jest faktem, że na tym projekcie traci głównie Polska i kraje bałtyckie, ew. Ukraina. Państwa "starej Unii" zaś niekoniecznie.
    Co do samego projektu jednak to bym go nie demonizował. Powiedziałem jak z naszego punktu widzenia można by go było w dużym stopniu "zneutralizować". Ale to nie jest robota dla Tuska. No i trzeba chcieć (a właściwie trzeba było chcieć, bo teraz już będzie trudniej).

A co do rzetelności dziennikarstwa... Doprawdy, albo Presidente uprawiasz ordynarną propagandę, albo naprawdę jesteś zaślepiony. Twoje wypowiedzi się już nawet za bardzo do komentowania nie nadają, bo jak komentować kogoś, kto otwarcie twierdzi, że czarne jest białe a białe - czarne.

OStatni raz Cię upominam o język. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 31-12-2016 o 07:53

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Polajkowane mam te profile od Kukiz'15 i jeszcze ani razu nie widziałem antyszczepionkowców albo turbosłowian.
    A Marka Jakubiaka obserwujesz ? on ma np lekkie turbosłowiańskie zapędy.Tak samo Tomasz Sommer od Korwina(sympatyzujący z Kukizem) ten to w ogóle mega TurboSłowianin piszący do 'Najwyższego Czasu' stricte turbosłowiańskie teksty.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Presidenta! Dlaczego wkładasz w me usta słów które NIGDY nie wypowiedziałem? Czyli ordynarnie kłamiesz.
    Nord Stream to projekt rosyjsko-niemiecki. Z różnych względów jego zablokowanie na szczeblu unijnym jest w praktyce niemożliwe. I jest faktem, że na tym projekcie traci głównie Polska i kraje bałtyckie, ew. Ukraina. Państwa "starej Unii" zaś niekoniecznie.
    No to jak kłamię albo nie umiem czytać to odpowiedz: Czy dywersyfikacja dostawców gazu jest w interesie UE?

I jeszcze pamiętaj o Skandynawach.
    Co do samego projektu jednak to bym go nie demonizował. Powiedziałem jak z naszego punktu widzenia można by go było w dużym stopniu "zneutralizować". Ale to nie jest robota dla Tuska. No i trzeba chcieć (a właściwie trzeba było chcieć, bo teraz już będzie trudniej).
    Jak powstanie to Rosja będzie dostarczała jakieś 80% gazu do Europy. To nie jest w interesie UE.
    A co do rzetelności dziennikarstwa... Doprawdy, albo Presidente uprawiasz ordynarną propagandę, albo naprawdę jesteś zaślepiony. Twoje wypowiedzi się już nawet za bardzo do komentowania nie nadają, bo jak komentować kogoś, kto otwarcie twierdzi, że czarne jest białe a białe - czarne.
    Czyli TVP nie uprawia propagandy?

A Marka Jakubiaka obserwujesz ? on ma np lekkie turbosłowiańskie zapędy.Tak samo Tomasz Sommer od Korwina(sympatyzujący z Kukizem) ten to w ogóle mega TurboSłowianin piszący do 'Najwyższego Czasu' stricte turbosłowiańskie teksty.
    Ooo Sommera to widziałem. Ten człowiek to się potrafi złapać nawet na oczywiste baity wytworzone przez śmieszków. A u Jakubiaka to chyba nie jest taki turbosłowianizm a'la WIELKA LECHIA.

8. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 24 podziękowań w 19 postach
    Czy dywersyfikacja dostawców gazu jest w interesie UE?
    UE składa się z różnych państw. I na tą kwestię można patrzeć bardzo różnie, w zależności od kraju. Z punktu widzenia całej UE dywersyfikacja dostaw takiego surowca jak gaz jest oczywiście korzystna, ale z punktu widzenia (subiektywnego) poszczególnych państw może to wyglądać różnie.
    Tylko co to ma wspólnego z tym, że wkładasz w me usta słów których nie wypowiedziałem? Czyli z tym, że kłamiesz?

Czyli TVP nie uprawia propagandy?
    Wszystkie publiczne media oraz media "pokorne" uprawiają ordynarną propagandę obliczoną na zasadę, że tysiąckroć powtarzane kłamstwa zaczną być przyjmowane jako prawda (co ma o tyle sens, że "ciemny lud to kupuje", przynajmniej częściowo).
    Natomiast w tym wątku dyskusji problem leży gdzie indziej. Ponieważ najprawdopodobniej nie rozumiesz pojęcia "rzetelność dziennikarska". Otóż media mogą mieć określoną linię, także polityczną. Inaczej mówiąc, dana stacja TV czy tytuł prasowy może preferować takie czy inne poglądy polityczne czy gospodarcze albo postawy obyczajowe (co już jednak nie powinno dotyczyć mediów publicznych, ale to inna kwestia). To nie jest "grzech" i nie jest to przejawem jakiejś nierzetelności. Problem w tym, że nawet preferując taką czy inną opcję należy przestrzegać określone zasady. Na dyskusje zapraszać różne strony (w tych samych proporcjach), informacje przekazywać rzetelnie bez manipulacji itd. Otóż obecnie media publiczne i "pokorne" te zasady ewidentnie naruszają (media "pokorne", dawniej tzw. "niepokorne" naruszały cały czas) uprawiając zwykłą propagandę. A to jest już rzecz w mediach się szanujących niedopuszczalna.
    Odróżnić więc należy prezentowaną szeroko rozumianą linię polityczną od głoszenia propagandy, bo jedno z drugim nic wspólnego nie ma. A odnoszę wrażenie, że Ty te pojęcia nie rozróżniasz.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    UE składa się z różnych państw. I na tą kwestię można patrzeć bardzo różnie, w zależności od kraju. Z punktu widzenia całej UE dywersyfikacja dostaw takiego surowca jak gaz jest oczywiście korzystna, ale z punktu widzenia (subiektywnego) poszczególnych państw może to wyglądać różnie.
    Tylko co to ma wspólnego z tym, że wkładasz w me usta słów których nie wypowiedziałem? Czyli z tym, że kłamiesz?
    Ehh jak zwykle...
    Znów wychodzi twoja "cawaniacka" postawa. Zakładająca, że wszystko zawsze musi się udać - przynajmniej u "nie swoich" (bo "swoim" się wybacza).
    A Tusk jest teraz szefem UE i oczekiwać od niego możemy TYLKO działań będących w interesie UE (a nie aktualnego rządu RP). To też jest kwestia uczciwości w polityce. Ale po co ja to piszę, przecież tego nie rozumiesz...
    Tutaj tym działaniem było zablokowanie Nord Stream I - już wtedy było to uderzenie w zasadę dywersyfikacji gazu niezgodne z interesem UE
    Wszystkie publiczne media oraz media "pokorne" uprawiają ordynarną propagandę obliczoną na zasadę, że tysiąckroć powtarzane kłamstwa zaczną być przyjmowane jako prawda (co ma o tyle sens, że "ciemny lud to kupuje", przynajmniej częściowo).
    Natomiast w tym wątku dyskusji problem leży gdzie indziej. Ponieważ najprawdopodobniej nie rozumiesz pojęcia "rzetelność dziennikarska". Otóż media mogą mieć określoną linię, także polityczną. Inaczej mówiąc, dana stacja TV czy tytuł prasowy może preferować takie czy inne poglądy polityczne czy gospodarcze albo postawy obyczajowe (co już jednak nie powinno dotyczyć mediów publicznych, ale to inna kwestia). To nie jest "grzech" i nie jest to przejawem jakiejś nierzetelności. Problem w tym, że nawet preferując taką czy inną opcję należy przestrzegać określone zasady. Na dyskusje zapraszać różne strony (w tych samych proporcjach), informacje przekazywać rzetelnie bez manipulacji itd. Otóż obecnie media publiczne i "pokorne" te zasady ewidentnie naruszają (media "pokorne", dawniej tzw. "niepokorne" naruszały cały czas) uprawiając zwykłą propagandę. A to jest już rzecz w mediach się szanujących niedopuszczalna.
    Odróżnić więc należy prezentowaną szeroko rozumianą linię polityczną od głoszenia propagandy, bo jedno z drugim nic wspólnego nie ma. A odnoszę wrażenie, że Ty te pojęcia nie rozróżniasz.
    Pokaż te kłamstwa. Jedziesz. Bo jak widzę to Ty nie rozróżniasz żadnych pojęć. TVP propagandę opiera głównie na możliwie jak najkrótszych przekazach uderzających we władzę albo zapraszając ludzi o wiadomych opiniach, ale nie używa kłamstw. Może przemilczeć, może zagłuszyć jakimś innym tematem. Poza tym zobacz sobie media drugiej strony. Tam ciemny lud kupuje wszystko. Wystarczy im rzucić jakąś "informację" uderzającą we władzę, nawet najgłupszą i najbardziej nieprawdopodobną a oni i tak w to uwierzą. Nawet dziennikarze się na to łapali i podawali to jako newsy. Bez żadnego sprawdzania źródła, czegokolwiek.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148

Pokaż te kłamstwa. Jedziesz.
    Choćby teza lansowana m.in przez TVP, że KOD składa się przede wszystkim z byłych SB'ków itp i, że opozycja pod sejmem broniła SB'ków, a tak naprawdę protestowano ze "Stowarzyszeniem emerytów i rencistów policyjnych", Rachoń wypierający się, że nigdy nie był rzecznikiem PIS za co później sam przepraszał ................

12. Użytkownicy którzy uznali post PaskudnyPludrak za przydatny:

Strona 583 z 636 PierwszyPierwszy ... 83483533573581582583584585593633 ... OstatniOstatni