Strona 105 z 161 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 1605

Wątek: Seriale

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Trailery bardzo klimatyczne. Zapowiada się kolejny dobry serial w historycznych realiach. Tom Hardy to klasa sama w sobie. Czuć klimat wiktoriańskiej Anglii w mrocznej konwencji. Nie wiem czy mi się zdawało, ale czy w dwóch kadrach nie pojawił się Russell Crowe?
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Szczerze to nie mam pojęcia Aktor podobny ale nigdzie nie widze aby był wymieniony w obsadzie. Dziś zobaczę pierwszy odcinek i się pozytywnie nastawiam. Internet oszalał na jego punkcie. Oceny 9.4 na IMDb, ponad 8 na filmwebie, zachwyty tłumaczy z grupy hatak i lawina pozytywnych komentarzy sprawiają, że nie moge się doczekać seansu

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Daj znać jak wrażenia. Ja obejrzę najprędzej za 2 dni.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Pan Koala Awatar Shay Ruan
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    189
    Otrzymał 126 podziękowań w 91 postach
    Obejrzałem i jestem pod wrażeniem Odcinek niesamowicie mroczny, klimatyczny i tajemniczy. No i gra Toma jak zwykle na najwyższym poziomie

"Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami, nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    No to wychodzi na to,że mam kolejny serial na liście do obejrzenia,może zanim się skończy pierwszy sezon uda mi się nadrobić Westworld
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No ja mam do nadrobienia Papieża :< A ze po pierwszym odcinku zapowiadają się oba świetnie...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Obejrzałem Tatoo. Po pierwszym odcinku duzo nie powiem, ale jest świetny klimat, odcinek zleciał momentalnie. Gra aktorów, wprowadzenie do fabuły, realistycznie odtworzony Londyn - to wszystko skłania mnie do czekania na kolejny odcinek i już nie mogę się doczekać.

Szkoda, że Wikingowie nie są w taki sposób kręceni... Ostatni sezon z odcinka na odcinek przebija się głupotą:

Spoiler: 

1. Egbert stał się idiotą. Zamiast oszczędzić Ragnara (którego niby uważał za takiego przyjaciela i teraz płacze) nie widział innego wyjścia niż go zabić narzędziem zwanym Aella... Oczywiste jest że synowie przyjadą pomścić ojca i jaką ma Egbert pewność, ze nie zrobią tego na nim? Brak logiki. Gdyby odesłał Ragnara zhańbionego - oszczędziłby przyjaciela, nie musiał za nim beczeć i nie ściągnąłby zemsty synów. Teraz już ledwo Ragnar namówił grupę chłopów do wyprawy, a co dopiero zhańbiony? Wróciłby poniżony i ośmieszony. Wybiłby Anglię z głowy synom, którzy byli zainteresowani podbojem Morza Śródziemnego.

2. Ragnar wyprawia się na podbój Anglii z 3 łodziami pełnymi starców, kowali, rolników. Kto jest głupszy - on czy oni, którzy za kilka błyskotek się na to zgodzili? Widzimy jednocześnie wyprawę Bjorna z wieloma okrętami i wyszkolonymi wojownikami. Nie mógł Ragnar poczekać aż wrócą? Oni bardziej chcieli się zemścić niż on, który sam ukrywał wyrżnięcie osady.

3. Lagerta zabija matkę braci przyrodnich swojego syna i myśli, że jej to ujdzie na sucho. Ponadto zostawia synów żywych. Wie, że nie wybaczyłby jej tego Ragnar i Bjorn. Po co w ogóle to robi? Przecież jak tamci wrócą z wyprawy mogą od razu przywrócić poprzedni ład. Zrobiła to dla Bjorna? Przecież z nim każdy się liczy. Organizuje wyprawę ściągajac także innych jarlów. Jaka tu logika, kiedy dobrze mu się żyje z braćmi. Odbierając tron matce swoich braci Bjorn by się tylko z nimi poróżnił i nie czuł bezpieczny. Jeśli przeżyłby Ragnar także by tego nie pochwalił. Zatem postępowanie Lagerty całkiem bez sensu i sama sobie podciąga sznurek. Wątek jej kochanki, pominę bo jest to tak denne że szkoda słów.

4. Wyprawa do Rolla. Pominę już fakt, że poprzednie 10 odcinków sezonu opierało się na walce Rolla (będącym głównym antagonistą w sezonie 4a) z naszymi bohaterami, którzy go znienawidzili, ledwo przeżyli i wyklęli, a teraz po kilku słowach się godzą i razem szukają przygody. Jakie to naiwne...
    4a) Do tego uzupełnieniem bzdetu jest fakt popłynięcia po Rollo. Wszyscy, podkreślam wszyscy przywódcy udają się bez praktycznie żadnej obrony do jego zamku licząc że go przekonają. Co jeśli by się nie zgodził? uwięziłby ich i co? Załoga pozbawiona dowódców sama opracowałaby plan ataku i ich odbicia? Co jeśliby uciekli? Albo Rollo kazał ich zabić a załoga wróciła do Kattegat... Genialni stratedzy z naszych bohaterów.
    4b) Rollo okazał się wspaniałomyślny. Postanowił ich wypuścić i zgodzić się popłynąć. Zamiast zapewnić sobie ochronę w postaci kilkudziesięciu/kilkuset wojowników frankijskich on idzie sam na łódź. Wie, że kilka lat wcześniej zadał olbrzymie straty wikingom i został przez nich znienawidzony. Przeżył bo przyszło mu płynąć z równymi sobie idiotami. No cóż, genialny mistrz strategii...

5. Idiotyczne zachowanie Flokiego pobiło poprzednie wątki. Polityczna poprawność dotknęła i ten serial. Floki, zagorzały wróg innowierców, zapatrzony w nordyckich bogów nagle każe oszczędzić muzułmanów. Ten sam Floki widząc pierwszy raz kościół z zimną krwią zabijał modlących się mnichów. Tutaj widząc modlących się muzułmanów jest pełen podziwu i ryzykuje własne życie żeby ich oszczędzić. WTF? Tłumaczy, że imponuje mu ich zapalczywa wiara. Ten sam Floki zabił Athelstana, który równie żarliwie się modlił kiedy ten go ubijał jak świniaka.
    Pominę już nieludzkie, nierealne zachowanie, gdy muzułmanie nadal się modlą gdy ścięto głowę imamowi. Naturalny ludzki odruch nie utrzymałby ich bez ruchu w modlitwie. Takie coś tylko w bajkach...

Chyba kończę oglądać ten serial.

8. Następujących 2 użytkowników podziękowało KLAssurbanipal za ten post:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta

Chyba kończę oglądać ten serial.
    Też to powtarzam po każdym odcinku ale trudno jest się oderwać od tego nordyckiego "Klanu" ze względu na całkowity brak logiki scenariusza.

Drugi sezon "The man in the High Castle" zaliczony i trzeba będzie poczekać przynajmniej rok żeby powrócić do światów równoległych wykreowanych przez PKD.Twórcy nie spoczęli na laurach i dali widzowi jeszcze większą dawkę intryg oraz politycznych rozgrywek a także skomplikowali relacje pomiędzy głównymi bohaterami.Tutaj nie ma strzelanek,pościgów,CGI,krwi czy wyuzdanego sexu.Jest wszechobecna atmosfera napięcia generowana przede wszystkim przez znakomity scenariusz a także samych aktorów.
    Co najważniejsze pozostajemy z uczuciem niedosytu (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) i jeszcze większą ilością pytań aniżeli na początku drugiej serii.

Na szczęście trzeci sezon został już potwierdzony:
    http://www.denofgeek.com/us/tv/the-m...on-3-confirmed

Jak dla mnie serial #2 ubiegłego roku po "Bloodline".

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
    Vikingów skończyłam oglądać jakoś tak... w połowie 3 sezonu... albo 4, już mi się myli. Generalnie równia pochyła. Pierwszy sezon spoko, zaciekawił mnie. Ale później coraz słabiej. A fifty shades of hrabia Odo to już w ogóle mnie rozwaliło.
    Teraz oglądam The Crown - niby bez fajerwerków ale wciaga

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Dziś zabieram się za 2. odcinek Taboo. Oby trzymał poziom poprzedniego!

Strona 105 z 161 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni