Strona 192 z 205 PierwszyPierwszy ... 92142182190191192193194202 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 911 do 1 920 z 2047

Wątek: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna

Szambelan Awatar K A M 2150
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 52 podziękowań w 45 postach
    Cytat Zamieszczone przez jezier Zobacz posta
    Wielkie dzięki, pomogło

Mam jeszcze takie pytanie. Co można zrobić żeby jednostki trochę szybciej się uzupełniały? Gram Rzymem i po bitwie muszę czekać po kilka tur czasem po 6-8 albo i więcej żeby móc uzupełnić daną jednostkę. Wydaje mi się, że to w jakiś sposób zależy od liczebności danej klasy społecznej w regionie albo całym państwie?(mam rację?) ale niekiedy jest to irytujące jak muszę tak długo czekać żeby mi się armia odbudowała albo nie mogę zwerbować nowych jednostek. Wiem, że są też specjalne budynki podnoszą liczebność danej grupy ale idzie to jakoś baaardzo powoli ....
    Są trzy wyjścia:
    -wycofujesz się do bardziej ludnych terytoriów, gdzie armia od razu zacznie się regenerować
    -jeżeli nie boisz się spadku zadowolenia lub jest ono na tyle wysokie, że nawet armia w mieście nie doprowadzi do obniżenia go to wrzucasz armię do miasta, gdzie oddziały uzupełniają się ZNACZNIE szybciej
    -jeżeli dobrze pamiętam to armia w postawie ufortyfikowanej także szybciej odradza się

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Da się jakoś "sprawić" żeby bitwy w DEI nie trwały tak długo? Rozumiem, realizm.. No ale ile można się tłuc, szczególnie gdy ma się przewagę

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Od kiedy 10 minut do długo? Chyba że grasz na Steamowej wersji 1.1 to wtedy pobierz submod na szybsze bitwy, wrzucałem go na Steam. Wersja 1.2 dostępna na TWC nie ma jeszcze submodów na bitwy, ale sumie też ich nie wymaga bo kompletnie je zmieniłem, łącznie ze zmodyfikowanym AI bitewnym.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    10 minut jeszcze da się przeżyć, ale tłuc się 25 min Rzymem z Kartaginą na Sycylii, hmm..

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Witam
    Kupiłem sobie na Boże narodzenie Rome 2 dodatek z sparta etc.. wcześniej grałem w Shoguna.
    Coś tam umiem...
    Nie gram na ludzi tylko kampanie- poprostu pracuje do nocy i tylko noc mam na rozrywke.
    Sciągłem dodatek Divide z steama..
    Pomyślałem Roma opanowałem w pierwszym podejściu, wiedziałem że tu mam po angielsku wszystko no to zdecydowałem Egipt bo prosty.
    Zaatakowałem Cyranejke- chyba tak się to pisze, nabrzeżne miasto nie ma wojsk to w cntrum miało niemal 1 i 30-45% drugiej armii.
    Myśle luz, Sam miałem 1 pełną armie i drugiej pół.
    W 9 turze biłem się 45 minut... w Rome 2 jak bitka trwała 8-10 minut była to ta gdzie nie miałem szans i sie wycofywałęm i skubałem ąz ich wybiłem...
    Ale 45 minut? Już nie móie że nie ma opcji forsowny marsz i się nie da łązić- rozumiem...
    Ale w około 30 minucie wybiłem dopiero łuczników nieprzyjaciela, falnaga czy tam ludki z jakimiś dzidami i mieczami sie tłukli i mimo iż tymi miecznikami niemal wlazłem na plecy nieprzyjaciela Oni stali i sie bili...
    Na koniec wjchałem konnica i w około 5 minut wszyscy przeciwnicy się poddali i potem ich wybijałem.

Spoko- Tylko wcześniej 1 nacja to był tydzień grania ąz podbiłem swiat albo wypełniłem wszystkie warunki zwyciestwa- teraz to bedzie trwało może miesiać albo dwa..

Czy to normalne?
    Poziom mam ten prawie max abym mógł swobodnie sobie zapisywać jak zona mnie w nocy wołą a poziom bitew max.- To pierwsze pytanie.

Potem chciałem grać jak w Rome 2- biore 2 pełne armie atakuje miasto z jedna armia w środku i je zdobywam na auto... no dupa jasne nie kupuje najdroższych ale mam wiele całkiem niezłych jednostek plus jakieś słonie i na automacie z "krainy" gdzie jest jerozlima to te ostatnie miasto z portem były potrzebne 3 pełne armie plus 80% czwartej... gdzie dwie armie miały niemal najlepsze jednostki...
    To normalne?

Szpieg... po co On w ogóle jest- w rome 2 brałem sabotraz armii po 2-3 udanych mogłem na automacie brac niemal bez strat- teraz nie ma sabotazu... Oni cos morale umia ubic,,, bo i co z tego skoro podczas bojki skubancy majac miecze na plecach 30 minut wytrzymali i nie uciekli... Co On tam umie robić?
    Czy zależnie od tego czy alchemik czy jaki moze beda inne skile? bo moj to jakies dziadostwo robi ale nie straty u przeciwnika..

Ci z liściem - da sie mieć już 4 mam drugi poziom imperium bo po niemal tygodniu zdobyłem 4 prowincje... jak jedna bójka to niemal godzina... a potem 4-5 tur regenu o ile te słonce nie wypala armi.... nawet jak wezme skill na regeneracje jakies zdarzenie i dupa trza uciekać a czasem to nawet ucieczka nie pomaga... chodz w podstawowych miastach mam 10 zarcia na plusie a w całym panstwie niemal 30... nie kumam im ciagle brakuje zarcia do czegos... jak? o co w tym chodzi?
    Wracajać do liściowych wysłanników- jak pierwsza twarzyczka sie cieszy i nie ma minusa do kultury to nawet sie przydaja.
    UDało sie super combo fajny generał daj elisciowego... 10 tur cos zabilo generala nie bylo tam zadnej armii- general sie nie odnowil na jakiegos nowego a lisciowy zmarl z nim... no placz... ja nie cofam savami wiec mi nie piszcie wgraj sobie wczesniejszy zapis- zapisje jak mnie zona wola i jej cos jest ale aby było latwiej niet.

Jednostki... no masakra na pierwszym lewelu mam nie wiem z 15 jednostek do wyboru... juznie mowie ze koszt jakiegos konia niemal 1,4 k golda...
    W 0 turze miałęm 30 tysia kasy i wydałem na kilka budynków i to niemal nic nie dało...
    Wracając do jednostek- czy gdzies jest jakis spis- niewazne w jakim jezyku potrzebuje linka- ja naet nie wiem co budowac aby miec slonie a te za kase to koszt 500-600 golda na ture utrzymania- boli... pewnie drzewem konia ale jak....

Niemal nie rozbudowuje na poczatku woja jak w rome 2... musze miec kulture i zadowolenie bo bunty i jeszcze raz bunty...

W rome 2 przeszedłem ilomaś PAnstwami całą gre- nigdy nie miałem możliwosći buntu całego kraju- wojny domowej a tu mam po ilu? 50 turach? moi generałowie jak wsciekli robia gravitas... ptolemeusz ma chyba juz z 500 a nie ma nawet 40 lat....w rome 2 Ci tgeneralowie mi gineli tu oni sie niemal nie starzeja....
    MAm trzech z innych rodow na 1 ptolemeusza - no 2 innych ptolemeuszowych siedzi w miastach albo obok i poprawiaja eko a trzech morderców ne umie nadgonic ptolemeuszowego... masakra.

Jakis poradnik, jakies linki do wojsk, do drzewek rozwoju wszystkiego.
    Potrzebuje co tylko jest- nie chce żadnych modów aby coś skrócic- to fajne że tyle trwa ale muszę wiedzieć jak to liczyć, jakieś rady dotyczace zarcia- jak wybiore w genkach regenracje i hmm zasieg armii i pantwo jest wojskowe... jak ropbic abymoc maszerowac przez swoje ziemie... ja juz niemal w kazdym miescie mam zarcie a dalej sie zdqarza ze nie umiem przez taki region przejsc albo stac w nim- nie w miescie... aby oni nie zaczeli wymierac...

ps. poczytam to forum moze tu znajde jakies odpowiedzi....

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Wtrącę się lekko i zamieszczę oto taki ciekawy filmik, a nad górnym postem zastanowię się jutro.

W postaci submoda za pewien czas możemy otrzymać takie cutscenki przy zdobywaniu cudów, technologii, wznoszeniu budynków itp. Jak pisze twórca - możliwości jest pełno.
    ,,Vae Victis"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Cytat Zamieszczone przez LucyH Zobacz posta
    Witam
    Kupiłem sobie na Boże narodzenie Rome 2 dodatek z sparta etc.. wcześniej grałem w Shoguna.
    Coś tam umiem...
    Nie gram na ludzi tylko kampanie- poprostu pracuje do nocy i tylko noc mam na rozrywke.
    Sciągłem dodatek Divide z steama..
    Pomyślałem Roma opanowałem w pierwszym podejściu, wiedziałem że tu mam po angielsku wszystko no to zdecydowałem Egipt bo prosty.
    Zaatakowałem Cyranejke- chyba tak się to pisze, nabrzeżne miasto nie ma wojsk to w cntrum miało niemal 1 i 30-45% drugiej armii.
    Myśle luz, Sam miałem 1 pełną armie i drugiej pół.
    W 9 turze biłem się 45 minut... w Rome 2 jak bitka trwała 8-10 minut była to ta gdzie nie miałem szans i sie wycofywałęm i skubałem ąz ich wybiłem...
    Ale 45 minut? Już nie móie że nie ma opcji forsowny marsz i się nie da łązić- rozumiem...
    Ale w około 30 minucie wybiłem dopiero łuczników nieprzyjaciela, falnaga czy tam ludki z jakimiś dzidami i mieczami sie tłukli i mimo iż tymi miecznikami niemal wlazłem na plecy nieprzyjaciela Oni stali i sie bili...
    Na koniec wjchałem konnica i w około 5 minut wszyscy przeciwnicy się poddali i potem ich wybijałem.

Spoko- Tylko wcześniej 1 nacja to był tydzień grania ąz podbiłem swiat albo wypełniłem wszystkie warunki zwyciestwa- teraz to bedzie trwało może miesiać albo dwa..

Czy to normalne?
    Poziom mam ten prawie max abym mógł swobodnie sobie zapisywać jak zona mnie w nocy wołą a poziom bitew max.- To pierwsze pytanie.

Potem chciałem grać jak w Rome 2- biore 2 pełne armie atakuje miasto z jedna armia w środku i je zdobywam na auto... no dupa jasne nie kupuje najdroższych ale mam wiele całkiem niezłych jednostek plus jakieś słonie i na automacie z "krainy" gdzie jest jerozlima to te ostatnie miasto z portem były potrzebne 3 pełne armie plus 80% czwartej... gdzie dwie armie miały niemal najlepsze jednostki...
    To normalne?

Szpieg... po co On w ogóle jest- w rome 2 brałem sabotraz armii po 2-3 udanych mogłem na automacie brac niemal bez strat- teraz nie ma sabotazu... Oni cos morale umia ubic,,, bo i co z tego skoro podczas bojki skubancy majac miecze na plecach 30 minut wytrzymali i nie uciekli... Co On tam umie robić?
    Czy zależnie od tego czy alchemik czy jaki moze beda inne skile? bo moj to jakies dziadostwo robi ale nie straty u przeciwnika..

Ci z liściem - da sie mieć już 4 mam drugi poziom imperium bo po niemal tygodniu zdobyłem 4 prowincje... jak jedna bójka to niemal godzina... a potem 4-5 tur regenu o ile te słonce nie wypala armi.... nawet jak wezme skill na regeneracje jakies zdarzenie i dupa trza uciekać a czasem to nawet ucieczka nie pomaga... chodz w podstawowych miastach mam 10 zarcia na plusie a w całym panstwie niemal 30... nie kumam im ciagle brakuje zarcia do czegos... jak? o co w tym chodzi?
    Wracajać do liściowych wysłanników- jak pierwsza twarzyczka sie cieszy i nie ma minusa do kultury to nawet sie przydaja.
    UDało sie super combo fajny generał daj elisciowego... 10 tur cos zabilo generala nie bylo tam zadnej armii- general sie nie odnowil na jakiegos nowego a lisciowy zmarl z nim... no placz... ja nie cofam savami wiec mi nie piszcie wgraj sobie wczesniejszy zapis- zapisje jak mnie zona wola i jej cos jest ale aby było latwiej niet.

Jednostki... no masakra na pierwszym lewelu mam nie wiem z 15 jednostek do wyboru... juznie mowie ze koszt jakiegos konia niemal 1,4 k golda...
    W 0 turze miałęm 30 tysia kasy i wydałem na kilka budynków i to niemal nic nie dało...
    Wracając do jednostek- czy gdzies jest jakis spis- niewazne w jakim jezyku potrzebuje linka- ja naet nie wiem co budowac aby miec slonie a te za kase to koszt 500-600 golda na ture utrzymania- boli... pewnie drzewem konia ale jak....

Niemal nie rozbudowuje na poczatku woja jak w rome 2... musze miec kulture i zadowolenie bo bunty i jeszcze raz bunty...

W rome 2 przeszedłem ilomaś PAnstwami całą gre- nigdy nie miałem możliwosći buntu całego kraju- wojny domowej a tu mam po ilu? 50 turach? moi generałowie jak wsciekli robia gravitas... ptolemeusz ma chyba juz z 500 a nie ma nawet 40 lat....w rome 2 Ci tgeneralowie mi gineli tu oni sie niemal nie starzeja....
    MAm trzech z innych rodow na 1 ptolemeusza - no 2 innych ptolemeuszowych siedzi w miastach albo obok i poprawiaja eko a trzech morderców ne umie nadgonic ptolemeuszowego... masakra.

Jakis poradnik, jakies linki do wojsk, do drzewek rozwoju wszystkiego.
    Potrzebuje co tylko jest- nie chce żadnych modów aby coś skrócic- to fajne że tyle trwa ale muszę wiedzieć jak to liczyć, jakieś rady dotyczace zarcia- jak wybiore w genkach regenracje i hmm zasieg armii i pantwo jest wojskowe... jak ropbic abymoc maszerowac przez swoje ziemie... ja juz niemal w kazdym miescie mam zarcie a dalej sie zdqarza ze nie umiem przez taki region przejsc albo stac w nim- nie w miescie... aby oni nie zaczeli wymierac...

ps. poczytam to forum moze tu znajde jakies odpowiedzi....
    Jeżeli masz wersję ze steam to jest ona już jakiegoś czasu nieaktualna, obecnie testowana i dostępna wyłącznie z TWC wersja beta edycji 1.2, która już i tak jest o wiele stabilniejsza i grywalniejsza niż wersja 1.1 ze steam, która w sumie ma już rok. Zmiany są ogromne, więc polecam się zapoznać Wersja 1.2 to w zasadzie nowa gra.

8. Użytkownicy którzy uznali post K A M 2150 za przydatny:

Podstoli Awatar GRUHA
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    15
    Otrzymał 6 podziękowań w 6 postach
    meh, to czemu nie wstawio 1.2 na steam ? pewien bylem ze tam jest aktualne;/ a sie dziwilem czym tak sie podniecajo
    - Jesteś.. - Tak szaleńcem -Więc.. -Nie, nie zabije cie, tylko bede się tobą bawił jak dziecko zabawką odrywając każdą cześć i czerpał z tego wielką przyjemność

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius
    Arnaud Amaury

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Bo ludzie na steam to debile i by zaraz się posypały pytania skąd tyle zmian, jak to działa, ten mod to gniot bo mi save z 1.1 niedziała itp.

Testy na TWC są o wiele bardziej miarodajne i jak już będziemy czuli, że 1.2 będzie miało wszystko co zaplanowane (a jeszcze trochę zmian dojdzie) to wtedy wrzucimy. Nie mówiąc już o samych problemach ze steam i wrzucaniem tam modów, np Dresden musiał kupić już 7 raz Rome 2, żeby w za jakiś czas w ogóle móc wrzucić tam wersję 1.2. Gdyby nie limity Steam to sam mod by miał znacznie dużo więcej grafik, tekstur i nowych modeli, a tak trzeba się trzymać ograniczeń...

11. Użytkownicy którzy uznali post K A M 2150 za przydatny:

Sara Temer
    Gość
    Mam drobny kosmetyczny problem, na części kart jednostek pozostały resztki starych kart. Dałoby się to jakoś zmazać? Dodam, że w podstawowym RII karty też mi się bugują i czasem brakuje na nich jakiegoś elementu

Strona 192 z 205 PierwszyPierwszy ... 92142182190191192193194202 ... OstatniOstatni