Strona 130 z 368 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Wiesz ja tez nie mogę sie doczekać gry, choć może poczekam na moda który pofarbuje włosy czarodziejce.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krwawy_Baron Zobacz posta
    a moi rycerze wbiją swoje kopie w żelazne imperialne
    Właściwie to nie wczytywałem się zbytnio w mechanikę Chivalry, ale pytanie czy walka z Imperium nie będzie odbierana negatywnie? W pokazach "przedpremierowych" to raczej mówiono o wyprawach do Norsci i Badlandów celem nabijania tego wskaźnika, acz na ile to faktycznie reprezentatywne - nie wiem.

Skądinąd to długo się zastanawiałem, jak oni tę Bretonię chcą od strony strategicznej ukształtować, trudno nie zauważyć, że przy tak peryferyjnym położeniu to głównym wrogiem staje się Imperium, co byłoby trochę absurdalne od strony lore. Stąd takie, a nie inne kryteria zwycięstwa oceniam na plus. Choć może to trochę zabawnie wyglądać, jak połowa armii będzie ganiać za orkami na południu.
    Na pewno punktowane będzie także bicie wojsk Chaosu, więc raczej od graczy wymagać się bedzie roli obrońcy OW. Albo przesadzam z interpretacją.

Poza tym, byłoby dobrze, jakby jeszcze popracować nad resztą bazowych nacji. Kto widział drzewko budowli Bretki ten wie, że to co ma reszta, wygląda obecnie, nędznie...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Bretonia ma ponosić duże kary za walkę domową, a konfederacje mamy połączoną z technologią.

niestety do jest tylko gra i możliwe że imperium będzie nam wypowiadało wojny.

Choć podoba mi się myśl o dalekich wyprawach przeciwko krasnoludom, bo to one zazwyczaj niszczą orki. .

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Ci piesi rycerze na końcu to chyba byli po prostu Lordowie, taka reprezentacje że w razie zagrożenia Bretonia jednoczy się pod jednym sztandarem. W końcu o tym mówi w tym filmie Alberic.

Co do "Rycerskości" to wydaje mi się że kary za sam udział w wojnie z innymi ludźmi nie będzie. Jedynie za wypowiedzenie takiej wojny, plądrowanie/palenie miast i zabijanie zakładników.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    W filmie mówili, że kara jest za nie przestrzeganie umów i traktatów raczej.
    Przejrzałem sobie te wszystkie dodatki na ten patch i w sumie to bardziej jaram się nowościami u wampirów niż Bretonią.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Zawsze będzie można nabijać Chivalry na inwazjach Chaosu, zaskryptowanych tak żeby szły do nas
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    A ja cieszę się na tą Bretonie prze okrutnie, właściwie to nawet jakby bardziej niż na leśne elfy.

Jeśli mechanika zadziała tak jak powinna, czyli nacje bretoniii nie będą dążyły do wojen przeciw sobie (coś podobnego do tego jak funkcjonują krasnoludy) to będzie to dla mnie coś wspaniałego. Znaczy będę spokojnie się rozwijał, a przez technologię powoli dołączał pomniejsze diukostwa. A głównymi siłami będę się wyprawiał na wycieczki.
    Zwłaszcza jeśli zmienią wytyczne dla chaosu i norski.

No i dalej nie mogę się zdecydować która frakcją z Bretki zagrać najpierw. A będzie to wyglądało tak:
    - Bretka - Izka - Bretka 2 - Wurzag - Bretka3. Chyba że gdzieś wcisnę jeszcze raz imperium lub mini kampanie elfów.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    A ja cieszę się na tą Bretonie prze okrutnie, właściwie to nawet jakby bardziej niż na leśne elfy.

Jeśli mechanika zadziała tak jak powinna, czyli nacje bretoniii nie będą dążyły do wojen przeciw sobie (coś podobnego do tego jak funkcjonują krasnoludy) to będzie to dla mnie coś wspaniałego. Znaczy będę spokojnie się rozwijał, a przez technologię powoli dołączał pomniejsze diukostwa. A głównymi siłami będę się wyprawiał na wycieczki.
    Zwłaszcza jeśli zmienią wytyczne dla chaosu i norski.

No i dalej nie mogę się zdecydować która frakcją z Bretki zagrać najpierw. A będzie to wyglądało tak:
    - Bretka - Izka - Bretka 2 - Wurzag - Bretka3. Chyba że gdzieś wcisnę jeszcze raz imperium lub mini kampanie elfów.
    Chaos i tak już dawno miał w celach rozgromienie Bretki (tej z Louenem), więc ich raczej nie zmienią specjalnie dla wyeliminowania Alberyka i Morgiany.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Mi bardziej chodzi o przeprogramowanie Norski by częściej wybierał tereny bretonii jako cel najazdów. A w przypadku chaosu to może dodanie plemienia podobnego do Ble... co najeżdża złe ziemię.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    O ile wiem to AI zwykle atakuje frakcje, którymi zarządzamy.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 130 z 368 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów