Strona 254 z 267 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie wiem z czego to wynika ale podczas kampanii Bretonnią też w pewnym momencie nagle handel stał się możliwy kiedy wcześniej taka opcja była zablokowana. Więc prawdopodobnie słusznie rozumujesz,że najpierw elfy muszą mieć budynek/technologię/urząd ale nie potwierdzę bo sam nie mam dodatku z WE.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 11 postach
    Pierwszą kampanię Imperium na very hard przeszedłem niemalże nie staczając żadnych bitew. Po kilku miesiącach zacząłem sobie grać drugi raz, aby zobaczyć co się zmieniło po dodaniu Leśnych Elfów i Zwierzoludzi. Dodatkowo chciałem przetestować DLC The Grim and the Grave. Dla utrudnienia rozgrywki włączyłem sobie moda Fear the Chaos Tide, który podwaja ilość żołnierzy w wojskach wojowników chaosu, co sprawia że 1 armia chaosu ma liczebność 2 armii imperium. No i co? 120 tura, pierwsza fala inwazji odparta, 2/3 Imperium zjednoczona, a na 60 bitew ręcznie stoczyłem 1. Karl Franz na wymaksowanym poziomie jednak dużo daje przy autoresolve.

Chciałbym sobie zagrać kampanię i być czasem zmuszonym jednak do tego, aby te bitwy grać ręcznie.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Cytat Zamieszczone przez Izabelin Zobacz posta
    Pierwszą kampanię Imperium na very hard przeszedłem niemalże nie staczając żadnych bitew. Po kilku miesiącach zacząłem sobie grać drugi raz, aby zobaczyć co się zmieniło po dodaniu Leśnych Elfów i Zwierzoludzi. Dodatkowo chciałem przetestować DLC The Grim and the Grave. Dla utrudnienia rozgrywki włączyłem sobie moda Fear the Chaos Tide, który podwaja ilość żołnierzy w wojskach wojowników chaosu, co sprawia że 1 armia chaosu ma liczebność 2 armii imperium. No i co? 120 tura, pierwsza fala inwazji odparta, 2/3 Imperium zjednoczona, a na 60 bitew ręcznie stoczyłem 1. Karl Franz na wymaksowanym poziomie jednak dużo daje przy autoresolve.

Chciałbym sobie zagrać kampanię i być czasem zmuszonym jednak do tego, aby te bitwy grać ręcznie.
    To polecam zagrać na poziomie Legendarnym. Ja osobiście gram tylko na tym poziomie i nie jest tak kolorowo, po prostu nie ma tutaj miejsca na pomyłki.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Cytat Zamieszczone przez SaperHeart Zobacz posta
    To polecam zagrać na poziomie Legendarnym. Ja osobiście gram tylko na tym poziomie i nie jest tak kolorowo, po prostu nie ma tutaj miejsca na pomyłki.
    Chętnie bym zagrał, ale odstrasza mnie trochę to że nie aktywnej pauzy w trakcie bitew. No, a tak się składa, że na singlu najbardziej lubię rozgrywać duże bitwy, w których biorą udział 35-40 jednostek np. dwie armie albo armia + garnizon miasta. A bez aktywnej pauzy ogarnięcie takiej bitwy jest niemożliwe. Nawet z pauzą trudno to wszystko skutecznie kontrolować.

Wampirami i Krasnoludami tak zagram pewnie, bo armia krasnoludów jest dość statyczna, a wampiry nie mają strzelaczy - wg mnie wymagają mniej uwagi niż Imperium.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Tak to już jest na polu bitwy Klikasz spowolnienie i wpadasz w "Total Warowy" trans podejmując szybkie decyzje i patrolując całe pole bitwy. Warto korzystać z grupowania jednostek (i zablokowanych formacji)
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Tak naprawdę automat strasznie tu przekłamuje. Nie raz jak pokazywał wyrównaną walkę to ciężko było wygrać, a innym gdy pokazywał przewagę kompa, to wygrywało się złatwością.

Ja nie polecam legendarnego. Tak naprawdę nie jest trudniej grać (chodzi o bitwy), a robi się duzo bardziej irytująco. Takie sztuczne spowolnienie rozgrywki (bo komp spami na jednym regionie 3 pełne armie), nie jest wcale fajne czy przyjemne.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Tak naprawdę automat strasznie tu przekłamuje. Nie raz jak pokazywał wyrównaną walkę to ciężko było wygrać, a innym gdy pokazywał przewagę kompa, to wygrywało się złatwością.

Ja nie polecam legendarnego. Tak naprawdę nie jest trudniej grać (chodzi o bitwy), a robi się duzo bardziej irytująco. Takie sztuczne spowolnienie rozgrywki (bo komp spami na jednym regionie 3 pełne armie), nie jest wcale fajne czy przyjemne.
    Przecież kolega napisał, że za łatwo idzie Na Legendarnym jest cieżko i można odczuć inwazje Chaosu. Ja bardzo polecam ten tryb, ponieważ gnicie i ciągłe wczytywanie gry "bo się popełniło jakiś błąd" nie jest dla mnie.

@Izabelin
    Bitwa to bitwa i nie ma czasu na błędy albo kontrolujesz jej przebieg albo przegrywasz.

Asuryan
    Gość
    Na legendarnym przecież też można wczytywać grę "bo się popełniło jakiś błąd". Co prawda tylko z ostatniego autosave'a.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Na legendarnym przecież też można wczytywać grę "bo się popełniło jakiś błąd". Co prawda tylko z ostatniego autosave'a.
    Dokładnie, grę wczytuje tylko do początku aktualnej tury jeżeli nie wykonałeś ataku lub akcji która ma wpływ na grę, a zazwyczaj ludziom chodzi o to żeby wczytać grę 3-5 tur wcześniej...

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Zacząłem rozgrywkę von Carsteinami na legendarnym wybierając Vlada. Od razu dobrałem Izabelę, dokonałem jednym i drugim lordem wskrzeszenie umarłych, dodałem do obu armii wampirze bohaterki, ruszyłem na Drakenhof i w 3 turze zdobyłem zamek, a w 4 zabiłem Manfreda. Na autoresolve, heh. Mam nadzieję, że z czasem będzie trudniej

Strona 254 z 267 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów