Strona 29 z 40 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 392

Wątek: Co będzie po Warhammer?

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Nim zaczęliby robić akurat pełnoprawną grę z danego uniwersum muszą mieć jego licencję - w tym wypadku licencja na LotR jest w rękach twórców Cienia Mordoru, a teraz jego kontynuacji.
    No tak, ale licencja może być wyłączna albo niewyłączna. Jeśli jest niewyłączna to właściciel majątkowych praw autorskich może udzielić kolejnej licencji. Nie mamy pojęcia jak wyglądają te wszystkie umowy między stronami. Wątpię, aby kwestia uzyskania licencji to był problem.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez DonVega Zobacz posta
    Wybacz, Don, ale ta informacja to bzdura, bo jeszcze DLC się pojawią do aktualnego TW: Warhammer, ale nie będą to nowe rasy. Reszta będzie w samodzielnych rozszerzeniach, więc to nie koniec TW: Warhammera.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podczaszy Awatar Memnon[pl]
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 85 podziękowań w 52 postach
    Nowa wiadomosc dla fanow TW-po bardzo dlugim milczeniu odezwal sie nie kto inny jak moj "ulubieniec" z CA-czyli Juck Lusted.W skrocie oznajmil iz nie pojawial sie gdyz pracowal nad nowosciami ktore sie jeszcze nie ukazaly.
    Tak wiec po pierwsze-
    1.czyzby to oznaczalo iz CA ma wkoncu zamiar oglosic o czym bedzie nowy historyczny TW?
    a po drugie-
    2.skoro taki nierob,len i partacz pracuje nad nowa czescia to nienapawa mnie to zadnym optymizmem...bedziemy znowu musieli czekac na 15 patchy zeby gra wygladala jako-tako?
    a po trzecie-
    3.mam nadziej ze nie pracuje nad nowa czescia tylko nad jakims DLC do juz istniejacego TW-wkoncu CA cos o tym wspomnialo iz cos takiego moze powstac...
    Ostatnio edytowane przez Memnon[pl] ; 11-03-2017 o 02:53
    Kiedy życie Cię nie pieści,podnieś głowę w górę i zaciśnij pięści

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Memnon[pl] Zobacz posta
    3.mam nadziej ze nie pracuje nad nowa czescia tylko nad jakims DLC do juz istniejacego TW-wkoncu CA cos o tym wspomnialo iz cos takiego moze powstac...
    Coś czytałem na tym forum chyba o potencjalnym DLC do Shoguna II Total War. Tak sobie myślę, że w sumie całkiem niezłym pomysłem na duże, samodzielne DLC byłoby Powstanie Tajpingów w Chinach. Naprawdę epicka i ciekawa wojna mająca miejsce mniej więcej w okresie Zmierzchu Samurajów.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Jak już mieliby do Shoguna coś dawać to chciałbym, żeby to była wojna w Korei.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    10
    Otrzymał 15 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Izabelin Zobacz posta
    Coś czytałem na tym forum chyba o potencjalnym DLC do Shoguna II Total War. Tak sobie myślę, że w sumie całkiem niezłym pomysłem na duże, samodzielne DLC byłoby Powstanie Tajpingów w Chinach. Naprawdę epicka i ciekawa wojna mająca miejsce mniej więcej w okresie Zmierzchu Samurajów.
    Myślę, że są na to małe szanse. Wydawanie dodatku, nawet stand alone do gry wydanej kilka lat temu, jest prawie na pewno skazane na porażkę sprzedażową. Posiadacze Shoguna już w większości stracili zainteresowanie grą/kupili nowe gry/ odeszli od hobby.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    a ja postawię dosyć odważną teorię i powiem że następnym historycznym TW będzie IIWŚ.Pewnie większość z was powie że to nie możliwe ponieważ np epoka inna niż wszystkie inne,całkiem inne mechanizmy itp. ciekawe co powiecie jak moja teoria okaże się prawdą...
    Ale dobra teraz więcej szczegółów,dlaczego tak uważam? po pierwsze z racji tego że to będzie nowa epoka raczej nie będzie to starożytność (mamy już rome2),szeroko pojęta azja też raczej nie w końcu mamy już shogun 2 wczesne średniowiecze też myśle że odpada mamy już dwa medievale,a epoka wiktoriańska ,XIXw raczej nie, w końcu mamy też empire,napoleon czy zmierzch samurajów tego typu gra nie była by żadną rewolucją. NO ale nasz ostatnim TW był sporym zaskoczeniem i dużym ryzykiem ,musieli zaimplementować zupełnie nowe mechanizmy nowe i bardzo często obce dla serii TW. A jednak gra okazała się sukcesem ,dlatego myślę że worhamer był czymś w rodzaju "poligonu" dla nowej epoki jaką prawdopodobnie będzie IIWŚ ,była by to bardzo duża rewolucja ,która z pewnością okazała by się sukcesem.zobaczycie przyjdzie nam poprowadzić kampanie nie jednym "wąsatym panem"

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    A ja sądzę, że maksymalną możliwością w TW to zrobienie I WŚ, więcej raczej nie dałoby rady. II WŚ to temat wyeksploatowany przez pierdyliard gier. A tak to mamy: XVI-XVII wiek, okres Babilonu czy Ramzesa II, XIX wiek (wojna krymska, Wiosna Ludów, powstanie Niemiec i Włoch czy wojny burskie, a nawet wojna secesyjna) i I WŚ - tych okresów brakuje. II WŚ z kolei to już nie jest możliwy, gdyż nie ma tam podziału na formacje.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Patapow Zobacz posta
    a ja postawię dosyć odważną teorię i powiem że następnym historycznym TW będzie IIWŚ.Pewnie większość z was powie że to nie możliwe ponieważ np epoka inna niż wszystkie inne,całkiem inne mechanizmy itp. ciekawe co powiecie jak moja teoria okaże się prawdą...
    Wówczas byśmy otrzymali coś na podobieństwo Man of War wzbogacone o mapę kampanii...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 11 podziękowań w 8 postach
    https://comingsoon.totalwar.com/

Część ludzi idzie w kierunku kolejnej części Warhammera aniżeli w coś, co miałoby być kolejnym historycznym TW. Rodzaj drzew i budowla też raczej nie wskazują by było to coś związanego z historią. Jakkolwiek fajnie, że idzie - najprawdopodobniej - drugi Warhammer tak, przy całej sympatii dla TW:W, tęsknię za czymś historycznym a już najbardziej XV-XVII wiek

Strona 29 z 40 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów