a ja postawię dosyć odważną teorię i powiem że następnym historycznym TW będzie IIWŚ.Pewnie większość z was powie że to nie możliwe ponieważ np epoka inna niż wszystkie inne,całkiem inne mechanizmy itp. ciekawe co powiecie jak moja teoria okaże się prawdą...
Ale dobra teraz więcej szczegółów,dlaczego tak uważam? po pierwsze z racji tego że to będzie nowa epoka raczej nie będzie to starożytność (mamy już rome2),szeroko pojęta azja też raczej nie w końcu mamy już shogun 2 wczesne średniowiecze też myśle że odpada mamy już dwa medievale,a epoka wiktoriańska ,XIXw raczej nie, w końcu mamy też empire,napoleon czy zmierzch samurajów tego typu gra nie była by żadną rewolucją. NO ale nasz ostatnim TW był sporym zaskoczeniem i dużym ryzykiem ,musieli zaimplementować zupełnie nowe mechanizmy nowe i bardzo często obce dla serii TW. A jednak gra okazała się sukcesem ,dlatego myślę że worhamer był czymś w rodzaju "poligonu" dla nowej epoki jaką prawdopodobnie będzie IIWŚ ,była by to bardzo duża rewolucja ,która z pewnością okazała by się sukcesem.zobaczycie przyjdzie nam poprowadzić kampanie nie jednym "wąsatym panem"