Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 345

Wątek: Gwint (gra karciana)

Agent Mossadu Awatar Marat
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 89 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Zapomniałem odpowiedzieć z tego wszystkiego - Ty zły człowieku,zapeszyłeś,zacząłem trafiać na bardziej ogarniętych "pożeraczy" i dostawać łomot . Jako,że wchodzi pozycjonowanie truchło na pewno dostanie nerfa,pytanie tylko na jaką skalę.
    Taaa... a ja za dotykiem czarodziejskiej różdżki oduczyłem się grać nekkerami. W 3 dni z drugiej setki spadłem do drugiej setki... drugiego tysiąca. Przegrywam dosłownie z każdym, z taliami które mają kontry na nekkery, jak i z taliami które ich nie mają. Zmieniłem talie na inne i zacząłem nawet grać na potyczkach. Nie zmieniło się nic, nadal przegrywam wszystkim czym gram i ze wszystkimi ( wszystkimi taliami, oraz wszystkimi graczami, nawet takimi z 600 mmr ). Genialnie to wróży na moje dwa ostatnie pojedynki w lidze...

Co do zmian, mocno mnie irytują pewne sprawy. Redzi od dwóch patchy twierdzą, że chcą ograniczyć usuwanie jednostek. W tym patchu np. Nithral dostaje 8 siły, więc piorun się go nie ima. Zabierają możliwość uderzenia w złote jednostki przez Triss, Iorvetha, Vernona czy Radowida. Niby wszystko spoko... ale w tym samym patchu dodają kajdany, które będą blokować dowolną kartę w grze... I tak jak nie każdą złotą karte można było ściągnąć na raz Iorvethem czy czasem nawet Radowidem ( tymbardziej z bonusem KP ), tak teraz będzie można ją zablokować jednym zagraniem.
    Były wojny na mardroeme, teraz będzie wymiana ognia na kajdany ( blokada-odblokowanie-blokada-odblokowanie... i tak do wyczerpania zapasów, a jest jeszcze Tasak czy Egan ). Mówiąc krótko, na jedno wyjdzie... nadal skuteczniejsze będą te karty, które od razu po zagraniu aktywują efekt. Taki Villentretenmerth to chyba będzie jedną z mniej granych kart. Obym się mylił.
    Ksiądz Dominik, hetmanem będąc, uciekł w trawę
    I ze strachu nasrał w portki, osrał i buławę...

"Paszkwil od chłopiąt dworskich" o księciu Dominiku Zasławskim.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Nie no,zaraz,chyba brązowa karta nie będzie w stanie zablokować złotej? To wieje dla mnie absurdem. Jeszcze srebrna albo złota - jasne,ale nie brąz...Im więcej czytam o tych zmianach tym mniej mi się to zaczyna podobać,mam nadzieję,że się mylę i gra zostanie tak samo fajna.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Dokładnie tak będzie - Kajdanki to brązy i może mieć je aż 3 w talii gdzie wcześniej były nie przydatne bo mieliśmy bombe, która choć była srebrna to jednak kosiła cały rząd.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Im więcej czytam o tych zmianach tym mniej mi się to zaczyna podobać,mam nadzieję,że się mylę i gra zostanie tak samo fajna.
    W sumie to od dwóch patchy nie podoba mi się wiele zmian, ale za każdym razem przyzwyczajam się do nich i nadal czerpię przyjemność z gry. Bardziej mnie denerwuje niekonsekwencja którą opisałem wyżej. Ograniczamy usuwanie, ale dodajemy coś innego, co zablokuje umiejętności specjalne... no to przecież na jedno wyjdzie, tyle, że czyste punkty zostaną na stole. Myślałem, że chodzi tu o zwiększenie szansy na użycie ciekawych umiejętności wielu kart które nie są dziś grane, ale przy blokadzie i tak się tego nie uda. Opis kajdan mówi jasno "lock any unit" i oczywiście blokada wszelkich umiejętności + ściągnięcie złota. To wole Iorvetha walącego za 6.
    Być może coś się jeszcze zmieni, pożyjemy, zobaczymy. Patch nie wyjdzie przed końcem zapisów do turnieju, czyli najwcześniej chyba czwartek/piątek.

Jutubery już mają dostęp do serwrera testowego z nowym patchem, większość gra na twitchu, więc pewnie można coś znaleźć ( z polskich to chyba najpopularniejszy jest OjciecDwójkiDzieci ).
    Merchant wypuścił już dwa filmiki, w tym jeden pokazujący nowe umiejętności Ge'elsa i wróży mu powrót do mety.

https://www.youtube.com/channel/UC3Z...p6nD9Iw/videos

KingBlackToof znowuż opisuje wszystkie karty:

https://www.youtube.com/user/KingBlackToof/videos

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Obejrzałem w przyspieszonym tempie filmiki opisujące zmiany w kartach i właściwie wszystkie wydają się sensowne* i na duży plus oprócz tych nieszczęsnych kajdanów. Najdziwniejsze jest to,że nawet Radowid może blokować tylko nie złote karty...Coś tu jest ewidentnie nie tak i myślę,że szybko to zmienią.

*Jednak wcześniej był błąd w tłumaczeniu i Yen klątwy dalej działa tak samo tylko ma mniejszą siłę bazową o 1. Inna sprawa,że teraz wystarczą kajdany żeby ją całkiem zneutralizować...
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Takie tam z serwera testowego. Henselt typowy, grany również dziś, pytanie tylko, czy zyska ta talia na skuteczności w nowym patchu, czy będzie raczej sytuacyjna tak jak obecnie.
    No i dodatkowo ciekawy deck na Nilfgardzie ( również jest możliwość grania tym teraz, ale jednak nowy emisariusz będzie mógł wybierać z dwóch kart, więc mocno to pomoże w kontroli poczynań ).
    https://www.youtube.com/watch?v=7D5lEvBNb2M&t=206s

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Kolejne zmiany na test serwerze uderzają mocno w pogodę ( która i tak była słaba ). Już wcześniej było wiadomo, że RNR został totalnie zmieniony i zadaje teraz obrażenia, a nie daje pogody we wszystkich rzędach. Teraz czyste niebo na powrót będzie ściągać pogodę z całej planszy, a nie tylko z jednego rzędu, dodatkowo Duch Lasu będzie dawał mgłę tylko po stronie osoby zagrywającej go...
    Dla mnie to trochę śmieszne, sam nie jestem fanem potwornych pogodynek, bo w sumie to grałem taką talią tylko kilka dni, zaraz po wyjściu Nilfgardu, gdzie dało się tym konkurować jako tako ( choć szału też nie było ) z topowymi taliami mety. Potem poszedł nerf w minipatchu i nie dało się tym już grać. Natomiast teraz takie szopki...

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    271
    Otrzymał 153 podziękowań w 108 postach
    Pogoda wymiata na niższych rangach i jest najprostszą talią na początek

Podczaszy Awatar Nikczemnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    280
    Otrzymał 109 podziękowań w 70 postach
    Najlepsza początkowa talia to skelige na okrzyk bojowy .
    A tak serio, to łapię się za głowę gdy widzę co wprowadza nowa aktualizacja. Rgr miał sens, jeżeli brzask usuwał pogodę z jednego rzędu. Teraz zadawanie obrażeń, jest dość hmm.. średnie ? Bo od tego mamy rozdarcie, trzęsienia ziemi ( swoją drogą myślę że po poatchu znowu stanie się kartą często używaną ), pioruny.
    Turnieje :
    I,II,III & IV sezon ligi Rome 2
    Krwawe igrzyska
    Bursztynowy szlak 2v2
    Forumowa liga gwinta sezon I & II
    Turniej imienia x71 Medieval 2 - III miejsce
    Medievalowy turniej Galzaga - I miejsce

Kampanie online :
    KO 38
    Wielka kampania antyczna 1.0 - Swebowie
    Wielka kampania antyczna 1.2 - Icenowie
    Oderint, dum metuant - Kimmeria

Międzynarodowe :
    Cup of Nations 2017 - Armenia
    Cup of Nations 2018 - Icenowie
    Cup of Nations 2019 - Macedonia

Cześnik Awatar BolesławZapomniany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    45
    Otrzymał 50 podziękowań w 35 postach
    Tak, kajdany beda teraz najmocniejsza karta w kazdej talii i co smieszne beda silniejsze od bomby. Dla mnie nie podoba sie nerf Dijksttry, Radowida, zlotej trojki z dmgem(teraz najbardziej oplaca sie geralt z 12). Do tego jeszcze zwiekszona losowosc w dmgu kilku kart (np uderza 8 razy w losowy cel trzesienia ziemi bodjaze) wylacza czesc zagran taktycznych. Willen bedzie na pewno nie grywalny. Bloki beda nawet na cmentarzu, a nawet jak sie odblokuje to wciaz bedzie srebrny czyli podatny na ciosy. Dziwi mnie, ze zamiast dodac jakies dzialania kompletnie niegrywalnym kartom, ktorych jest duzo redzi nerfia inne. To z Duchem Lasu to debilizm, ale brzask na cala mape to dobry pomysl bo trzeba bedzie wiecej myslec nad zagraniami pogody niz jak u potworow, slepo rzucac te pogody, a jak juz sie mialo sare i giganta to wgl.

Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów