Strona 42 z 49 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 488

Wątek: Nowe forum - temat główny/pomysły/nowości

Pampa
    Gość
    Podaj przykład gdzie moderator pokazuje ,,kto rządzi". Dalej, gdyby nie to że odpowiadamy na pytania o pomoc, to by na nie nikt nie odpowiadał. A to że się socjalizujemy to coś złego? Ciekawe podejście do sprawy. Nikt nikomu niczego nie zabrania, w zasadzie moderator tutaj to po prostu zwykły użytkownik z uprawnieniami. Nie wiem jaki masz kompleks na punkcie Jstrzębia, ale powtarzam że za ,,nic" nie dostał bana. Można z zielonymi żartować, rozmawiać, robić cokolwiek o ile się nie łamie zasad. Tyle. Co to za problem że są widoczni to nie wiem. BTW jestem w armii, i to co gadasz o tych oficerach to mnie wprawia w pusty śmiech.

2. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Podaj przykład gdzie moderator pokazuje ,,kto rządzi". Dalej, gdyby nie to że odpowiadamy na pytania o pomoc, to by na nie nikt nie odpowiadał. A to że się socjalizujemy to coś złego? Ciekawe podejście do sprawy. Nikt nikomu niczego nie zabrania, w zasadzie moderator tutaj to po prostu zwykły użytkownik z uprawnieniami. Nie wiem jaki masz kompleks na punkcie Jstrzębia, ale powtarzam że za ,,nic" nie dostał bana. Można z zielonymi żartować, rozmawiać, robić cokolwiek o ile się nie łamie zasad. Tyle. Co to za problem że są widoczni to nie wiem. BTW jestem w armii, i to co gadasz o tych oficerach to mnie wprawia w pusty śmiech.
    Bo akurat mam czas przeszukiwać setki postów które przeczytałem przez ostatnie półtora roku... podałbym nick tego moderatora ale jeszcze się obrazi i dostanę bana... Z tą pomocą to przesada, ale jako że potwierdza to mój argument że jest za dużo modów to zostawię to jak jest... Jstrzębia żadnego nie znam, jeśli chodzi Ci o Jsatrzab'ia (czy jakkolwiek się to odmienia) to jedyny kompleks jaki mam w stosunku do niego, to taki że miał ode mnie lepsze stopnie w szkole, i dalej nie wiem dlaczego ciągle schodzisz na temat jego bana... Jeśli rozśmieszył cię żart o armii to bardzo się cieszę w końcu taki jest cel żartów...

Xeir
    Gość
    i teraz wchodzę ja cały na biało.

Kipanga- O ile twoje hipotezy są trafne o tyle zbyt ciągniesz temat wziąłeś to zbyt osobiście i trochę "odpływasz". Jeżeli jesteś świadomym użytkownikiem byłym administratorem powinieneś też znać swój charakter oraz swoje predyspozycję do pewnych zachowań. Ja jestem wybuchowy i czasem tez trzymam się swojego jak zbyt do siebie wezmę jakiś temat, jak to ty robisz teraz. A dodając do tego ze stoisz na przegranej pozycij lepiej machnąć ręką i sobie odpuścić, co ma jebnąć to kiedyś jebnie.

Pampa- O ile czasem piszesz ciekawe rzeczy i w dobry sposób to w niektórych tematach jesteś niesamowitym betonem, nie starasz się zrozumieć drugiej strony, nawet przez myśl ci nie przechodzi czemu ktoś myśli inaczej niż ty.
    Ale to już taki charakter i taki światopogląd sobie zrobiłeś żyjąc tyle lat. Charakteru czyjegoś nie zmienię mogę się tylko przyzwyczaić do jego wad i znaleść w nim zalety. Kończ Pan Temat ten zakończ.

5. Użytkownicy którzy uznali post Xeir za przydatny:

Pampa
    Gość
    Dodam jeszcze tylko że to Ty cały czas przytaczas Jstrzębia czy cokolwiek innego, i dlatego pytam jaki masz z tym kompleks.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Xeir Zobacz posta
    i teraz wchodzę ja cały na biało.

Kipanga- O ile twoje hipotezy są trafne o tyle zbyt ciągniesz temat wziąłeś to zbyt osobiście i trochę "odpływasz". Jeżeli jesteś świadomym użytkownikiem byłym administratorem powinieneś też znać swój charakter oraz swoje predyspozycję do pewnych zachowań. Ja jestem wybuchowy i czasem tez trzymam się swojego jak zbyt do siebie wezmę jakiś temat, jak to ty robisz teraz. A dodając do tego ze stoisz na przegranej pozycij lepiej machnąć ręką i sobie odpuścić, co ma jebnąć to kiedyś jebnie.

Pampa- O ile czasem piszesz ciekawe rzeczy i w dobry sposób to w niektórych tematach jesteś niesamowitym betonem, nie starasz się zrozumieć drugiej strony, nawet przez myśl ci nie przechodzi czemu ktoś myśli inaczej niż ty.
    Ale to już taki charakter i taki światopogląd sobie zrobiłeś żyjąc tyle lat. Charakteru czyjegoś nie zmienię mogę się tylko przyzwyczaić do jego wad i znaleść w nim zalety. Kończ Pan Temat ten zakończ.
    Ja naprawdę chciałem już skończyć ten temat i nie ciągnąć tego dalej. Nawet miałem ci dać lajka pod postem ale zniknęła taka opcja. Niestety Pampa brnie dalej, więc napisze jeszcze ten jeden ostatni post.

Drogi Pampo, w swoich postach o problemach technicznych kilkukrotnie wspomniałem użytkownika o nicku Jsatrzab, za każdym razem jako przykład błędu/problemu technicznego na forum. Dlaczego akurat jego? Bo jest on jedynym użytkownikiem na tym forum którego znam, a jako że był na tym forum dłużej niż ja to trafił na więcej błędów. Jako że obaj zajmujemy się IT, lubimy gry strategiczne i ludzką głupotę to zdarza nam się rozmawiać o tym forum, stąd też wiem o jego problemach. W żadnym ze swoich postów w tym temacie nie komentowałem zasadności jego bana. Osoba która cały czas przytacza Jsatrzab'ia w kontekście tego bana jesteś Ty, co widać jak na dłoni przeglądając dwie ostatnie strony tego wątku. Więc to chyba Ty masz z tym jakiś problem.

Wielokrotne, celowe przekręcanie czyjegoś nicku jest niekulturalne, i w zasadzie podpada pod obrażanie użytkownika(nie ważne czy zbanowanego czy nie), więc jako dobry prawy i sprawiedliwy moderator powinieneś sam sobie dać ostrzeżenie.

Tymczasem ja korzystam z rady Xeir'a, kończę temat i lecę do San Escobar...

Pampa
    Gość
    Na to co napisałeś mam tylko jeden komentarz: . Seiro poczytaj moje i swoje posty jeszcze raz, i zobacz skąd się Jastrząbek wziął (banici nie mają tu żadnych praw, więc sobie mogę przekręcać jak mi się żywnie podoba, może to być nawet kuropatwa). Swoją drogą, te prowokacyjne posty (to już jest kolejny) niezbyt ładnie wyglądają.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 32 podziękowań w 23 postach

Nie ma demokracji na tym totalitarnym forum Kipanga, trzeba wziąć to na klatę!
    Załączone obrazki Załączone obrazki

10. Użytkownicy którzy uznali post radoslawzal za przydatny:

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Tak sobie napiszę, może coś z tego wyjdzie.

Skoro są tutaj osoby, którym nie podoba się droga którą toczy się portal, może zaproponują one własną wizję dla portalu? Rzecz jasna bez przedstawienia środków do osiągnięcia tej wizji nie obędzie się.

Dla przełamania lodów już widzę dwie konstruktywne uwagi:

Cytat Zamieszczone przez Kipanga Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę brak jednolitego regulaminu, żaden ban nie jest "legalny" ale już ustaliliśmy że forum jest autorytarne i legalność nie ma tu znaczenia. Jeśli masz na myśli Jsatrzebia to ten temat nie jest chyba odpowiednim miejscem na omawianie zasadności kary dla konkretnego użytkownika. Skoro jednak poruszyłeś już ten temat, to z tego co się orientuję to Jsatrzab nie dostałby bana permanentnego gdyby:
    - moderatorzy wykonywali swoją "prace" (użytkownik którego "obrażał" sam miał kilka multikont z tego co się orientuje)
    - działał system ostrzeżeń(dostał bana za "recydywę" nie dostając wcześniej ostrzeżenia)
    - moderatorzy zamiast edytować cudze posty dwie strony wstecz w wątku, pisaliby PW lub normalne odpowiedzi w danym wątku
    - forum posiadałoby jednolity regulamin
    - czasy banów byłyby rozsądne
    - istniałaby możliwość kontaktu z administracją ze zbanowanego konta
    - Jsatrzab nie byłby chorym psychicznie głąbem...
    Opcja z pisaniem PW mogłaby wrócić. Zaniechano jej po przesiadce na nowy silnik forum. Roboty dodał bajzel wywołany Rome 2 i potem wszystko siadło. Żeby przedstawić skalę problemu powiem Wam, że doprowadzenie działu Rome 2 do stanu jak, mniej więcej, wygląda teraz zajęło mi kilka popołudni. Przynajmniej teraz nie wala się tam jakieś 100 tematów na temat optymalizacji czy grafiki.
    Dodawanie uwag moderatorskich przez edycję miało nie zachęcać ludzi do dyskutowania na temat zamieszczonej uwagi... Swoją drogą to nie zawsze działało, więc faktycznie pisanie posta+PW to może być dobra droga.

Cytat Zamieszczone przez Kipanga Zobacz posta
    W tym że podczas rejestracji, wyrażasz zgodę na "zasady forum" zasady te znacząco różnią się o tych w "Regulaminie" i ani słowem nie wspominają o istnieniu takiego regulaminu. Jeśli ktoś przeczyta na co wyraża zgodę podczas rejestracji, nie ma powodu szukać na forum regulaminu.
    Należałoby sprawdzić co jest nie tak, jeśli coś jest nie tak. Sprawdzono? Rejestrowałem się dawno temu, jeszcze na starym forum, było sporo aktualizacji i zmian, może coś się zrypało?

12. Użytkownicy którzy uznali post Samick za przydatny:

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Jaka idea? Cała dyskusja zaczęła się od mojej propozycji (unormowania) rozwiązania sytuacji z banami stałymi. Administracja nawet nie raczyła podyskutować/przemyśleć/ponegocjować/zaproponować coś innego/cokolwiek tylko od razu odpowiedziała "nie". (cytat z postu Asuryana: "Ban stały to jest ban stały, dlatego też jestem przeciwny tej propozycji.") Polecam kolego Samick zerknąć na stronę 38, post nr. 9.
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Pampa
    Gość
    Dlatego zamknijmy już tą dyskusję, bo sprawa jest postawiona jasno.

Strona 42 z 49 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni