Strona 152 z 368 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Na pewno będą jakoś uzupełniali czy to poprzez DLC,czy FLC czy w ramach kolejnych części. Ale na pełny zestaw lordów,bohaterów i jednostek do każdej rasy bym nie liczył. CA to nie organizacja charytatywna i kieruje się jedynie zyskiem,głos fanów ma drugorzędne,jeśli nie mniejsze znaczenie.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Na pewno będą jakoś uzupełniali czy to poprzez DLC,czy FLC czy w ramach kolejnych części. Ale na pełny zestaw lordów,bohaterów i jednostek do każdej rasy bym nie liczył. CA to nie organizacja charytatywna i kieruje się jedynie zyskiem,głos fanów ma drugorzędne,jeśli nie mniejsze znaczenie.
    Pamiętaj, że na opiniach fanów też można zarobić...

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Jestem pewien,że tak duże firmy jak Sega i CA mają całe sztaby ludzi,którzy dawno temu wyliczyli jak zrobić tak,żeby mówiąc kolokwialnie było "dobrze". Dlatego dadzą fanom ich Skavenów czy zapewne Kislev ale umówmy się - jaki procent ludzi domaga się pełnych rosterów,dłuższych bitew,lepszych oblężeń itd. ? 5%?10%? To jest tak niewielki margines że oni go pewnie nawet nie zauważają,ja też bym wolał żeby gra była bardziej kompletna,żeby ekonomia i drzewko budynków były bardziej rozbudowane,żeby bitwy nie trwały po parę minut,ale trzeba realnie podejść do sprawy. Gdyby gra się źle sprzedała,to by pewnie CA zaczęła się pochylać nad takimi głosami, a teraz? Po co skoro to najlepiej zarabiający TW w historii a do tego zbierający przeważnie świetne opinie?
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Każdy kij ma dwa końce. Bo na przykład dla mnie o ile ekonomia faktycznie mogłaby być bardziej rozbudowana, to bitwy są już ok. Nie mam wiele czasu na granie i takie kilkuminutowe bitwy mi odpowiadają. Gdyby jeszcze tylko ładowanie przed i po tyle nie trwało

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Jestem pewien,że tak duże firmy jak Sega i CA mają całe sztaby ludzi,którzy dawno temu wyliczyli jak zrobić tak,żeby mówiąc kolokwialnie było "dobrze". Dlatego dadzą fanom ich Skavenów czy zapewne Kislev ale umówmy się - jaki procent ludzi domaga się pełnych rosterów,dłuższych bitew,lepszych oblężeń itd. ? 5%?10%? To jest tak niewielki margines że oni go pewnie nawet nie zauważają,ja też bym wolał żeby gra była bardziej kompletna,żeby ekonomia i drzewko budynków były bardziej rozbudowane,żeby bitwy nie trwały po parę minut,ale trzeba realnie podejść do sprawy. Gdyby gra się źle sprzedała,to by pewnie CA zaczęła się pochylać nad takimi głosami, a teraz? Po co skoro to najlepiej zarabiający TW w historii a do tego zbierający przeważnie świetne opinie?
    To po co wydają niekompletne DLC ras, do tego wcale nie takich dużych. Co by się stało gdyby Zwierzoludzie mieli wszystkie jednostki? Stało by się coś złego?, a tak brakuje kilku ekskluzywnych dla nich jednostek. A teraz Stary świat ma pełno niedokończonych ras, brak lordów i tak dalej. I oni zachłyśnięci jedynką lecą w dwójkę, gdy jedynka taka niedokończona.

Uważam że w CA robią błąd utrudniając robienie modów do tej gry. Skoro oni nie chcą nam dać kompletnych ras z lordami i bohaterami, to społeczność sobie poradzi bez nich byle tylko nie utrudniali.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    To po co wydają niekompletne DLC ras, do tego wcale nie takich dużych. Co by się stało gdyby Zwierzoludzie mieli wszystkie jednostki? Stało by się coś złego?, a tak brakuje kilku ekskluzywnych dla nich jednostek. A teraz Stary świat ma pełno niedokończonych ras, brak lordów i tak dalej. I oni zachłyśnięci jedynką lecą w dwójkę, gdy jedynka taka niedokończona.

Uważam że w CA robią błąd utrudniając robienie modów do tej gry. Skoro oni nie chcą nam dać kompletnych ras z lordami i bohaterami, to społeczność sobie poradzi bez nich byle tylko nie utrudniali.
    Pamiętaj, że CA może zrobić jeszcze DLC'ki do Starego Świata, więc wszystko możliwe.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    A ja naprawdę zacząłem się zastanawiać nad wizją dlc dla obu cześci naraz.
    I umyśliłem sobie jako dlc pre-ordera Norskę albo Estalię.
    Gdzie 1 LL zaczyna w nowym, a drugi w starym świecie.

Dodatkowo takie nie pełne zostawienie nacji zawsze pozostawia im furtkę do FLC.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Skoro z wiadomych ras będą Wysokie Elfy, Mroczne Elfy i Jaszczuroludzie (jedna niewiadoma), to pora typować, kogo dadzą nam za Legendarnych Lordów.
    U Wysokich Elfów mam trzy typy: Tyrion, Teclis i Eltharion. Tyrion to wojak z runicznym mieczem, Teclis to arcymag, a Eltharion to ślepy wojak. Byłoby zabawnie jednak, gdyby nagle CA z GW wymyśliliby wygląd dla Króla Feniksa
    U Mrocznych Elfów trzy typy: Malekith, Morathi i Malus Mroczne Ostrze. Pierwszy to władca Mrocznych Elfów, druga to matka Malekitha (swoją drogą pomimo wieku trzyma się nieźle ), a trzeci to korsarz.
    U Jaszczuroludzi z kolei: Lord Mazdamundi, Kroq-Gar, Tehenhuain. Pierwszy to opasły arcymag Jaszczurów, drugi to potężny jeździec, a trzeci to prorok jednego z Bogów Jaszczuroludzi.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja stawiam że zaczną tylko z 2 lordami na rasę.
    W przypadku mrocznych elfów nie wyobrażam sobie braku Malekith i Morathi. Jeśli nie dadzą choć jednego z tej dwójki to nie zagram mrocznymi dopóki ich nie będzie. U reszty w sumie mnie nie obchodzi kto będzie. Bo wysokich nie lubię, a jaszczurek nie znam.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Według mnie Lizaki dostaną Mazdamundiego i Kroq-Gara, jako że były to dwie najbardziej aktywne postacie w ostatnich wydarzeniach. Do tego będzie to dobrze podzielone, czyli 1 mag, 1 wojownik. Jedynym problemem może być brak oficjalnej figurki Mazdamundiego, który jest dość nietypowym Slannem, bo zamiast "latającego tronu" używa stegadona, także w to miejsce mogą wcisnąć Lorda Kroaka (oby nie, jego mogą dać później).
    Tehenhauin, jeśli miałby się pojawić, pasowałby bardziej na postać z DLC. Był mniej istotny od pozostałej dwójki i pojawiał się w dość dawnych czasach.

Co do elfów, to u mrocznych najbardziej bym chciał Morathi i Lokhira (ale zamiast niego stawiam, że dadzą Malekithha), a u wysokich Korhila.

Jeśli chodzi o ostatnią rasę, to stawiam na Skaveny, ale o nich, poza tym że są to mało wiem, więc nie mam specjalnych oczekiwań do lordów.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Strona 152 z 368 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów