Strona 9 z 24 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 240

Wątek: Medieval Ultra Balanced

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Jasne, dlatego liczę na odpowiedź Idilla, czy takie zmiany zgadzałaby się z jego wizją. Być może za cel postawił sobie konserwatywne utrzymanie surowości podstawki i radykalne zmiany w estetyce nie wchodzą w grę. Dlatego na razie uprawiam gdybologię.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    Mod na wielki plus. Pierwszy raz musiałem tyle główkować i z 3 razy prawie bym miał pozamiatane, ale mam pytanie czy redukcja strazy przybocznej dotyczy tylko gracza ? Gram Szwecją u mnie straz przyboczna wynosi 10 jednostek tylko przywódca i nastepca maja wiecej, a natomiast w Danii kazdy "szlachcic" ma powyżej 20 jednostek nie mówiąc o przywódcy co ma 50 a ja tylko 32.... Druga rzecz czy aby napewno AI nie ma zadnych "dodatków" dla norwegii zostało jedno miasto a co 2 tury atakuje mnie 3-4 odziziałami ich elitarnych zbrojnych + szlachcic a ja bronie Oslo samymi chłopami i niestety jakimś cudem po 8 turach nie atakowali ale wysłali z jednego miasta 11 jednostek i to prawie wszystkie z wyzszej półki tylko jeden oddział chłopów dania zreszta tez od południa armia 12 jednostek z czego tylko 3 to milicja 3 konne reszta te lepsze.... nawet nie mam juz czym bronic południa bo wszystko w oslo siedzi
    Ostatnio edytowane przez sebazioom ; 25-03-2017 o 00:39

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez sebazioom Zobacz posta
    Mod na wielki plus. Pierwszy raz musiałem tyle główkować i z 3 razy prawie bym miał pozamiatane, ale mam pytanie czy redukcja strazy przybocznej dotyczy tylko gracza ? Gram Szwecją u mnie straz przyboczna wynosi 10 jednostek tylko przywódca i nastepca maja wiecej, a natomiast w Danii kazdy "szlachcic" ma powyżej 20 jednostek nie mówiąc o przywódcy co ma 50 a ja tylko 32.... Druga rzecz czy aby napewno AI nie ma zadnych "dodatków" dla norwegii zostało jedno miasto a co 2 tury atakuje mnie 3-4 odziziałami ich elitarnych zbrojnych + szlachcic a ja bronie Oslo samymi chłopami i niestety jakimś cudem po 8 turach nie atakowali ale wysłali z jednego miasta 11 jednostek i to prawie wszystkie z wyzszej półki tylko jeden oddział chłopów dania zreszta tez od południa armia 12 jednostek z czego tylko 3 to milicja 3 konne reszta te lepsze.... nawet nie mam juz czym bronic południa bo wszystko w oslo siedzi

Różnice w straży przybocznej to bonus dla bota. Istnieje coś takiego jak sakiewka króla. Ty też ją masz, okola 1500 na turę. Stąd takie możliwości małych państw.

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Mnie też fajnie się gra na tym modzie. Po 40 turach mogę potwierdzić, że Niemcy sobie nie za bardzo radzą, bo muszą mierzyć się z koalicją agresywnych sąsiadów. Co ciekawe, Szkoci i wspólnie z Walijczykami praktycznie rozebrali Anglików (została im tylko jedna prowincja). Na razie tylko Gruzja ma pełną flagę wojska. Aha, nie warto inwestować w kupców, bo na trudnym poziomie ich komputerowi odpowiednicy robią im prawdziwą masakrę. Jak dla mnie to dyplomacja momentami jest nieco chaotyczna: niektóre państwa potrafią wypowiedzieć sobie wojnę, żeby w następnej turze zawrzeć rozem, a w jeszcze kolejnej znów sięgnąć po miecz.

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pyrrus89 Zobacz posta
    Mnie też fajnie się gra na tym modzie. Po 40 turach mogę potwierdzić, że Niemcy sobie nie za bardzo radzą, bo muszą mierzyć się z koalicją agresywnych sąsiadów. Co ciekawe, Szkoci i wspólnie z Walijczykami praktycznie rozebrali Anglików (została im tylko jedna prowincja). Na razie tylko Gruzja ma pełną flagę wojska. Aha, nie warto inwestować w kupców, bo na trudnym poziomie ich komputerowi odpowiednicy robią im prawdziwą masakrę. Jak dla mnie to dyplomacja momentami jest nieco chaotyczna: niektóre państwa potrafią wypowiedzieć sobie wojnę, żeby w następnej turze zawrzeć rozem, a w jeszcze kolejnej znów sięgnąć po miecz.
    Czasem tak się zdarza, ignoruj to.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 1 poście
    Zrobiłem drugie podejście Jerozolimą ale to co w pewnym czasie Turcy wylecieli z róznych stron 3 oddzialami w kazdym po dwóch generałów i same elity w szeregach z konnica również to już sie pogodziłem z przegraną... nie mowiac juz o tym ze Turcy zadnej innej wojny nie prowadzili mimo ze na ich granicach duze armie bizancjum i gruzji stały ale nie ruszały dalej niby historycznie ale jakos to ułatwienie ze strazą przyboczną jest za mocne, nawet zauwazylem ze zawsze jak atakuja jakas armia to dowodzi nimi albo przywodca albo nastepca nie wysylaja innych generałów jakby wiedzieli ze u mnie z tą jednostką słabo dodatkowo trzeba wiekszosc bitew nawet pewnych wygranej rozgrywac w rzeczywistym bo jak sie bierze automatycznie to zawsze jeden czasem nawet wszyscy generałowie u ciebie padają...

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam. Pograłem trochę Polską, gra jest całkiem przyjemna, zachowanie AI poprawne, proponuje sojusze i zwykle ich dotrzymuje. Pograłem na paru modach w swoim życiu i ten chyba jest najlepszy pod tym względem. AI bitewne też niezłe, wróg w bitwach potrafi zaskoczyć i wygrać, gorzej radzi sobie komputer w oblężeniach, ale i tak jest o niebo lepiej niż zwykle. Mam aktualnie sojusz z Czechami i Węgrami, wojnę z Litwą i Kijowem. Niemcy faktycznie kiepsko przędą może trzeba by ich na starcie ciut wzmocnić.
    Przyznam że w ramach eksperymentu zrobiłem też własna wersje z bardziej rozbudowanymi drzewkami rodzinnymi, tak by każde państwo miało księżniczkę. No i po tych kilkudziesięciu latach one cały czas nie wyszły za mąż tylko się pętają po mapie. Czy jest na to jakiś skrypt czy też to normalny zabieg twórcy moda, bo do tej pory raczej się z tym nie spotkałem. Pozdrawiam.

Stolnik Awatar Idill`a (MZ)
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 81 podziękowań w 58 postach
    W przeciągu najbliższych dwóch tygodni odniosę się do wszelkich uwag. Pozwoliłem sobie na pewne odetchnienie, czas refleksji i dystansu - zawieszając prace nad aktualizacją modyfikacji.

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Jestem przy 60 turze i chyba już przegrałem. Atakują mnie Duńczycy, Czesi oraz Litwini, a znikąd ratunku.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Czyżby mod został porzucony? Zaglądam tu czasami, a odpowiedź za dwa tygodnie nie nadchodzi po miesiącu Nie chcę nikomu robić wyrzutów, po prostu jestem ciekaw czy doczekamy się jeszcze jakichś zmian.

Strona 9 z 24 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów