Strona 178 z 368 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 13 podziękowań w 11 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gobbla Zobacz posta
    W CA/Sega nie pracują idioci. Chyba zdają sobie sprawę jak nośny tytuł stworzyli i ile mogą ugrać. W moim odczuciu powinni kuć żelazo póki gorące, wyznaczyć osobny zespół, który w trakcie prac głównej ekipy nad TWW II tworzyłby DLC/FLC ulepszające dotychczasową zawartość. Podfrakcje Imperium, Kislev, Księstwa Graniczne, Tilea, Estalia. Nadanie temu wszystkiemu kształt przyczyniłoby się w ogromnym stopniu na podtrzymanie zainteresowania dwójką.
    Mają około 8 miesięcy do premiery 2, jeśli się ma ukazać w grudniu. Jeśli następne DLC ma mieć premierę na jesieni, to przez wakacje ludziom ochotę na te grę opadnie. To już nawet nie chodzi o DLC. Balans LL leży, nawet tam wieje nudną. Nie wiem co CA robi, ale fani Gelta i Kemmlera nie mogą się doprosić o zmiany. Jak by po ujawnieniu dwójki poszli spać.

Myślałem że dwa tygodnie po zapowiedzi dwójką coś zdradzą o nowym DLC, np. zawartości, coś.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Myślałem że dwa tygodnie po zapowiedzi dwójką coś zdradzą o nowym DLC, np. zawartości, coś.

Nie przesadzasz aby? Nie zapowiedzą Ci na siłę DLC bezpośrednio po zapowiedzi - raczej bliżej premiery coś dadzą. A co do balansu LL'ów - no jak ktoś nie potrafi grać danym typem LL'a (tj. magiem) to nie ma się co dziwić - magowie i tak mają swój sposób na grę A to, że nimi jest już dużo ciężej to już wina CA. Na multi osobiście gra się nimi nieźle (przynajmniej mi).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Moim zdaniem wypuszczą Kislev jako "An Old Friend" jakoś na jesieni, przed premierą II. Pojawi się wtedy mnóstwo newsów typu "Kolejne FLC do Warhammera"; "CA dalej wypuszcza duże FLC prawie 1.5 roku po premierze" co wpłynie pozytywnie na sprzedaż Warhammera II, bo ludzie będą wiedzieć, że gra bedzie rozwijana i w przyszosci dostana jeszcze wiele darmowych aktualizacji. Strategia na marchewkę
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 16 podziękowań w 11 postach
    Według mnie Kislevu nie dadzą jak "An Old Friend".

Moim zdaniem mapa Warhammer III będzie obejmować północ i wtedy dodadzą także Kislev (jako przedmurze Imperium), Ogry, Kranoludy Chaosu, Demony i czterech bogów chaosu.

Asuryan
    Gość
    Krasnoludy Chaosu i Królestwa Ogrów, to bardziej wschód, niż północ.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Tym niemniej za górami jest tylko mgła wojny (nie ma ściany z lasu jak w Rome II na stepach) - czyli jakieś tereny na wschodzie kiedyś dostaniemy - kiedy? Prawdopodobnie właśnie w III.

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta

Nie przesadzasz aby? Nie zapowiedzą Ci na siłę DLC bezpośrednio po zapowiedzi - raczej bliżej premiery coś dadzą. A co do balansu LL'ów - no jak ktoś nie potrafi grać danym typem LL'a (tj. magiem) to nie ma się co dziwić - magowie i tak mają swój sposób na grę A to, że nimi jest już dużo ciężej to już wina CA. Na multi osobiście gra się nimi nieźle (przynajmniej mi).
    Wybacz ale to nie moja opinia że Gelt i Kemmler są bezużyteczni, a tych co grają turnieje w TW Warhammer. Tobie może się nimi gra dobrze, ale oni są słabi. Po co brać Kemmlera skoro Manfred jest bardziej użyteczny. Magami się nie gra gorzej, oni są po prostu nie warci kasy w multi. Po co brać w Multi Gelta, skoro bierzesz Czarodzieja z magią życia lub innego, i masz do wyboru Lordów jak Volkmar albo Borys jeśli skończyłeś kampanię Zwierzaków, którzy mogą sporo więcej. Ale to off top, nie miejsce na taką dyskusję.

Widzisz, problem z tym dlc polega na tym że ktoś w CA obiecał informacje w dniu 31 marca. Nie było jej. Ja nie żądam daty premiery, ale przynajmniej mogli by ujawnić cześć informacji co może zawierać. Ja tylko uważam że skoro ta gra naprawdę sporo nas kosztowała, to chociaż gdy nie dostajemy dlc, to balans multi powinien pracować pełną parą.

Swoją drogą wszyscy myślą że dostaniemy Kislev. Ja nie widzę takich przesłanek. W takim razie trójka będziesz skupiona na zły frakcjach Warhammera ? Bo jeśli TK i Skaveni znajdą się w dwójce, to z dużych na 3 zostaną Ogry, Krasnale Chaosu, Wojownicy Chaosu i Demony. Kislev by wtedy idealne pasował jako bufor między Imperium z Chaosem.
    Ostatnio edytowane przez ares354 ; 17-04-2017 o 15:39

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ares354 Zobacz posta
    Wybacz ale to nie moją opinia że Gelt i Kemmler są bezużyteczni, a tych co grają turnieje w TW Warhammer. Tobie może się nimi gra dobrze, ale oni są słabi. Po co brać Kemmlera skoro Manfred jest bardziej użyteczny. Magami się nie gra gorzej, oni są po prostu nie warci kasy w multi. Po co brać w Multi Gelta, skoro bierzesz Czarodzieja z magią życia lub innego, i masz do wyboru Lordów jak Volkmar albo Borys jeśli skończyłeś kampanię Zwierzaków, którzy mogą sporo więcej. Ale to off top, nie miejsce na taką dyskusję.

Widzisz, problem z tym dlc polega na tym że ktoś w CA obiecał informacje w dniu 31 marca. Nie było jej. Ja nie żądam daty premiery, ale przynajmniej mogli by ujawnić cześć informacji co może zawierać. Ja tylko uważam że skoro ta gra naprawdę sporo nas kosztowała, to chociaż gdy nie dostajemy dlc, to balans multi powinien pracować pełną parą.

Swoją drogą wszyscy myślą że dostaniemy Kislev. Ja nie widzę takich przesłanek. W takim razie trójka będziesz skupiona na zły frakcjach Warhammera ? Bo jeśli TK i Skaveni znajdą się w dwójce, to z dużych na 3 zostaną Ogry, Krasnale Chaosu, Wojownicy Chaosu i Demony. Kislev by wtedy idealne pasował jako bufor między Imperium z Chaosem.
    Ogry akurat nie pasują do ras zła. To rasa raczej neutralna - wieczne wojny z Smoczymi Ogrami (czyt. sługami Chaosu), a także częste napady na konwoje ludzkie itd. nie czynią z nich raczej rasy zła, co napada często jak Skaveni, Wampiry, Mroczne Elfy i inne sługi Chaosu.
    Podsumowując tą część - wieczne wojny z Chaosem czynią ją rasą dobra, lecz przez również napady na konwoje innych ras tj. ludzi, krasnoludów i czasem występowanie w roli najemników powoduje, że Królestwa Ogrów są rasą neutralną.
    Co do 31 marca - przecież tu chodziło o Warhammera "2". Co do Kislevu... no nie wiem. Fajnie by było, gdyby w ogóle się ukazało, w co nie wątpię. Wątpię z kolei w to, że Tilea wejdzie ze swoim rosterem po świństwie, jaki zrobiło GW z tą rasą (a miała ta rasa potencjał i to spory), nie mówiąc już o Arabii i Estalii.

Baronie, ależ są lasy drobne - choćby od strony Karak Ungor i Pustkowi Chaosu. Swoją drogą poszerzenie spore o północ i południowy biegun to byłoby już coś Na północy pole Wiecznej Bitwy (cokolwiek to jest, nawet ja tego nie wiem) aż prosi się o dodanie plemion Chaosu tj. Kurganów, Hungów, Tongów, Aeslingów itd.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Cześnik Awatar ares354
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Ogry akurat nie pasują do ras zła. To rasa raczej neutralna - wieczne wojny z Smoczymi Ogrami (czyt. sługami Chaosu), a także częste napady na konwoje ludzkie itd. nie czynią z nich raczej rasy zła, co napada często jak Skaveni, Wampiry, Mroczne Elfy i inne sługi Chaosu.
    Podsumowując tą część - wieczne wojny z Chaosem czynią ją rasą dobra, lecz przez również napady na konwoje innych ras tj. ludzi, krasnoludów i czasem występowanie w roli najemników powoduje, że Królestwa Ogrów są rasą neutralną.
    Co do 31 marca - przecież tu chodziło o Warhammera "2". Co do Kislevu... no nie wiem. Fajnie by było, gdyby w ogóle się ukazało, w co nie wątpię. Wątpię z kolei w to, że Tilea wejdzie ze swoim rosterem po świństwie, jaki zrobiło GW z tą rasą (a miała ta rasa potencjał i to spory), nie mówiąc już o Arabii i Estalii.

Baronie, ależ są lasy drobne - choćby od strony Karak Ungor i Pustkowi Chaosu. Swoją drogą poszerzenie spore o północ i południowy biegun to byłoby już coś Na północy pole Wiecznej Bitwy (cokolwiek to jest, nawet ja tego nie wiem) aż prosi się o dodanie plemion Chaosu tj. Kurganów, Hungów, Tongów, Aeslingów itd.
    Chodzi o to że trójka nie ma żadnego reprezentanta tych "dobrych". Co do 31 to tak miała być duża zapowiedz, ale obiecali też informacje o Old Friend. Dlatego choć by z tego powodu wydaje Mi że jeśli ma Kislev trafić do gry to właśnie wtedy. Ciężko będzie CA zarobić na trójce jeśli wszystko co będzie tam dostępne będzie wokół Chaosu i Demonów z lekką szczyptą Ogrów. Dla Mnie np. trójka jeśli chodzi o dostępne rasy jest uboga bo jakimś wielkim fanem Chaosu nie jestem.

Podstoli Awatar Krwawy_Baron
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    65
    Otrzymał 50 podziękowań w 43 postach
    Są, ale nie jest to ciągła nieprzekraczalna ściana drzew jak na stepach w Rome 2 czy Attyli.

A co takiego GW zrobiło z Tileą? Śledzę od jakiegoś czasu temat Warhammera po różnych redditach i wydawało mi się, że Tilea jest pozostawiona sama sobie

Strona 178 z 368 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów