1. Z tego, co mi wiadomo, to smoki w jedynce będą mogły zionąć ogniem, gdy kupi się dwójkę. Mam jednak nadzieję szczerą, że do Chaosu w tym wypadku dorzucą Galraucha, epickiego smoka.
2. Co do dodawania Lordów, Herosów i Legendarów do jednostek to aż mi przypomniałeś pewną niedocenianą, acz świetną fabularnie grę "Warhammer: Mark of Chaos". CA faktycznie mogłaby to dodać, bo to buffowałoby jednostki. Idąc dalej jednak mogliby dodawać oficerów, doboszy, bądź chorążych - tych ostatnich zwłaszcza.
EDIT: Ostatnio zdarzyło mi się napisać co nieco CA pod ich prezentacją trailera bitwy o Upadłą Bramę, żeby dodali wszystkie braki. Niestety jak to bywa przy najgorszym rodzaju obrońców danego studia, spotkałem się z bardzo słabą linią obrony - "kwestie finansowe" i "jednostki te nic nie wnoszą". Mam nadzieję, że CA nie pójdzie drogą tego typu ludzi i dadzą pełne rostery rasom z jedynki i dwójki oraz ostatecznie może skuszą się na darmowe wydanie reszty LL'ów do ras.
EDIT2: Ituriel, jeśli moje myśli się potwierdzą, to niedługo zamiast TEB zostanie EB