Strona 205 z 368 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215255305 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 041 do 2 050 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    @Arroyo
    Wiesz, była "mała" różnica w tym co było opisane książkach, a w tym co się przedstawiało na stole. Ja Ci mówię z praktycznego punktu widzenia. Swordmasterzy w książkach budzili respekt i sami w sobie stanowili armię, a w bitewniaku nie byli wystawiani, ponieważ mieli siłę bazową 3 (z GW 4). Dlatego WL bili ich na głowę, mając lepszą ochronę przeciwko strzelaniu oraz większą siłę w starciu. Tutaj niestety ten fakt został pominięty i WL mają siłę obrażeń od broni mniejszą od SM, jest to troszkę dziwne.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    To teraz ciekawe którego lorda pokarzą Mazdamundi czy Kroq'a.

W planszowej/karcianej wersji młota najpopularniejszą nacją było Imperium, Krasnoludy i Zielonoskórzy.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Właśnie oglądam live'a z tego i... co do diaska robią WE i Orkowie w Nowym Świecie?! Przecież to nie jest zrozumiałe z punktu widzenia lore'a - tym bardziej, że nie kojarzę żadnych wojen WE i Orków z Jaszczuroludźmi. Za to zaciekawiła mnie forteca Luthora Harkona i parodii Daviego Jonesa w Nowym Świecie ^^

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    To nie były WE a jedna z "Rogue armies" o których wspominała CA. Za to obecność orków,legionu Pizarra(TAAAAK!),czy wampirów jest dla mnie świetnym pomysłem i sprawi,że kampania lizakami będzie dużo ciekawsza. WE faktycznie nie miały by sensu w Lustrii ale już jakaś orkowa armia łupieżców pod wodzą herszta szukającego sławy jak najbardziej. Ogólnie mapa wygląda bardzo dobrze,czekam na więcej a przede wszystkim na DE i Skaveny.

PS: Wciąż liczę że statystyki ulegną zmianom.

ponieważ mieli siłę bazową 3 (z GW 4).
    GW dawało +2 do siły więc mistrzowie mieli siłę 5 a białe lwy 6(siła 4 bazowo). Dla porównania Saurusy miały siłę 4(!). Chaak radzę najpierw zapoznać się z bitewniakiem a potem udawać znawcę tematu i próbować wmówić mi jakimi to niby saurusy nie były koksami. Nic nie usprawiedliwia takich statystyk lizaków.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    @II Duce
    Nawet tego nie zauważyłem. Sorry za błąd.

Zapominasz o tym, że Saurysy miały T4 oraz 2 zasady które sprawiły, że były jedną z najlepszych core jednostek. Cena też była była dobrze dobrana per model. Taka prawda, że trzeba poczekać.

Muszą to zmienić bo jest kilka baboli.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Ja nie mówię że Saurusy były słabe,faktycznie to była jedna z lepszych jednostek podstawowych. Ale to wciąż jednostka podstawowa i nie umywała się do elit innych armii. Moim zdaniem HE powinny być w ścisłej czołówce najlepszej piechoty w grze a teraz to wygląda mizernie.

PS: Istnieje jeszcze ewentualność że CA specjalnie zaniżyło ich statystyki na pokaz(lub zbuffowało jaszczurki),żeby jutuberzy i testerzy z E3 mieli szansę ukończyć bitwę rozgrywaną na jak by nie patrzeć niekorzystnych warunkach terenowych. Ale to już tylko moje pobożne życzenie żeby zarówno HE jak i DE miały jedne z lepszych jakościowo jednostek. Niech będą dużo kosztowały,niech będą nawet miały mniej ludzi w oddziale,ale niech nie robią z moich kochanych elfów patałachów...
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Szczerze mówiąc bardzo mi się podoba, nawet pomimo tego że były tam tylko wyspa elfów i dżungla jaszczurek.
    Na mapie byli ludzie, orkowie (same osady), wampiry (już czekam na mody). A elfy to była ta rozbójnicza armia.

Ja cały czas myślałem że to bliźniak magik ma zaczynać na Ulthuanie, a to jednak jest na odwrót.

Co do za biała wielka wieża na elfiej wyspie?

O nawet krasnoludy są w Lustrii (po drzewcach a przed magicznym braciszkiem, niebieska flaga)
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 22-06-2017 o 07:08

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    @II Duce
    To racja. Wysokie WS, I i zasada ASF (szczególnie w AB z 7ed gdzie ignorowane była zasada ASL z GW) czyniły elfy bardzo mocnymi jednostkami w walce. Tak jak pisałem, trochę mnie boli, że WL mają mniejsze obrażenia od SM. W takim przypadku w ogóle się nie różnią od mistrzów miecza, a nawet w ogólnych porównaniu wypadają dużo gorzej. W HE fajne było to, że były 3 różne elitarne jednostki, które znacznie się różniły względem siebie.

Co do filmiku nie uważam żeby złą opcją było umieszczenie WE w samej postaci Drewniaków (bez leśnej ferajny). Nawet mi ten pomysł odpowiada. Brakowało mi tylko Luthora Harkona. Dodatkowo, kiedy w końcu pokażą DE i Skaveny ?!

9. Użytkownicy którzy uznali post SaperHeart za przydatny:

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Ituriel32 Zobacz posta
    Szczerze mówiąc bardzo mi się podoba, nawet pomimo tego że były tam tylko wyspa elfów i dżungla jaszczurek.
    Na mapie byli ludzie, orkowie (same osady), wampiry (już czekam na mody). A elfy to była ta rozbójnicza armia.

Ja cały czas myślałem że to bliźniak magik ma zaczynać na Ulthuanie, a to jednak jest na odwrót.

Co do za biała wielka wieża na elfiej wyspie?

O nawet krasnoludy są w Lustrii (po drzewcach a przed magicznym braciszkiem, niebieska flaga)
    Owa biała wieża na Ulthuanie to Wieża Hoetha, o ile pamiętam. Jest to siedziba magów. Krasnoludy w Lustrii... a to ciekawe, jedyna ich akcja w Lustrii to atak jednego z rozwścieczonych inżynierów, który zgromadził armię i chciał zabić Jaszczurki, nie muszę pisać, jak marnie skończył

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    A mi naprawdę podoba się to zaludnienie Lustrii: truposzami, orkami (osady i 1 armia, chyba innej pod frakcji), Estalią i brodaczami. Dodatkowo te bandyckie armie i mamy różnych przeciwników, więc i wrażenia z gry będą lepsze. A jeśli te armie grasantów będą miały różne skrypty to i nawet powtórzenie kampanii może dać inne wrażenia.

Dodatkowo było kilka flot (chyba 3 różne) których nie przypisano żadnej nacji.

Mnie ciekawi jak to będzie z tymi ruinami.
    Bo można je zbadać lub się osiedlić.
    Ale ciekawi mnie co się stanie jak najpierw będziemy chcieli zbadać te ruiny i czy to wpłynie na próby odbudowy. Lub odwrotnie. znaczy odbudowujemy osadę, a tu później niespodzianka i wyłażą z niej armie truposzów lub powstaje z tego osobna nacja.

Ulthuan bardzo mi się podobał, a braciszek nie wyglądał tak źle jak na grafice/plakacie. Nawet zacząłem się cieszyć na myśl o wielkiej wojnie domowej na tej wyspie. Bo może być coś piękniejszego niż elf patroszący drugiego elfa.

Strona 205 z 368 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215255305 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów