Strona 210 z 368 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 091 do 2 100 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez Turek Zobacz posta
    Jest bardzo prawdopodobne, że to właśnie Skaveni w Starym Świecie będą bonusem pre-ordera. Wynika to z dwóch rzeczy:
    1) Pokazali skavenów w Imperialnym mieście,
    2) Pokazali skavenów bardzo szybko, a to dlatego, że chcą ujawnić bonus pre-orderowy żeby szybciej klepać kaskę z wcześniejszych zamówień.

Moim zdaniem tym racepackiem do WH 1 będzie Norska. Dadzą dwóch leg. Lordów jako wodzów różnych plemion i kilka jednostek wziętych z Wojowników Chaosu czy też trochę przerobionych.

Następnie do WH 2 dostaniemy (analogicznie do WH1) dwie minikampanie: Oczywiście Tomb Kingsów i Estalię/Tileę jako (przewiduję) kampanię w stylu konkwistadorskim.

Jeszcze głowi mnie jedna rzecz. Jak myślicie gdzie trafią skaveni w Starym Świecie? Przyjmując że będą to dwa klany. Na pewno 1 będzie na bagnach między Estalią, a Tileą, bo jest tam dla nich przygotowane miejsce. Odrzuciłbym Miasto Filarów, bo musieliby przerobić kampanke Skarsnika i Belegara, wiec obstawiam Tereny Imperium.
    1. Zobaczymy, jak to będzie z Skavenami - mam nadzieję, że poza rasą do jedynki (oby Tilea/Norska) Skaveni z klanów Skryre i Moulder dojdą do OW.
    2. Norska... o ile wiem (przynajmniej w Storm of Chaos <3) to tam mógłby być Surtha Lenk i Wulfrik (ten drugi swoją drogą ciekawy LL). W sumie byłoby fajnie. Choć Tilea to byłaby rewolucja tutaj, bo nie dość, że system najemników to i ciekawych Lordów i Bohaterów mają, a i LL nie kuleją.
    3. Co do minikampanii - no nie wiem, czy TK jako minikampania (nie wiem, z kim mieliby się bić), ale jako race pack na pewno. W końcu minicampaign pack to tylko rozszerzenie race packa (przynajmniej dla mnie). Wtedy mam nadzieję, że również Arabia zagości w Warhu 2.
    4. Skaveni sądzę, że w formie 3 klanów: Klan Skryre z Eshin w Skavenblight - dla samego Eshin musieliby dać Cathay lub Nippon. A problem w tym, że część klanu Eshin przybyła do Skavenblight i tam siedzi. Drugi to Klan Moulder z miejscówką w górach nad Kislevem (Piekielna Otchłań i jej monstra + Szczurogry i Wielkie Szczury), a trzeci to Klan Mors z Miastem Filarów, którego los nie jest przesądzony. Już wyjaśniam, dlaczego - przed dojściem Skarsnika i Belegara w miejscu tamtym był klan Skarsnika. Po tym się zmieniło, nic nie stoi na przeszkodzie zatem, by to znów zmienić

Il, ale to akurat nie problem, zwłaszcza jeśli pod uwagę weźmiesz patcha darmowego. Mimo wszystko zobaczymy, jak to wyjdzie. Broń Boże, oby jednak w formie tego bonusa do Warha 2 była Norska/Tilea.

Zresztą jak już mówiłem, mam dość tego, jak CA traktuje swoje gry, a zwłaszcza tą trylogię. Dla mnie to są lenie, którym przydałby się porządny kopniak w... wiadomo co, by w końcu zrobili tak, że podstawa zawiera wszystkie jednostki od 4 do 8 edycji dla ras podstawowych, bez potrzeby kupowania DLC i swoich udziwnień jak te rydwany z ithilmaru. To chore, jaką politykę prowadzi CA wspólnie z SEGĄ i mam wrażenie, że odejście CA od SEGI nic nie da.
    Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 28-06-2017 o 14:20

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Skaveni (jako rasa z Młotka 2) i tak będą na połączonej mapie, tak jak wszystkie grywalne nacje z jedynki i dwójki. Dlatego dawanie ich do Starego Świata w ramach pre-ordera zamiast zupełnie nowej frakcji (np Tilei, Kislevu, etc) uważam za cios poniżej pasa. Trudno, jeśli tak będzie, to odbiję sobie na trójce - nie kupię jej bez przeceny o 75%.

3. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 17 podziękowań w 8 postach
    Z Preorder-DLC będzie można skorzystać jeszcze przed premierą Wh2.
    Pytanie jak bardzo przed.
    Na pewno jeszcze pracują nad balansem do jednostek.

Kilka dni temu miał miejsce update "Chaos DLC", co może sugerować Norskę.
    Pirazzo's Lost Legion, został zauważony w Lustrii (Dogs of War)
    Zatem mamy 3 opcje.
    Szczury, Norska, Tilea

Kiedyś chyba wspominali, że ten lord pack jest z rasy która już jest w grze.
    Dodając wszystko do siebie, rośnie szansa na Tilee, zwłaszcza, że jeśli jednostki z niej występują w nowym świecie, to modele mają gotowe.

A teraz uwaga...
    Co powiecie na trolla w którym Szczury wychodzą jako DLC, a czwartą rasą okazują się Tomb Kings

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez Kijkowaty Zobacz posta

A teraz uwaga...
    Co powiecie na trolla w którym Szczury wychodzą jako DLC, a czwartą rasą okazują się Tomb Kings
    A to już jest niemożliwe. Na pudełku wyraźnie widać fragment Skaveńskiego herbu. Ty mi pokaż ten update "Chaos DLC" i ten Zaginiony Legion Pirazzo

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Arroyo
    Zaginiony Legion Pirazzo widać na filmiku z mapy kampanii (około 4:40-4:45).

Moim zdaniem, Norska jest na 90% tym DLC do jedynki. W Total War: WARHAMMER II – Serpent God Edition FAQ, CA odpowiedziało, że to przerobiona rasa z pierwszej części, zawierająca między innymi nowe potwory, co nie za bardzo pasuje do ludzkich frakcji z południa.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez bukson98 Zobacz posta

Moim zdaniem, Norska jest na 90% tym DLC do jedynki. W Total War: WARHAMMER II – Serpent God Edition FAQ, CA odpowiedziało, że to przerobiona rasa z pierwszej części, zawierająca między innymi nowe potwory, co nie za bardzo pasuje do ludzkich frakcji z południa.
    Cokolwiek by to było, oby nie byli to Skaveni do jedynki, a przynajmniej dopóki nie połączą map Co do Legionu Pirazzo to bardzo dobrze Tym bardziej liczę, że przed Warhammerem III będzie grywalna Tilea z unikatowym rosterem.

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Zaprzeczasz sam sobie. Race pack do WH1 i bonus pre-orderowy do WH2 to jedno i to samo dlc.
    A no to klopsik, nie wiedziałem :/ Myślę, że na nowe, bardzo ważne wiadomości możemy liczyć jeszcze w tym tygodniu!
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 17 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    A to już jest niemożliwe. Na pudełku wyraźnie widać fragment Skaveńskiego herbu. Ty mi pokaż ten update "Chaos DLC" i ten Zaginiony Legion Pirazzo
    Odnośnie Zaginionego Legionu ktoś już odpowiedział.
    Zaś co do reszty: https://www.reddit.com/r/totalwar/co...thing_else_is/
    No i https://steamdb.info/app/364360/dlc/

Z uwagi na informacje o "potworach", frakcji która istnieje i niedawnym update DLC do Chaosu (strzelam, że skrypty do kampanii Chaosu musiały zostać zaktualizowane, by się nie gryzły z przerobionymi frakcjami Nordów), to prawdopodobnie dostaniemy właśnie Norskę.

Choć kto wie, może jeszcze nas zaskoczą.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    @Kijkowaty
    Jeżeli jest informacja o "potworach" to również mogą być Beastmeni, ze względu na brakujące dwie maszkary. W Chaosie również brakuje paru pozycji ale Tworzenie nowych potworów bardziej pasuje do Zwierzoludzi.

Trochę dziwnie, ponieważ CA bardziej skupia uwagę na Skavenach niż na Mrocznych Elfach. Dodatkowo, bardzo mnie chłopaki zawiedli z tym "An Old Friend", ponieważ wychodzi na to, że umarło to śmiercią naturalną. No chyba, że będzie to taka niespodzianka, że urwie nogi po same dzwonki ^^

Co do samego Legionu oraz paru lokalizacji związanych z nowym światem uważam, że będą na zasadzie Red Diuka. Będzie ubogi imienny Lord, którym niestety nie będziemy mogli zagrać. Troszkę mnie to irytuje, że dali Red Diuka, a nie ma możliwości gry nim. Dodatkowo, bohater ten nie został wyposażony w żaden przedmiot, który posiada z WFB (proszę nie mylić z jego umiejętnością specjalną).

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Niestety Czerwony, Borys i ptasior są potraktowani w ten sposób. Chyba tylko Morghul został pełnoprawnym LL.

Teraz czekamy na:
    - Starego przyjaciela - Ale tu było kilka razy poskreślane że będzie to raczej rzecz mała. I ma nie być to LL, ani frakcja.
    - DLC z nową rasą (która będzie też pre-orderem do młota2) - Na 80% zapowiada się norska, ale w grę wchodzą jeszcze coś z TEBu i może szczurki (ale to tylko dlatego że teraz zaczęli podawać informacje o nich zamiast o mrocznych elfach)
    - FLC przy okazji raso paka - Tu ma być to jakieś mityczne uzupełnienie nawet do dlc.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 210 z 368 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów