Zobacz wyniki ankiety: Jak powinniśmy tolerować związki homoseksualne?

Głosujących
228. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do pedofilii więc powinien być karany.

56 24.56%
  • Homoseksualizm nie jest przestępstwem, ale związki tego typu nie powinny być rejestrowane przez państwo.

96 42.11%
  • Związki homoseksualne powinny mieć prawo to rejestracji i części prawi które mają Heteroseksualiści.

16 7.02%
  • Związki homoseksualne powinny mieć takie same prawa co związki heteroseksualne, lecz nie mogą adoptować dzieci.

34 14.91%
  • Związki homoseksualne powinny mieć nie tylko takie same prawa co heteroseksualne ale również prawa do adopcji.

26 11.40%
Strona 135 z 141 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 1409

Wątek: Homoseksualiści i ich tolerancja.

Podkomorzy Awatar Sam Fisher
    Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    24
    Otrzymał 10 podziękowań w 6 postach
    Koleś. Spuść z tonu, bo ja wiem o czym ten tekst. Tekst porusza problem trochę z innej strony. Jest to tekst napisany niby od strony tego pedofila. Tylko jakbyś wysilił dwie komórki w głowie, a nie jedną to byś przeczytał między wierszami coś więcej.
    Autor tekstu chce nam pokazać temat od strony człowieka z problemem, który jest świadomy swoich ułomności i nigdy nie zrobił niczego złego dziecku. Jest to starannie wyselekcjonowany przypadek, który trochę nam rozmywa obraz całości. Zaraz się okaże, że każdego pedofila będzie można inaczej sądzić już po "akcie pedofilskim". W końcu zaburzenia mają łagodzący wpływ na wymiar kary. No tak, kolejna niezrozumiana i opresjonowana przez społeczeństwo grupa społeczna, która w dzieciństwie doznała traumy.
    Ja nie wiem, jaki światopogląd promuje BBC i średnio mnie to obchodzi, bo tekst jest ciekawą wypowiedzią osoby z problemami. Skoro to media, to dlaczego nie mogą poruszać problemów społecznych? Bo od razu uważasz, że coś promują? Wskaż w tekście promowanie pedofilii albo skończ chrzanić.
    Próbujesz mi wcisnąć słowa, których nie wypowiedziałem i nie sugerowałem, że oni promują pedofilię. Ja zabraniam poruszania problemów społecznych? Czemu mi wciskasz słowa i intencje, które nie są moje?

Rozróżnij: pedofil jako osoba, która wykorzystuje dzieci i pedofil jako osoba, która nie chce robić nic złego, ale czuje, że jest chora. Jakbyś przeczytał tekst, to być wiedział, że nie broni on tych pierwszych, tylko stara się spojrzeć na problemy tych drugich.
    Naprawdę chcesz mi tłumaczyć tekst? Jeszcze przed chwilą wciskałeś mi coś czego nie powiedziałem. Ale dobra. Łopatologicznie też się da.
    Doskonale wiem o czym ten tekst.
    Wrócmy się na chwilę jednak kilka lat wstecz. Była tu rozmowa z kimś (już nie pamiętam z kim, być może z volomirem). Też nie przytoczę cytatów i dokładnych myśli z tamtego czasu, ale "liznęliśmy" temat pedofilii w kontekście grupy społecznej, która potrzebuje specjalnej ochrony przed zdziczałym społeczeństwem. Były wtedy śmieszki jednej strony, że jeszcze trochę i pedofile będą chronieni, a druga strona śmieszkowała "ale wy głupi jesteście i się nie znacie na psychologii". Coś w ten deseń.
    Z tekstu wynika, że nasz bohater był leczony w latach 70' i lekarz już wtedy wiedział, że można to leczyć. Okej. Jakaś wiedza psychologiczna już wtedy była. Może to tylko jeszcze moje zbyt małe zainteresowanie tematem, ale jakoś nie przypominam sobie żeby obraz pedofila zmienił się w ostatnich latach/dekadach. Co mam na myśli?
    People think paedophilia is synonymous with child sexual abuse. But I would never have abused a child.
    Ten, jak się okazuje, błędny stereotyp dalej trwa w społeczeństwie. Czyli innymi słowy- media i psychologowie nie naciskali na ten temat i duża część społeczeństwa po prostu dalej myśli po staremu i nie rozróżnia tych "offenderów i non-offenderów". I teraz mamy taki tekst w BBC, jednej z największych stacji informacyjnych. Ten tekst, poza tym że nakreśla problem, stara się nam przedstawić pedofila także jako ofiarę wykorzystania w dzieciństwie. Mamy mu wspólczuć i go zrozumieć. Nie wątpię, że będzie to także dotyczyło tych, którzy dopuszczą się "aktu pedofilskiego". Znając życie i lewicę to śmiem przypuszczać, że pedofilia będzie w końcu czynnikiem łagodzącym karę. W końcu to dziedzina postępowej lewicy - bronić niezrozumianych.

Swoją drogą dziwne jest nazywać kogoś pedofilem kto nie dokonuje aktów pedofilskich mimo, że w jego głowie jest coś nie tak.

Ale do Ciebie należy ocena tendencji postępowych w otaczającej nas rzeczywistości.
    Jak rozpoczynasz dyskusję, to warto ustalić podstawowe terminy. Na początek proponuję podział na dwa typy pedofilów, który wyżej opisałem.
    Co się dzieje? Ktoś poruszył w znanej stacji problem osób z zaburzeniami, które nie zawsze mają się do kogo zwrócić o pomoc?
    Jeszcze raz, bo może nie doleciało za pierwszym razem - tym postem skupiłem się na dawnych śmieszkach tych, którzy nie dowierzali, że jeszcze trochę i lewica będzie bronić pedofilów (tak wiem, tylko tych non-offenderów) A BBC jest lewicowe. Bardzo.

A szkoda, bo powinieneś był od tego zacząć.
    Ok. Tacy, którzy czują się pedofilami, a nie dokonują aktów pedofilskich nie są dla mnie pedofilami. Nawet bym powiedział, że naprawdę doceniam ich świadomość swoich problemów i szczerą niechęć czynienia krzywdy dzieciom. A takiego co by dokonał aktu pedofilskiego na moich oczach to bym wysłał do piachu i mam gdzieś jego problemy z dzieciństwa.

Szkoda tylko, że nie przeczytałeś tego artykułu, wtedy sam zauważyłbyś, że to co piszesz ma się nijak do tego, o czym napisano w BBC.
    Nie chce mi się reszty cytować, bo czepiasz się czegoś co nie jest istotne. Ostatni raz wracam do jednego - do tych śmieszków sympatyków postępowej lewicy, którzy wyśmiewali czyjeś opinie, że jeszcze trochę i lewica będzie bronić nawet pedofilów i że przełamują się kolejne granice. Dzisiaj mamy kolejny przyklad przełamanej granicy - bronimy non-offenderów. Tylko przed czym? Jak nie dokonuje aktów pedofilskich to jak człowiek jest w stanie stwierdzić, że jest pedofilem? No nie jest i dla przeciętnego Janusza i Grażynki ktoś taki nie będzie postrzegany jako pedofil.

Sam Fisher: [having grabbed one of the men torturing Morganholt] I already don't like you, so don't make this any worse for yourself.

Pampa
    Gość
    Kolejny ost. Serio, szanujmy się, a nie jak jaskinowcy.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Materiał dający do myślenia. Może jednak szariat, by się Niemcom przydał?
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało szwejk za ten post:

Chłop Awatar gramte
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    JA tam nie mam nic do homoseksualistów, ale ich obecność gorszy społeczeństwo
    Ostatnio edytowane przez gramte ; 24-07-2017 o 12:35
    Wiesz, że podczas kuracji przeciwzmarszczkowej istotne jest wzmocnienie naczyń krwionośnych?

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Ja się tu chyba z 3 lata nie udzielałem/logowałem.Byłem tu pod innym kontem ale hasła zapomniałem.Tak się na to forum obraziłem :-) Dziś rano Niemcy przegłosowali zrównanie praw homo z małżeństwami ( by uniknąć tego tematu przed wyborami ). Chyba to pierwszy dzień końca naszego świata, naszej cywilizacji. Już sie nawet tym muslimom przestaję dziwić ze te bomby tak wokół walą, skoro sami sobie wbijamy nóż w plecy.
    Ostatnio edytowane przez kyron ; 30-06-2017 o 13:24

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No wiadomo! Świat umiera! Teraz już nic nie będzie takie same! Ci biedni Niemcy już nigdy nie dogonią naszej gospodarki i będą musieli olbrzymimi falami napływać do nas, by w godnych warunkach zapracować na swoją emeryturę :<

Załączone obrazki Załączone obrazki

8. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    A co ma gospodarka do tego.A ci biedni Niemcy będą prędzej niż później kalifatem. Ażesz mi się przypomniał z zamierzchłej przeszłości, sorry ja tu 4.5 roku nie wchodziłem. Niech żyje Xbox! (pcnikogo).
    Ad.1. Jestem biały,wierzący,hetero - przepraszam.
    Ad.2."Przemoc jest usprawiedliwiona jeżeli służy dobru ludzkości" - Atylla
    Ad.3."Najważniejsza jest dyscyplina,najważniejsza jest dyscyplina !" Udai Hussein -syn Sadamma

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Fumanchu Zobacz posta
    .A ci biedni Niemcy będą prędzej niż później kalifatem.
    To w czym problem ? jak będą kalifatem, to już się tam zajmą tymi homoseksualistami i prawie w całej UE(która przecież też będzie kalifatem). Choć problem może się pojawić, bo jak przewidzieli Paweł Kukiz i Max Kolonko za 20 lat Niemce,Szwedy i Francuzy... będą masowo uciekać do Polski(która ma być przecież ostatnim bastionem Europy) a będą wśród nich bez wątpienia homoseksualiści i to już w związkach małżeńskich z adoptowanymi dziećmi.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 30-06-2017 o 20:03
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    6
    I będą musieć przestrzegać naszego prawa. Teraz jest dobrze, jak kilka lat temu opuściłem to forum to żyłem jakby nie w swoim kraju, nie mój prezydent i nie mój premier. Ale się zmieniło i to na lepsze. Damy odpór zarazie :-)
    Ad.1. Jestem biały,wierzący,hetero - przepraszam.
    Ad.2."Przemoc jest usprawiedliwiona jeżeli służy dobru ludzkości" - Atylla
    Ad.3."Najważniejsza jest dyscyplina,najważniejsza jest dyscyplina !" Udai Hussein -syn Sadamma

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Fumanchu Zobacz posta
    A co ma gospodarka do tego.A ci biedni Niemcy będą prędzej niż później kalifatem. Ażesz mi się przypomniał z zamierzchłej przeszłości, sorry ja tu 4.5 roku nie wchodziłem. Niech żyje Xbox! (pcnikogo).
    Jakoś mnie dziwi, że przeciwnicy homo nie rozumieją pojęcia "ironia"

To w czym problem ? jak będą kalifatem, to już się tam zajmą tymi homoseksualistami i prawie w całej UE(która przecież też będzie kalifatem). Choć problem może się pojawić, bo jak przewidzieli Paweł Kukiz i Max Kolonko za 20 lat Niemce,Szwedy i Francuzy... będą masowo uciekać do Polski(która ma być przecież ostatnim bastionem Europy) a będą wśród nich bez wątpienia homoseksualiści i to już w związkach małżeńskich z adoptowanymi dziećmi.
    TO SIĘ DZIEJE!!!!!11111oneoneone

ah ci Homo! Serio nie rozumiem w jaki sposób te związki miałyby prowadzić do zagłady narodów. Dla mnie to jakaś większa "metafizyka".

Strona 135 z 141 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów