-
1. Jest chyba dodany bohater/lord do garnizonu: 1:26 tego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=zOhaQX4C6yg
2. W filmie Temera podczas ładowania bitwy widać natomiast notatkę o mechanice Mrocznych Elfów - pozyskują oni niewolników w bitwach, którzy mają wpływ na ich ekonomie.
3. Bardzo mnie cieszy powrót lojalności - szczególnie przy skavenach podkreśla ona specyfikę tej rasy. Mam nadzieję, że wprowadzą ją przynajmniej również przy orkach, zwierzoludziach i imperium. Super, jeżeli będzie przeszczepiona u wszystkich.
4. Nie spostrzegłem możliwości budowania okrętów. Liczyłem na rozwiązanie rodem z Rome 1 - automatyczne rozstrzygnięcia (pamiętam, że na bitwy morskie nie ma TW licencji). Szkoda.
5. Ogólnie wygląda na to (też patrząc po Norsce), że twórcy zaczęli poświęcać więcej uwagi tworzonym frakcjom. Podstawowe rasy ze starego świata wypadają dosyć biednie - może ich poprawią (łączenie map i tak wymaga zmiany u nich, choćby w technologii części z nich). Oczywiście, zobaczymy na ile wskazane wrażenie utrzyma się po premierze - czy wszystkie te mechaniki fajnie się spinają
-
Uprawnienia umieszczania postów