Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
Jezzaile to jedyny z wielkich braków, bo reszta może znaleźć się w połączonej kampanii.
Co do Szturmoszczurów to się to zgadza. Masz podział na mieczników z tarczami oraz na halabardników. Polecam zerknąć do 7 edycji AB Skavenów.
Rynsztunek:
-broń ręczna
-ciężka zbroja
-halabarda
Dodatkowy rynsztunek:
-tarcze

Nazgool, właśnie słucham i mi to akurat nie pasuje za bardzo. Byłoby to głupie, gdyby mieli wycinać połowę terenu, tym bardziej, że połowa tego terenu jest opisana przez lore i to dość dobrze. Poza tym przecież Warhammer II ma być w formie puzzle do TW: Warhammer I. Więc to połączenie z drobnymi zmianami, a nie wycięciami. Także nadal mnie to nie przekonuje.
Ale Im to nie potrzebne, czemu każda armia ma mieć jednostki które się uzupełniają, to bez sensu. To elitarna jednostka jak na Skavenów i teraz ma odpowiedz na wszystko. Halabardy na kawalerię i monstra, a miecz i tarcza na piechtę i przeciw jednostką dystansowym. Nie chce Mi się szukać, ale pewnie stare rasy mają wielki braki. Rozumiem że w takim wypadku tylko czekać aż CA doda Gorejąca Słońca, Zakony Rycerskie z bronią dwuręczną ?

Więc niecierpliwe czekam aż w Imperium Halabardnicy dostaną wersję z tarcza, oraz jak Rycerze Pół-Gryfów z Halabardą dostaną wersję z tarczą, według AB obie są jak najbardziej zgodne z Lore.

^^ To napisałem do wybiórczości.

Czy Ty naprawdę uważasz że Skaveni potrzebują tej jednostki z tarczą i mieczem ? Bo dla Mnie to w ten sposób CA usunęła jedną z wad topowej piechoty skavenów, wrażliwość na ostrzał łuczników itd. Chyba że idziemy w myśl że każdy ma dostać absolutnie wszystkie jednostki, ale akurat w to nie uwierzę.

** Po co oni cokolwiek tną z map ? Chyba silnik nie ma ograniczenia jak miał stary Medieval 2 co do ilości regionów na mapie ?