Strona 263 z 368 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 3671

Wątek: DLC/FLC/Legendarni Lordowie - spekulacje, dyskusja.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Nevermind. W każdym bądź razie jest to Black Arc. Czyli na jedno wychodzi.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Przez tą ich narracje wydaje mi się że mapa jest okropnie mała.

No i słabo było widać mniejsze miasta.

- - - - - - -

Mamusia od mroczaków ma ponoć rozsiewać korupcje chaosu

Więc warto oglądać dzisiejszy filmik.

Naprawdę mam nadzieje że to będzie (ta korupcja) efektem specjalnego budynku, a nie samej Mamusi.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Wojski Awatar Maniek116
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 11 podziękowań w 9 postach
    Kampania Mhrocznych Elfów

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Ciekawe czy zwykłe nacje mogą przeprowadzać rytuał?
    Bo jeśli nie to pozostali LL raczej nie pożyją za długo podczas moich kampanii.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Może jednak co do DE zmienię zdanie (?), ale zobaczę, co z HE i Jaszczurkami. Na razie wygląda to ciekawie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    1. Mnie zaciekawiło to, że AI po 70 rundach sobie całkiem dobrze radzi. Ulthuan chyba jest w dużej części zjednoczony, a AI potrafi obsadzić miasta, które ma bronić. W dodatku nie jest to spam podstawowych włóczników. Mam nadzieję, że nie jest to wyreżyserowane.
    2. Szkoda, że nie wytłumaczyli mechaniki korupcji DE - widać było bowiem, że ją mają.
    3. Wydaje mi się, że rasy mają wspólne postępy w rytuałach. Na znaczniku nie pokazuje bowiem poszczególnych klanów/frakcji, tylko rasę.
    4. Nie wiem czy gdyby pozostałe rasy miały mięć dostęp do rytuałów, to nie zrobiłby się zbyt duży chaos Nie wiadomo gdzie iść przeszkadzać. Chyba że rasy z DLC będą miały dostęp do tej mechaniki (tj. na tę chwilę Norska, a później - mam wielką nadzieję - Królowie Grobowców).
    5. Nie zrozumiałem - czy czarne arki poza dostarczaniem uzupełnień coś robią?

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zunaboxe Zobacz posta
    1. Mnie zaciekawiło to, że AI po 70 rundach sobie całkiem dobrze radzi. Ulthuan chyba jest w dużej części zjednoczony, a AI potrafi obsadzić miasta, które ma bronić. W dodatku nie jest to spam podstawowych włóczników. Mam nadzieję, że nie jest to wyreżyserowane.
    obawiam się że jest to wyreżyserowane albo mieli bardzo fartowną rozgrywkę. u mnie AI uwielbia wychodzić pełną armią z zamków gdy się do nich zbliżam :/ chociaż pilnowanie zamków pewnie jest powiązane z rytuałem i wtedy komp nic innego nie robi.

Cytat Zamieszczone przez Zunaboxe Zobacz posta
    5. Nie zrozumiałem - czy czarne arki poza dostarczaniem uzupełnień coś robią?
    to są chyba po prostu pływające prowincje z 10 slotami i bonusami. Ciekawi mnie jak wyglądają bitwy/oblężenia o czarne arki.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    1. A mi się nie podoba bo będzie tak samo jak w podstawce. Czyli po 80 turach ilość nacji sztucznie zmniejszy się kolosalnie, chyba że stosowało się mody nie pozwalające na konfederacje. Co innego gdyby była to reakcja na poczynania gracza.

Ja nie lubię konfederacji ponieważ SI w TW nigdy nie potrafiła bronić dużych nacji. I dobrze radzący sobie karak np. Kadrin lub Angrand zostaje skonfederowany i Karak A Karak zabiera wszystkie armie, przez co tamte oddalone tereny natychmiast padają łupem sąsiadów.
    2. Korupcje będzie miała mamusia mrocznych elfów. Co mi się zdeczka nie podoba.
    3. Tu mam sporo uwag. Bo zastanawiam się czy nie wystarczy zabić i zniszczyć liderów i nacje głównych by wykluczyć rasę z wyścigu? No i widać kto prowadzi, czyli kandydata do dostania łomotu.
    4. Chaos to będzie jak Ty odpalisz rytuał. Bo pojawią się armie chaosu, a i pozostałe rasy będą mogły wysłać siły interwencyjne.
    5. To takie przenośne miasto. A dodatkowo jeśli dobrze zrozumiałem bitwa rozgrywa się niedaleko nich to służą jako artyleria. Znaczy szczurkami przyzywasz szczurki do bitwy, a mroczakami odpalasz bombardowanie orbitalne... o sory nie ta gra.

- - - - - - - - -
    obawiam się że jest to wyreżyserowane albo mieli bardzo fartowną rozgrywkę. u mnie AI uwielbia wychodzić pełną armią z zamków gdy się do nich zbliżam :/ chociaż pilnowanie zamków pewnie jest powiązane z rytuałem i wtedy komp nic innego nie robi.
    Najprawdopodobniej jak si odpala rytuał do dostaje armie do obrony, im większy poziom trudności to większą i lepszą.

Żeby było jasne SI w tw jakoś za bardzo nie umiało bronić kluczowych osad, a już obrona dużego państwa zawsze kończyło się jego podbojem.

to są chyba po prostu pływające prowincje z 10 slotami i bonusami. Ciekawi mnie jak wyglądają bitwy/oblężenia o czarne arki.
    Nie wygląda, bo czegoś takiego nie ma. Arki pływają więc jest automat. Sam jestem zawiedziony bo mogło to z łatwością przebić bitwy o bramy Ulthuanu.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 25-08-2017 o 07:11

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Doznałem olśnienia. Kislev będzie bonusem przedpremierowym do WH3 i bedzie on do WH1 włączony wcześniej. Tak samo jak Norska do WH2.
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Ja już o tym dawniej pisałem, że najwcześniej Kislev przy W3. Mnie martwi jednak Tilea i Arabia. Dwa ważne kraje na południu.

Strona 263 z 368 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów