Panowie czytajcie uważnie. Twój Mistrz dokładnie zrozumiał o co mi chodzi.
@Pyrrus89
Podałeś ale dopiero po nic nie wnikającym poście.
Tak jak Arroyo wspomniał są to takie same jednostki tylko inaczej pokolorowane i mające nieznacznie zmienione charakterystyki.
Co do tarcz to w 90% jednostki w ogóle się nie różnią w charakterystykach. Czy to są włócznicy czy włócznicy z tarczami to różnica taka, że Ci pierwsi szybciej padną od ostrzału, bo jak zobaczycie to tarcza wcale nie zwiększa Pancerza. IMO można to usunąć. Szczerze dla mnie nie ma różnicy między jednostka z tarcza lub bez jak przeciwnik nie ma oddziałów strzelajacych.
Co do Feniksów to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie miałem okazji nimi grać ale dla mnie będą to odzielne jednostki tak samo jak trolle i lodowe Trolle. Obie jednostki się znacznie różnią względem siebie. Jedynie jakie zastrzeżenia miałbym to w przypadku Trolli Chaosu gdzie obie jednostki różnią się tylko wartością pancerza.
@Asuryan
Masz dosyć dziecinne podejście. Nikogo nie zmusimy do grania w MP. Dodatkowo założyliśmy ten temat by zrobić burzę mózgów aby każdemu się grało fajnie.
Panowie zaczynamy zmierzać w kierunku, że będziemy musieli zrobić indywidualne ograniczenia dla każdej z frakcji. Szczerze nie wiem jak potraktować sytuacje z Mamutami. Musiałbym się dokładniej przyjrzeć charakterystyce tych modeli.
Te zasady nie są całkowicie ściągnięte z europejski zasad, ponieważ są zmodyfikowane i całkowicie uproszczone.
Szczerze to porównajcie zasady które umieściliśmy ze starymi i zobaczycie ze tak w praktyce różnią się tylko formą zapisu oraz niewielkimi zmianami.

Odpowiedz z cytatem