Autor miał na myśli to, że w systemie z pulą frakcji, którą wykorzystujesz w trakcie całego turnieju, dużo zależy od tego na jaką ścieżkę w drzewku trafisz. Możesz trafić na takie losowanie, że do samego pół-finału będziesz miał same łatwe mecze, i mogłeś sobie pozwolić na oszczędzanie mocnych frakcji, natomiast twój przeciwnik trafił na ścieżkę z samymi dobrymi zawodnikami i zostaną mu tylko odpadki. Moja propozycja kompletnie wyklucza taką możliwość i sprawia że każdy mecz jest równy dla wszystkich, liczą się tylko twoje umiejętności, przygotowanie do meczu i znajomość swojego przeciwnika.
Z tym startem to przegiąłeś bo dzisiaj jest dopiero losowanie i to za kilka godzin, a z 23 osób zapisanych, zasady turnieju zna może ze 20%. Także ewentualna ich zmiana, nawet na 10 minut przed pierwszym meczem nie zrobi żadnej różnicy. Zresztą wystarczy spojrzeć na dzisiejszą zmianę zasad bitewnych a te mają dużo większe znaczenie, bo nawet tak drobna zmiana mogła zepsuć komuś tygodnie przygotowań. Swoją drogą daty startu turnieju nie znalazłem nigdzie.
Prosiłbym o niedopisywania mi słów, których nie napisałem, oraz podawania swoich ich interpretacji jako moich intencji.
Za organizacje działu, oraz czytelność i łatwy dostęp do kluczowych informacji odpowiadają organizatorzy i moje zarzuty są kierowane pod ich adresem (głównie Turka bo to on jest głównym siewcą spamu i dezinformacji).
Moja propozycja jest jedynie propozycją i jako taką proszę ją traktować, niczego nie zrobiłem "z łaski" a że w dniu losowania to tak jak pisałem wcześniej tylko i wyłącznie dlatego że zasady są nadal płynne, bo jeszcze dzisiaj były zmieniane...

Odpowiedz z cytatem