Strona 32 z 65 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 641

Wątek: Dyskusja ogólne

Szambelan Awatar Turek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    323
    Otrzymał 525 podziękowań w 321 postach
    Ja też się zgadzam. Co proponujecie w zamian?
    Coś się kończy, coś się zaczyna.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 89 podziękowań w 59 postach
    Jeszcze naszła mnie jedna myśl/pytanie, co w przypadku gdy gracz zajmujący 3 miejsce w grupie X, ma mniej punktów niż gracz na 4 miejscu w grupie Y?
    Si vis pacem, para bellum

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Hehehe najlepiej zagrajmy cały turniej od nowa to kryterium jest tak samo bez sensu jak wprowadzenie remisów Jastrząb. Mówiłem na samym początku, że system remisów jest głupi, szczególnie przy graczach mających podobny poziom umiejętności oraz braku większej ilości kryteriów do awansu. Oczywiście były takie osoby, które mówiły, że te remisy dodają smaczku. Niestety Ja w tym systemie widzę tylko niepotrzebny bałagan. Ja się nie zgodzę z Tobą Jastrząb bo gracz 1 zawsze wybiera najmocniejsza frakcje i stara się wygrać swój mecz. Niestety teraz będzie niepotrzebne gimnastykowanie się i naginanie zasad aby coś z tego wyszło, bo przy takim ułożeniu w grupie ktoś będzie zawsze pokrzywdzony i będzie miał uzasadnione żale do organizatorów. Róbcie co chcecie. Wasza grupa ale może następnym razem posłuchacie kogoś kto ma doświadczenie w organizowaniu turniejów. Osobiście na miejscu jednego z graczy z grupy C bym wszystko robił abym to Ja wyszedł. Zobaczymy jak się zakończy ostatni mecz. Może nie będzie tak źle.

Podczaszy Awatar SaperHeart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 140 podziękowań w 92 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Jeszcze naszła mnie jedna myśl/pytanie, co w przypadku gdy gracz zajmujący 3 miejsce w grupie X, ma mniej punktów niż gracz na 4 miejscu w grupie Y?
    No i ? Ma 4 miejsce w swojej grupie i tyle. Już przestań kombinować bo zaraz będzie bałagan.

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Cytat Zamieszczone przez Jsatrzab Zobacz posta
    Jak w piłce nożnej:

Zobaczymy czy z trzema punktami uda mi się wyjść z grupy.

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Cytat Zamieszczone przez SaperHeart Zobacz posta
    No i ? Ma 4 miejsce w swojej grupie i tyle. Już przestań kombinować bo zaraz będzie bałagan.
    Zwykłe pytanie, zero kombinowania, Miejsce>Punkty spoko no problemo.

Co do tego, że pierwszy gracz zawsze wybiera najsilniejszą frakcje, to po pierwsze nie do końca tak jest, po drugie nie do końca jest tak, że jest jedna najsilniejsza frakcja, na którą nie ma żadnego sposobu, a nawet jeśli, to Lizardmenów możesz użyć raz na 9+ bitew i nikt ci nie broni (z tego co się orientuje) wybrać tej samej frakcji co przeciwnik, więc tak czy inaczej wybierając jako drugi masz łatwiej.

Jeśli chodzi o zasadność remisów, to remisy są integralną częścią grupowych faz turniejów. Granie Bo3 bez banów, ze z góry ustaloną kolejnością wyboru frakcji, też nie wydaję się zbyt sprawiedliwe, a granie Bo5 w fazie grupowej byłoby męczące chyba nawet dla mnie.

Co do kombinowania to ja zaproponowałem zastępstwo dla zasady nr 4, które ma jakiś sens(przynajmniej moim zdaniem), no i zawsze można po prostu zrobić sąd boży i rzucić monetą/kostką jeśli zasady 1-3 + moje ewentualne 4, nie rozstrzygają remisu. Alternatywną opcją jest jakaś forma dogrywki/baraży dla równo sklasyfikowanych osób.

Moderatorzy Lokalni Awatar DonVega
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    2
    Otrzymał 57 podziękowań w 45 postach
    Jak dla mnie braże to jedyne sprawiedliwe podejście. Jedna rozstrzygająca bitwa miedzy zainteresowanymi stronami przy użyciu tych samych nacji ( np: Imperium ). Tak kiedyś na orgu roztrzygalismy bitwy na ROME1. Decydująca bitwa RZYM VS RZYM

Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi.
    Albert Einstein

8. Następujących 4 użytkowników podziękowało DonVega za ten post:

Podstoli Awatar Jsatrzab
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Cytat Zamieszczone przez DonVega Zobacz posta
    Jak dla mnie braże to jedyne sprawiedliwe podejście. Jedna rozstrzygająca bitwa miedzy zainteresowanymi stronami przy użyciu tych samych nacji ( np: Imperium )
    Frakcja i mapa wybierane przez sędziego - niegłupie. Aczkolwiek przy czterostronnym remisie w grupie musiałby grać każdy z każdym ;]

PS tak jeszcze dodam żeby uciąć ewentualne spekulację, ja pierwszą bitwę przegrałem jedynie z Arroyo, więc jeśli obecna zasada nr 4 zostanie nie zmieniona, to niezależnie od wyniku meczu Arroyo - Radek, ja wychodzę* z grupy. Także walczę z tą zasadą w imię sprawiedliwości, a nie własnych interesów ;]

*w najgorszym wypadku mamy trójstronny mexican standoff z Radkiem i Arroyo ;]

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Popieram DonVege. Dodałbym od siebie, że rasę barażową powinien losować sędzia. Oczywiście wykorzystana frakcja nie byłaby brana pod uwagę w systemie eliminacji ras.

Moderatorzy Lokalni Awatar DonVega
    Tournaments Joined
    4
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    2
    Otrzymał 57 podziękowań w 45 postach
    No niestety - tak musiało by być aby nikt nie miał pretensji o nierówne traktowanie. Mapa najlepiej płaska bez jakiś udziwnień terenowych aby były równe szanse. Wygra lepszy skill bądź dobór armii

Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi.
    Albert Einstein

Strona 32 z 65 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów