-
Podkomorzy
Póki co, to kampania mi się bardzo podoba. Rozpocząłem grę Khalidą, i powiem że cały system z darmowymi jednostkami to bardzo przyjemna odskocznia od pozostałych ras z drogimi jednostkami, np. od Wysokich Elfów. Frakcja jak dla mnie bardzo klimatyczna, łatwo idzie wczuć się w naszą rasę. Gra nimi jest na początku niestety dosyć ciężka, tak jak napisała Sara Temer, kilka tur trzeba na początku przeklikać, aby dojść chociaż do tej drugiej armii, dopiero wtedy jesteśmy w stanie walczyć z wrogami na poważnie. Ciężko jest również z zarabianiem pieniędzy, bo ich budynki zarobkowe dostarczają śmiesznie mały dochód, ale w późniejszej fazie gry można się dorobić po przez handel z innymi frakcjami (tak, mimo że gra się nieumarłymi niektóre dobre rasy mają do nas neutralne nastawienie i możemy z nimi handlować).
A jeżeli chodzi o bitwy multi, to powiem że tutaj również gra się fajnie. Przede wszystkim Ushabti robią robotę, są bardzo twarde i silne jak za taką cenę, a ich wersja z łukami to taki trochę multitool, bo nie dość że mają super zasięg i celność (o AP nie wspominając) to świetnie radzą sobie w zwarciu. Niestety, w moim odczuciu domena Nehekhary jest dosyć mizerna (4 zaklęcia buff/debuff, jeden wirek, jedne obrażenia bezpośrednie), zwłaszcza że do wyboru mamy lisze z domenami takimi jak światło, cień, czy chociażby śmierć.
Ostatnio edytowane przez Hadvar ; 25-01-2018 o 02:21
Quam dulce et decorum est pro patria mori
-
Użytkownicy którzy uznali post Hadvar za przydatny:
Uprawnienia umieszczania postów