Melduję że próbowałem dodać rekrutację księżniczek dla Polski. Bez sukcesu. Zrobiliście masę świetnej roboty w tym modzie. Ja lubię najbardziej średniowiecze i starożytność. Czasy nowożytne już mniej.
Może wino lub Jakien Kolwiek coś tu wymyślą. Ew. można by spróbować dać kilka księżniczek na starcie jako agentów. W czasie gry są księżniczki bo nie grałem za długo.
W mojej najnowszej wersji właśnie tak zrobiłem że na start dałem kilka księżniczek (zresztą wersje którą masz jest chyba i tak stara, jakiś czas temu podesłałem muzgowi nowe zmiany m. in. przeniesione pewne rzeczy z oim2, ale jeszcze ich nie umieścił) Powiedz umiesz zrobić eventy informacyjne? W czasie gry pojawiają się spawny postaci historycznych tylko że jak przypisze event do spawnu to coś się sypie i spawn nie działa.
Trzeba by też wolną elekcję poprawić, bo po wyborze nowego króla (np. z zagranicy są na razie do wyboru Burbon, Rakoczy, Habsburg, oprócz naszych rodzimych) dublują się królowie tj. system wybiera swojego a my mamy swojegoZ drugiej strony mamy wypisz wymaluj sytuację z wolnej elekcji z czasów Batorego
.
Fajny jest event zdrady Radziwiłłów, inwazji Tureckiej, wypadów Kozackich na Turcję, buntów w Moskwie, jest wiele ciekawych rzeczy, dobrze byłoby ten mod kontynuować, niestety sam muzg z moją drobną pomocą to za mało![]()
Co do eventów informacyjnych - masz odpowiedni wpis w katalogu text w pliku historic_events.txt?
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Tak, mam odpowiedni wpis
Może coś by się udało zrobić z pomocą wino i Jakien Kolwiek i moją. Ale ze mnie żaden moder. Proste submody robiłem tylko. Hellvard by coś może pomógł. Tyle kojarzę jako tako aktywnych. Piter jak znajdzie czas i ochotę.
Każdy z nich raczej ma swoją robotę i raczej na dłuższą metę nie pomoże
Ja też wolę średniowiecze, czasy potopu to nie moja bajka. Ewentualnie mogę trochę zerknąć i znaleźć błędy w razie potrzeby, bo mam zestaw kilku programów w tym pomagających i sporo błędów w Bellum Crucis i The Last Kingdom poprawiłem.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Wino a w tym byś nie znalazł:
http://forum.totalwar.org.pl/forumdi...eets-with-East
To dobry mod, tylko nie da się dużo grać przez niestabilność
Może jak będę miał czas i ochotę to kiedyś zerknę.