Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3294

Wątek: Filmy

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Dziś o

Ponieważ film całkiem nowy, by nie spoilerować wybierającym się do kina, reszta dla chętnych tutaj

Spoiler: 
    Cóż, o filmie ponownie słychać głosy od zachwytu po totalna krytykę ale i tak jak 3 lata temu nie przeszkodziło mi to w wybraniu się do kina. Cokolwiek by nie pokazali i tak nie koncentruję się na obuwiu głównej bohaterki (do tego wrócimy ) czy braku logiki w fabule i w postępowaniu bohaterów lecz na zwierzakach tu i tam ryczących i biegających. Film przeznaczony dla wszystkich więc ja to zwykle bywa dobrzy bohaterowie wybrną z każdej sytuacji bez wyjścia, a źli są pokarmem dla dinozaurów a i to ukazane w wygładzonych scenach by jak najwięcej dzieciaków obejrzało. Fajnym przymrużeniem oka do widza była pierwsza scena z Claire, gdy kamera ukazuje ją poczynając od... butów Pratt ma kilka fajnych powiedzonek ale w pierwszej odsłonie miał lepsze dialogi. Mimo że jak wspomniałem, nie koncentruję się na braku logiki w fabule i w postępowaniu bohaterów to tym razem było to aż nazbyt widoczne już od pierwszej sceny - Mosasaurus przez 3 lata karmił się wspomnieniami? Zresztą super bystry indoraptor (tak, kolejny zmutowany główny bohater, jakby dinozaury nie mogły unieść ciężaru skupienia widzów na sobie ) o super rozwiniętych zmysłach nie grzeszy węchem, inteligencją i siłą gdy jest mu to najbardziej potrzebne. Ponownie sporo scen które są wersjami 2.0 w stosunku do Jurassic Park. No i powód wyjścia do kina - dinozaury. Tu sporo nowych bohaterów - Barionyx, Carnotaurus, Styracosaurus czy Allosaurus lecz jak wspomniałem - one muszą być w cieniu sztucznego tworu. Zawiodłem się sceną Mosasaurusa z surferami którą widzieliśmy w zwiastunach. Niestety, to cała scena... Zaś zaskoczyła chyba najbardziej ckliwa - palącego się Brachiosaurusa ryczącego odgłosem Humbaka... Z komediowych zaś zapada w pamięć ta gdy sparaliżowany Pratt próbuje odpełznąć od lawy co wprost kojarzy się z fenomenalną sceną Leo z Wilka z Wall street Akcja filmu gna i gna co trochę psuje odbiór (a może ma na celu przeszkadzanie w analizowaniu logiki scenariusza?) no i oczywiście na siłę wprowadzony dzieciak by najmłodsza część widowni miała się z kim identyfikować. Najciekawszym chyba fragmentem jest sam koniec. Ta minutowa scena daje tak dużo możliwości w kolejnych częściach (tych jestem pewien w liczbie mnogiej) że właściwie stanowi początek nowego uniwersum. I co tu kryć, za 3 lata oczywiście wybiorę się na kontynuację!
    PS - Jestem dumny z lwa, nie pękał naprzeciw Tyrannosaurusa Rexa
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 15-06-2018 o 10:52

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

2. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny: