-
Szambelan
A ja żądam...? Hm. 
Czego, by tu żądać skoro się takie wymagania? Naprawdę nie wiem...
...
...
Wróć! Już wiem!
Żądam jednej rzeczy! Domagam się, aby ten forumowy wątek przestał być widoczny przez użytkowników, którzy nie są zalogowani oraz tych, którzy trafią na forum, bo zetknęli się z któryś tytułów z serii TW.
Moja prywatna opinia, że forum stało się piaskownicą jest, jak widać aktualna. Osoby, które były lub są zespołem moderującym forum radośnie bawią się wypominając żale i wzajemnie się oskarżając. Nie twierdzę, że niektóre nie są bezzasadne, ale za grosz pomyślunku to nie macie. Rzecz podobna tyczy się także reszty, szarych użytkowników, z których wiele związanych jest z forum od bardzo dawno.
Najwidoczniej jednak przestało użytkownikom zależeć na dobru forum, skoro toczą się tutaj takie dyskusje, a co niektórzy zachowują się, jak dzieci żądając usunięcia własnej twórczości dzięki, której forum i portal rósł w siłę. Wrócę do tej sprawy później.
Gdy odchodziłem z moderacji nie wyjawiłem powodów dla, których to zrobiłem, bo uważałem i nadal uważam, że to była prywatna sprawa forum i powinna być znana jedynie administracji forum.
Teraz od iluś tam stron toczy się wojna, bo inaczej nie można tego nazwać pomiędzy starym zespołem, a nowym zespołem, który wziął ster kierowania forum w ręce. Nie wnikam, czy idzie mu dobrze, czy idzie mu źle. Przypomnę tylko, że niektórym, że dawniej za taką pyskówkę z modem lądowało się na urlopie, a i decyzje na podstawie, których można było wylądować były mocno kontrowersyjne. Nie przypominam sobie, aby użytkownicy, którzy zabawili się kosztem jednego z użytkowników, który z tego też powodu odszedł z forum ponieśli jakiekolwiek konsekwencję. A z tego, co wiem wśród nich były osoby, które zajmowały się funkcjonowaniem tego forum.
Inaczej, jak mianem dzieci nie można nazwać osób, które wylewają publicznie żale. Czy stara zasada, że jak się nie zgadzało z decyzją o karze to pisało się do odpowiedniej osoby funkcyjnej, jak widać już nie istnieje.
Nie macie ochoty dalej uczestniczyć w życiu forum to widzę proste rozwiązanie. A nawet dwa.
Zapomnieć, że istnieje takie forum.
Poprosić odpowiednią osobę, aby skasowała konto, z którego korzystacie.
Proste?
Proste.
A teraz powrócę do kwestii kasowania własnego dorobku, który to został stworzony przez użytkowników z myślą o rozwoju forum. Oczywiście macie, jak największe prawo do tego, bo stanowi to Waszą własność intelektualną. Tyle, że chcecie skasować własne dzieła, bo honor jest ważniejszy? Robiliście to z myślą:
- o forum i ich użytkownikach
- czy z myślą, aby w przyszłości posłużyć za szantaż
?
Pampo proponuję jeszcze, abyś domagał się zabrania orderów. Czemu tego nie zrobisz i nie pójdziesz za ciosem? 
Więc jeżeli nie robiliście swoich dzieł z myślą o sobie, ale z myślą o innych proponuję, abyście mocno obaj przemyśleli swoje decyzję, bo zachowujecie się, jak dzieci.
Wrócę jeszcze do jednej poruszonej przeze mnie kwestii. Chciałem z tego miejsca pogratulować wszystkim tym, którzy nie myślą i wywlekają sprawy prywatne tutaj. Już dawno i to tutaj zwracałem uwagę, że robiony jest tutaj czarny pijar forum. Były żale o nagrody i walka o złote kalesony, teraz są żale o złe traktowanie. Zapytam się, więc - Czy ktoś kogoś tutaj trzyma siłowo na forum? Są groźby, że jak odejdziesz to będą becki?
Nie podoba się to proponuję przestać korzystać z forum, albo też stworzyć z tego tematu zamknięty dział widoczny jedynie dla zalogowanych użytkowników.
Na koniec dodam, że powiewa mi, czy dostanę jakieś punkty karne za to, co napisałem wyżej. Skoro ktoś zachowuje się, jak dziecko będę nazywał to po imieniu.
Z serdecznymi pozdrowieniami od niedzielnego użytkownika forum związanego z nim prawie od piętnastu lat.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
-
Następujących 5 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:
Uprawnienia umieszczania postów