Teaser filmu "Tolkien". Fajne wrażenie robi głowa Saurona pojawiająca się na froncie I wojny światowej w 0:31:
Teaser filmu "Tolkien". Fajne wrażenie robi głowa Saurona pojawiająca się na froncie I wojny światowej w 0:31:
Bird box (Nie otwieraj oczu)
Niestety, mimotego że Bullock bardzo sobie cenię, film-niewypał. W jakiś sposób przypomina A quiet place, który mimo że lepiej odebrałem, jakoś także nie zdobył mej większej uwagi.
Zacząłem oglądać i mówię sobie - zaraz odliczę tutaj głównych bohaterów Pacyfiku, później trochę innych znanych gęb ale grała głównie muzyka
, więc mimo sporych nieścisłości, polecam.
Gdy już waśnie na temat filmu opadły, obejrzałem na spokojnie i ja. Jak zwykle Smarzowski nie zawiódł, jego ekipa aktorska także w znakomitej formie. Pamiętając co się działo po Wołyniu, głosy krytyki i zachwytu zmieniły swe źródło dokładnie na odwrótWrzucę cytat z dyskusji na historykach:
Trudno nie przyklasnąć. Jak ktoś jeszcze nie oglądał, gorąco polecam!Gdyby Smarzowski np. po "Klerze" nakręciłby podobne dzieła na zasadzie "Sędziowie", "AK", "Okrągły Stół", "Wyklęci", "Reprywatyzacja", "Smoleńsk" itd. to gwarantuję, że w tym kraju co dwa lata dla tych samych ludzi byłby na zmianę najlepszym i najgorszym polskim reżyserem.
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 11-08-2019 o 15:15
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Jak dla mnie dobry film, ale nie jakiś tam wybitny. Też polecam
Stary nick:kujon333
Jest kilka smaczków w tle, choćby dość czytelny obraz pewnego młodego księdza, któremu cosik nie poszło z karierą w realu, ale nadal jest pupilem swego środowiska (niestety, zatrzymują go na lotnisku na wyspach i wysyłają na powrót do macierzy). Co ciekawe, sam to zauważył i w swojej recenzji-ocenie filmu także do tego nawiązał. Myślę że warto do niej podrzucić link: https://wprawo.pl/2018/10/05/j-miedl...ecenzuje-kler/
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
Kler jest świetny, poza smaczkami nawiązującymi do licznych mniej ważnych i ważniejszych wydarzeń ostatnich lat jest gra aktorska na najwyższym poziomie i świetna intryga dotycząca w pewnym momencie dwóch księży. Na pozór 3 różne historie, a jednak dwie się zazębiają.
A jak oceniacie wczorajszą galę oscarową?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Zaczynamy od lotu X-15 a później jest tylko lepiej. Gosling ponownie hipnotyzuje, reszta nie odstaje. O dziwo mało powiewania flagami, raczej dramat ambitnego człowieka który po stracie córki coraz bardziej jest wyalienowany do wszystkiego co ziemskie. Położenie akcentu na klaustrofobię było punktem w dziesiątkę. Trzaski poddawanym ekstremalnym przeciążeniom struktur X-15, Gemini czy Apollo na zmianę z ciszą kosmosu - miodzio. Gorąco polecam.
PS No, nie zapominajmy że dla niektórych Apollo wrócił do swych korzeni. Hollywood.
Cóż, Hollywood 4 raz serwuje nam film według tego samego scenariusza, więc jakoś nie spieszno mi było z seansem. I tak - Cooper aktorsko znakomity (i reżyserko także - debiut) a i wokalnie dał radę. Lady Gaga - cóż, wokalnie wiadomo, a aktorsko widać że dobrze się czuje przed kamerą. Więc para głównych bohaterów na plus. Nie jestem jej wielkim fanem, lecz powiem tylko (kwestia gustu) że daleko lepiej gdy stara się trzymać makijaż pod kontrolą. Niestety, w odróżnieniu od Bohemian rhapsody, nie jestem targetem tutejszego soundtracka. No po prostu nudziłem się bardzo, więc te 2h15min zdawały się osiągnąć 3h. A i tak końcówka jakby na skróty, mało wiarygodna. Podsumowując - doceniając elementy, to jednak o całym filmie zapomnę za 3 dni.
Niestety nie doczekałem się roli Mikkelsena w Wikingach, a szkoda. Jednak jest film w którym wspomniany aktor gra z Lagerthą, w Polar
Trochę zbyt surrealistyczny jak na mój gust, taki trochę powielający schemat Killing Gunther https://www.youtube.com/watch?v=uDT2FYXa_wA
na szczęście trochę mniej pokręcony. Na koniec patrząc na Madsa, uznałem że gdzieś już widziałem gościa przed laaaaaty
Czy polecić? Raczej tylko fanom Madsa i Katheryn
Całkiem niezły potencjał, niestety zmarnowany przez cukierkowo-familijne rozwiązywanie wszelkich problemów, które ledwie się pojawiają, od pstryknięcia palcem znikają.
Spoiler:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 11-08-2019 o 15:16
Co prawda zwiastun pojawił się parę dni temu, ale tu jeszcze go nie było. Póki co nie mówi nic o fabule. Taki zlepek różnych scen, gdzie można zobaczyć z jakim klimatem mamy do czynienia. Szkoda, że nie pokazano Zawieruchy jako Polańskiego, co może świadczyć, że to bardzo mała rola, ale z drugiej strony nie ma też Ala Pacino. Poczekamy na kolejny trailer ok. 2:30.
Liczę na dobre kino.![]()
Ciekawe, czy film będzie na zasadzie True Detective. Na koniec widać DiCaprio wspominającego prawdopodobnie zdarzenia z filmu.