No niestety. Sądzisz że jego gra przekonałaby mnie do dokończenia odcinka?
@down A, rozumiem. Wątpliwa nagroda.
No niestety. Sądzisz że jego gra przekonałaby mnie do dokończenia odcinka?
@down A, rozumiem. Wątpliwa nagroda.
Ostatnio edytowane przez McAbra ; 07-04-2019 o 17:08
Dużo złego słyszałem i czytałem o tym serialu, ale że na bezrybiu i rak rybą obejrzałem i ja. A więc od początku: już podczas napisów mamy ujęcie z... Pacyfiku! Przelatujące nad płonących okrętem (Lexington?) Dauntless i Devastator przy kolosalnej masie ujęć z Bitwy o Atlantyk do wykorzystania już na wstępie sygnalizuje podejście twórców do rzeczywistości obrazu. Na koniec początkowych napisów mamy info że scenariusz oparty na Okręcie i Twierdzy Buchheima. Przyznaję - nie czytałem. Ciekawi mnie ile scen faktycznie pochodziło z tych książek, ale chyba z pierwszej zupełnie nic. Ok, co mamy dalej? Sceny morskie (w zanurzonym okręcie kapitan rzuca: cała naprzód! Zupełnie bez potrzeby sytuacji. Chyba chciał wyczerpać akumulatory w kilka godzin, ale to jego kolega który przejmie niebawem okręt miał skłonności samobójcze a nie on! Wymiana na środku Atlantyku. Serio? To już Hiszpanii czy Szwecji nie było?) ścigają się ze scenami lądowymi w konkurencji absurdu (trwa nalot La Rochelle więc nasza Helga Wróć! Simone wchodzi niezauważona do aresztu i pozbawia życia zatrzymaną członkinię ruchu oporu. Pozostanę trochę przy naszej bohaterce. Gdybym był człowiekiem od kastingu, także uznałbym wybór tej aktorki za jedynie możliwą opcjęJak już jesteśmy przy aktorach - w roli gestapowca człowiek bez twarzy z GoT. Dbający o możliwie najlepsze stosunki z Francuzami, czarujący i mega inteligentny, do tego chodzący ciągle w grafitowej koszuli pod grafitową marynarką - gdyby grał w tym samym czasie we filmie o pracowniku biurowca w czasach współczesnych - nie musiałby się przebierać w garderobie. Lizzy Caplan - lubię dziewczynę, ale jej rola była tragiczna. Wracając do naszej Helgi czyli Simone. Jest mega potrzebna podczas przesłuchań jako tłumaczka. I nie szkodzi że podczas nich zazwyczaj jest obecny francuski policjant z którym współpracuje nasz Czaruś z Gestapo i z którym ten swobodnie rozmawia... Potrzeba planów patroli na wieczór? Mówisz i masz! Nasza Simone pstryknięciem palców je zdobywa. Zresztą przemyt broni - rzecz jasna przybija na plaże w biały dzień... ). U-612. Nowy U-Boot, pierwszy rejs z nowo złożoną załogą. Czyli kto nim przypłynął z Reichu? Mamy październik-listopad 1942 a mało rozbudowany "ogród zimowy" plus pojedyncza 20-tka jak w latach 1939-1941. Mógłbym tak długo ale nie ma potrzeby. Tytuł oprócz chwytu marketingowego nie ma dla mnie żadnego wytłumaczenia. Klasyka sprzed kilkudziesięciu laty nigdy-przenigdy nie powinna być kojarzona z tą produkcją. Końcowe sceny straszą kontynuacją. Dziękuję, beze mnie.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Po obejrzeniu 3 odcinka 8 sezonu GoT uderzył mnie jakże znajomy poziom dowodzenia, reprezentowany niemal identycznie przez AI w TW bez modów. Aż łezka wzruszenia popłynęła po policzku![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
Możliwe spoilery
A szkoda strzępić ryja...
Ten odcinek to jakiś żart. Za mało śmierci - tych imiennych bohaterów. Plot armor over 999. Największe zagrożenia świata pyk w jeden odcinek właściwie. Chyba tylko po to aby dać handicap dla Cersei. Bo przecież teraz trzeba na hura ruszyć na Królewską przystań. W następnych odcinkach chwila gadania i ruszamy jazda. Po co czekać na resztę Dothraków - przecież widzowie i tak ich nie doliczą. W ogóle ktoś im zapomniał dać jakieś sierpy że smoczego szkła? Postać NK zmarnowana jak postać Snoke'a z Gwiezdnych Wojen. Przy Aryi to mogliby przynajmniej pokazać jak korzysta z twarzy jakiegoś zombiaka - przecież 5 minut wcześniej pokazywali jak słyszą spadająca kroplę krwi. No ale zobaczymy dalej może się potwierdzi fanowska teoria, że Bran to NK. W ogóle wcześniejsze odcinki to też zawalenia postaci po całości. Strickland jako potulny baranek - co z tego, że Euron zabił kilku najemników, kto by się tym przejmował. Euron też już stracił dużo z szaleńca.
Przynajmniej muzyka na wysokim poziomie jak zwykle.
Stary nick:kujon333
Tyle w temacie odnośnie ostatniego odcinka
P.S. Dothraki to jednak nie Rohirimowie.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Już w przyszłym miesiącu serial o Superheroes ale...w krzywym zwierciadle ukazującym ich nie jako idealistów lecz celebrytów:
Zapowiada się przednia rozrywka![]()
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
A ja sobie obejrzałem w końcu 3 sezon True detective
I tak, 1 sezon postawił tak wysoko poprzeczkę - duet McConaughey i Harrelson, muzyka, fabuła i... scena z Daddario(mam nadzieję że Gorgo nie przeczyta
) że większość, jak nie wszyscy moi znajomi postawili krzyżyk na sezonie nr 2. I mimo że faktycznie nie dosięgnął poziomem, ja tam go dobrze wspominam (od tej pory w Vaughnie nie tylko widzę gwiazdę komedii). Po słabym przyjęciu 2 sezonu, kolejnych miało nie być. A tu niespodzianka! Cokolwiek za nią stało (jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o...), decyzji przyklasnąłem. I choć zgadzam się że ten nie osiągnął z kolei poziomu 2 sezonu, wieszać psów nie będę. Mogło być lepiej, dużo lepiej. Ale czasu nie straciłem.
PS Fajne było mrugnięcie okiem twórców gdy w gazecie zobaczyliśmy Rusta i Marty'ego![]()
Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 10-05-2019 o 23:07 Powód: literówka
W zasadzie mam pytanie bez spoilerów odnośnie 3. sezonu, jednak zastanawia mnie jedna rzecz - ta wstawka w gazecie odnośnie Rusta i Marty'ego nie mówi, że zginęli/ nie żyją czy cokolwiek wskazującego na ich późniejszą śmierć? Liczę że nie.![]()