Krótkie podsumowanie Copa
Najlepszym bramkarzem jak na razie MVP tej fazy rozgrywek jest zawodnik o krótkim nazwisku VAR.
Szczególnie VAR z Wenezueli dwoi się i troi, już 4 gole sobie wybronił.
Brazylia nie pokonała VARu, ale jak pisałem wcześniej, jest to trochę dziwny skład, zresztą od 2006 roku Brazylia zjeżdża po równi pochyłej w grze, wynikach - konsekwencje drenażu rynku piłkarskiego i ogromnego wpływu agentów piłkarskich.
Jak nie może być miejsca w kadrze kanarków zawodników, co są w życiowej formie na swoich pozycjach, a grają jakieś ogórki, bo są z najbardziej znanego klubu brazylijskiego?

CDN....

edit:

Oczy krwawią jak się ogląda takie spotkania jak Kolumbia z Katarem. Wygrana Kolumbii, ale widać mieli bardzo słaby dzień

Z kolei Argentyna, cóż Lessi chyba szybciej wróci do domu, nie żal mi go, bo jeżeli sprawy prywatne mają wpływ na powołania do kadry Argentyny, a nie dyspozycja piłkarska, to Lessi może zapomnieć, że przebije Maradonę odnośnie sukcesów z kadrą kraju
Choć nie przesądzajmy, już w eliminacjach do MŚ w Rosji, cuda się działy z udziałem Argentyny, tutaj możliwe jest, że z 3ciego miejsca awansują, a może jak sędzia da, to i z drugiego?

cdn....

edit:

Zabawa kanarków z Peru, awans ale na razie mieli przeciwników na poziomie naszej kadry seniorskiej, więc mimo że znam ich piłkę, to nie wiem na co ich stać. Na pewno brak Geymara przyczynia się, że grają zespołowo i czasem tylko Gabriel Jesus sie poturla, a tak grają swoje

Jutro mam nadzieję, że Lessi odleci do Barcelony, co tam się dzieje w kadrze, to kabaret jak w Rosji na MŚ, szkoda trochę Lessiego, bo w reprze mu brakuje trofeów