W starsze wersje się nie dało grać, bo był jakiś błąd związany z animacją oddawania salwy przez jednostkę strzelecką, coś w tym ogarnęliście? Chętnie bym rzucił okiem jakbyście wrzucili jakiegoś linka, np. na pw.
Screeny bardzo ładne, dobrze wykonane jednostki ale ja żebym pobrał to dopiero jak będą zmienione tekstury koni, bez nich niestety dla mnie nie przejdzie![]()
Niech żyje Gwardia!
Panowie, chciałem dodać trochę stałych fortów do różnych frakcji bo gdzieniegdzie mapa wydaje się być pusta.
Problem polega na tym, że chyba coś zepsułem i gdy wejdę teraz jakąś jednostką do tego fortu to jego nazwa automatycznie się przesuwa (co dziwne w następnej turze wraca na swoje miejsce)
http://fotowrzut.pl/7CL4D3RSCT
Wie ktoś jak to naprawić?
Fortów miało specjalnie nie być.
Jak to miało nie być?
Nazwy fortów to tak naprawdę księżniczki nieaktywnej frakcji z przezroczystą teksturąCo oczywiste, agenci obcych frakcji (poza szpiegami) nie mogą przebywać w osadach czy fortach kontrolowanych przez inne nacje, toteż owe księżniczki - nazwy fortów da się tam umieścić tylko "siłą", tj. za pomocą skryptu. Umieszczenie garnizonu w danym forcie, nawet jeżeli był on nasz już wcześniej, skutkuje tym samym, co zdobycie go, czyli wypchnięciem z niego obcych agentów. Przy następnej turze skrypt znowu się aktywuje i umieszcza księżniczkę z powrotem w miejscu fortu. Mam ten sam problem w swoim modzie i nie znalazłem rozwiązania. Problem teoretycznie nie jest bardzo uciążliwy, bo sam się naprawia w kolejnej turze, ale po wypchnięciu księżniczki z fortu da się ją obrać jako cel zabójcy lub rozmów dyplomatycznych
![]()
Kiedy można się spodziewać Czerwcowej wersji moda?