Spoiler:
Szybkie pytanie do MG
W sumie jak zrobiłem aktualke to mam kolejne ważne dla mnie pytanie, w tej turze wybuduje wszędzie praktycznie drogi żeby przemieszczać się w jedną turę na moje granice itd. I tutaj mam pytanie jak wygląda sprawa z garnizonem wojskowym czy jest opcja wybudowania jednostki np w innym mieście i przekazania jej na rzecz garnizonu innego miastachodzi mi tutaj głównie o fakt, że kurde garnizon mógłby składać się z lepszych jednsotek itd i czy w takim wypadku muszę wszędzie mieć koszary np na 4 czy 5 poziomie bo aż tyle slotów rekrutacyjnych nie jest mi potrzebne.
Na zasadzie jak będę budować garnizon to jednak zjada to sloty rekrutacji więc i tak zamierzam zrobić sobie kilka prownicji z barakiem na full ale np w jakiejś mniejszej wiosce to już słabo.
Czekam jak to ma wyglądać bo wtedy zupełnie to zmieni podejście co do budowy wojska i garnizonu.
Spoiler:
Jednostki do garnizonu możesz transportować. Wystarczy że masz koszary np. w Nagronath, skąd możesz wysłać do Ziem Śmierci. Pamiętaj że jednostki z garnizonu raz umieszczone nie mogą być ponownie przemieszczone, chyba że ponownie zapłacisz ich pełną cenę rekrutacji, ale za to są całkowicie darmowe w utrzymaniu.
Spoiler:
Quam dulce et decorum est pro patria mori
Spoiler:
Możemy twój post o krasnoludzkich niewolnikach wstawić do głównego wątku? Jest tak dobrze napisany, że aż szkoda czasu, by coś pisać od nowa, a chyba żadna z zawartych w nim informacji nie jest tajemnicą![]()
Oczywiście(tylko przeczytajcie czy nie ma gdzieś literówki albo czegoś takiego sorka ale niestety z tym mam problem jak coś piszę z przerwami to niekiedy mi to ucieka) przy okazji w związku z rekrutacją ciekawego potworka do mojej armii postaowiłem dodać nową postać fabularną niedługo rozpiszę historię do końcaprzy okazji proszę o pociągnięcie wątku z nekromantą oraz napisanie mi co się stało z moim kapitanem chyba, że to potem
Ps. Tylko co do krasnali to musi być ich decyzja bo to wiąże się z kolejnym rozpisaniem tej historii wydaje mi się, że któryś z MG musi zdecydować co będzie ich odpowiedziąwtedy dowiecie się co ich dalej czeka
![]()
Spoiler:
Już podjęliśmy wspólną decyzję, w nocy albo jutro to rozpiszę.
Super, proszę a oto dalsza cześć historii z mojej strony po podjęciu decyzji mam nadzieję, że się spodoba
Szybkie pytanie do MG
1. Swoją drogą jak w tym na dole proszę o wycenę jeńców i jak pisałem z racji na sporo sprzedaż w kolejnej turze o ile się zgodzicie chciałbym ulepszyć "Targ Niewolników" w Nagronath proszę o podanie kosztu ile złota będzie wymagała ta inwestycja.
2. Szybkie pytanie jak mam napisane, że muszę wrócić do stolicy to jak wyślę samego Lorda(który ma konia) to dotrze tam w kolejnej turze bo coś chyba było wspominane że jazda sama jest szybsza przy okazji będą już wszędzie drogi
Dzięki za wątek z nekromantą postaram się coś fajnego wymyślić![]()
Spoiler:
1. Krasnoludy słyną z oporu i niechęci do pracy na rzecz ciemiężycieli, w związku z tym ich cena jest stosunkowo niska - 1 złota moneta za 1 krasnoluda. Co do ulepszenia targu obawiamy się że może to nie przynieść zbyt dużych dochodów. Obecny budynek w zupełności zaspokaja zapotrzebowanie na niewolników.
2. Tak, możesz tak zrobić. Ale przemyśl to najlepiej jeszcze raz.
Spoko![]()
Spoiler:
Quam dulce et decorum est pro patria mori
Hmm nie spodziewałem się, że krasnale są tak bezużyteczne trudno ;> w takim razie nastąpiła mała zmiana planów, napisałem post co się dzieje który przy okazji adresuje problem z nowo odkrytymi kopalniami. Przy okazji pojawiła się nowa postać fabularna. Z racji, że już były ruchy wojska więc Lord z wojskiem będzie wracać od kolejnej tury jak w poście (XII).
Powiem wam, że fajna historia z tego wychodzimi się podoba, no może poza jakimiś krasnoludzkimi partyzantami kolejny problem mi daliście
![]()
Spoiler: