Delbruck to klasyka, świetny autor. Masę wiedzy można wyciągnąć z jego książek![]()
Delbruck to klasyka, świetny autor. Masę wiedzy można wyciągnąć z jego książek![]()
Niech żyje Gwardia!
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Po Delbrücku był tradycyjnie Kromayer
a teraz zaczynam ze świeżo zdobytym autografem kolegi moderatora z historyków - Michał Andrzej Piegzik Ocean Indyjski 1942
![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
Takie moje czytelnicze perpetuum mobile, co jakiś czas do nich wracam
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Zacna literatura. A ja zakończyłem przygodę z antyczną sztuką wojenną według Delbrücka czyli tom IV ostatni
i zacząłem Przemysław Kubiak Danmatio ad bestias i inne kary wykonywane na arenie w antycznym Rzymie
![]()
Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 22-07-2019 o 08:32
Autor ma lekkie pióro i fajnie się czyta, o jego przeżyciach w Legii Cudzoziemskiej. Polecam.
![]()
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
67530255_2708451739199272_4064080922297761792_n.jpg
Szykuję przy tym co najmniej recenzję na największej z własnych stron historycznych![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Druga część space-opery polskiego autora. Nie jest źle. Dużo się dzieje. Każdy pewnie znajdzie jakąś fajną postać
Zombie-apokalipsa we Wrocławiu za PRL-u również druga część. Jak dojdzie paczka to biorę się za trzecią
![]()
Stary nick:kujon333
Skończyłem Katarzyna Słodowy Smoleńsk 1609-1611
i zacząłem Krzysztof Królczyk Weterani w prowincjach naddunajskich w okresie wczesnego Cesarstwa Rzymskiego (I-III w. n.e.)
![]()
Gajuszu, możesz napisać parę słów opinii o przeczytanych Rzymskie inwazje na Brytanię 55-54 p.n.e.
i Smoleńsku?
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi