Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 254

Wątek: Total War Saga: Troy - dyskusja ogólna

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    Ajax,Patrokles w DLC- wystarczy

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Czyli szykuje się po raz pierwszy od 2000 roku, ze nie kupię gry z serii Total War? Szkoda, że idą tym tropem. Lubię fantasy, ale co za dużo, to nie zdrowo.
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Dla mnie wygląda, że będzie to lekkie fantasy. Taka jeżożaba Zwolennicy fantasy będą mieli pretensje,że jest tego za mało, zwolennicy historyczności, że za dużo. Ja byłbym zwolennikiem trzymania się ducha Homera. Wielkie ofiary bogom, sprowadzałyby na przeciwników: pioruny (Zeus), zarazę (Apollo) trzęsienia ziemi (Posejdon) Dziwne, że nie będzie w grze świątyni Hefajstosa - do bonusów uzbrojenia idealny Wielka szkoda, że bitew morskich nie będzie...
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Przeniosłem Wasze posty do dyskusji ogólnej. Prosiłem, żeby tam pisać tylko same newsy o grze. Zrobiłyby się dwa identyczne tematy z dyskusją, a nowiny by gdzieś zniknęły na stronach, czemu ma tamten temat zapobiec.

Cytat Zamieszczone przez Eutyches Zobacz posta
    Czyli szykuje się po raz pierwszy od 2000 roku, ze nie kupię gry z serii Total War? Szkoda, że idą tym tropem. Lubię fantasy, ale co za dużo, to nie zdrowo.
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Dla mnie wygląda, że będzie to lekkie fantasy. Taka jeżożaba Zwolennicy fantasy będą mieli pretensje,że jest tego za mało, zwolennicy historyczności, że za dużo. Ja byłbym zwolennikiem trzymania się ducha Homera. Wielkie ofiary bogom, sprowadzałyby na przeciwników: pioruny (Zeus), zarazę (Apollo) trzęsienia ziemi (Posejdon) Dziwne, że nie będzie w grze świątyni Hefajstosa - do bonusów uzbrojenia idealny Wielka szkoda, że bitew morskich nie będzie...
    Przecież to nie będzie fantasy. Twórcy to ciągle podkreślają. Z Iliady mają być tylko herosi, bogowie (przy czym ci drudzy tylko jako wątek religijny) i ogólny zarys - porwanie Heleny, wojna i upadek Troi. Ofiary bogom nie będą miały aż tak dalekosiężnych skutków. Będą to raczej bonusy dla armii, generałów, rozwoju miast. Bogowie to ma być takie "placebo", silna wiara wpływająca na armię i być może rozwój miast, bez realnej obecności bóstw. Gdyby taką świątynią można wywołać trzęsienie ziemi to gracz nie toczyłby bitew, a cała gra rozgrywała się w świątyniach.

Nie wiem dlaczego porzucono bitwy morskie. Olbrzymi krok w tył. Odbiera to klimat. Rozumiem to jeszcze w Warhammerze, ale Three Kingdoms? a teraz Troja? Czy historyczne nie będą ich od tej pory miały? Może CA stwierdziło, że gracze rzadko ich używają i nie chce im się tego robić. Ktoś wie jakie są dane na temat bitew morskich na multi?
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Ale właśnie o to chodzi że to będzie takie w sumie nie wiadomo co,ani pełne fantasy ani pełna zgodność z historią...I nie powiedziałbym że to będą "tylko" herosi,to będą aż herosi,w 3K też niby mamy tryb gdzie nie ma jakiegoś wielkiego fantasy i są sami bohaterowie ale co z tego skoro ci bohaterowie są tak turbo op że kładą po kilkuset ludzi...Takie coś nie ma nic wspólnego z historią,jest to fajne w WH ale przenoszenie tego do historycznych tytułów to zaprzeczanie ich idei,idei która opiera się na w miarę realistycznych starciach a sytuacja gdy Achilles czy Hektor sam wygrywa bitwę nie ma nic wspólnego z realizmem. Bogowie jako pasywne buffy jeszcze dla mnie przejdą ale herosi rodem z mitologii już nie i tu właśnie jest pies pogrzebany.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Seria TW od początku jest mixem "fantasy" z historycznością w różnych, zależnych od części, proporcjach. Odwzorowanie epoki, realność starć itp od zawsze były baaardzo umowne i Troja trzyma się tego trendu. Mimo to wszystkie gry działają przynajmniej dobrze, a nie zanosi się, że będzie jakaś konkurencja dla TW, więc CA raczej nagle nie zmieni podejścia, którego trzyma się od pierwszego Shoguna.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Ale właśnie o to chodzi że to będzie takie w sumie nie wiadomo co,ani pełne fantasy ani pełna zgodność z historią...
    To, że nie będzie pełna zgodność z historią to nie jest jeszcze fantasy. Żadna gra Total War nie była w pełni zgodna z historią. Gdyby tak było to gracz oglądałby film bez wpływu na nic, bo Macedonia nie mogłaby pokonać Rzymu, Rzym wygrać z barbarzyńcami itp. Czym się różni fantasy? A no tym, że są stworzy, magia, moce itp., które nie funkcjonują w naszym świecie. W tej grze nie będzie nic co teoretycznie nie mogłoby się wydarzyć według znanych nam praw fizyki.

"tylko" herosi,to będą aż herosi. (...) Bogowie jako pasywne buffy jeszcze dla mnie przejdą ale herosi rodem z mitologii już nie i tu właśnie jest pies pogrzebany.
    Herosi tylko z nazwy, bo będą mieć imiona herosów Iliady, jednak to będą zwykli ludzie. Nic poza tym.

w 3K też niby mamy tryb gdzie nie ma jakiegoś wielkiego fantasy i są sami bohaterowie ale co z tego skoro ci bohaterowie są tak turbo op że kładą po kilkuset ludzi... (...) sytuacja gdy Achilles czy Hektor sam wygrywa bitwę nie ma nic wspólnego z realizmem.
    Przeciez było powiedziane, że ci herosi nie będą tacy jak w 3K. Będą mieli jedynie jakieś dodatkowe umiejętności specjalne, a nie będą w stanie położyć kilkaset ludzi. Jeśli Troy to fantasy, to tym bardziej 3K.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Na pewno nie będą to zwykli ludzie skoro poruszają się bez obstawy. Chyba że pierwszy trailer i screeny były mylące to ok,mam nadzieję że to ja się mylę w tej kwestii.

Seria TW od początku jest mixem "fantasy" z historycznością w różnych, zależnych od części, proporcjach. Odwzorowanie epoki, realność starć itp od zawsze były baaardzo umowne i Troja trzyma się tego trendu. Mimo to wszystkie gry działają przynajmniej dobrze, a nie zanosi się, że będzie jakaś konkurencja dla TW, więc CA raczej nagle nie zmieni podejścia, którego trzyma się od pierwszego Shoguna.
    Wiem że TW nigdy nie było w 100% historyczne ale jedną rzeczą jest heros mogący rozwalić pół armii a inną wynalazek jak wrzeszczące kobiety czy płonące świnie.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Cytat Zamieszczone przez Il Duce Zobacz posta
    Na pewno nie będą to zwykli ludzie skoro poruszają się bez obstawy.
    Skąd to bierzesz, że poruszają się bez obstawy? Nie kojarzę, żeby takiego było gdziekolwiek powiedziane, a nawet przeciwnie - w każdym artykule pojawia się informacja wpływu Achillesa i Hektora na armię, co świadczy że to generałowie.

Chyba że pierwszy trailer i screeny były mylące to ok,mam nadzieję że to ja się mylę w tej kwestii.
    Ten trailer to wersja "cinematic". Nic wspólnego z grą nie ma. Pewnie to będzie po prostu intro przy ładowaniu się gry. Z kolei kilka screenów to zbyt mało żeby coś wywnioskować. Zresztą na tym screenie widocznym z góry widać, że postać "minotaura" (która wygląda jakby się pojedynkowała samodzielnie na screenie z bliska) przewodzi jednemu z oddziałów. Jeśli chodzi o screen z Achillesem i Hektorem może to być zwyczajny screen promocyjny, albo "efektowna animacja" o której mówiło CA odnośnie braku pojedynków bohaterów.

http://totalwar.org.pl/wp-content/up...argeBattle.png

Wiem że TW nigdy nie było w 100% historyczne ale jedną rzeczą jest heros mogący rozwalić pół armii a inną wynalazek jak wrzeszczące kobiety czy płonące świnie.
    W poprzednim poście napisałem przecież, że ci herosi nie będą wyżynać połowy armii i CA odeszło w tej grze od modelu z 3K.

Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Panie Assurbanipal !
    Czy może Pan powiedzieć jak wygląda mapa? Oprócz Grecji i jej państewek powinna być chyba Tracja, sojusznik Troi, Hetyci którzy powinni też sprzyjać Troi, Mitanni - tu nie mam pojęcia jakie mają poglądy na tą wojnę, także Egipt. Nie zapomnijmy, że są tam Lidiowie, Kaska i Karowie Powinno być tak, że wysłannicy Troi, tj dyplomaci mogliby w tych krajach rekrutować najemników jeżeli Troję byłoby stać na ich rekrutację i żołd. Ciekawe co w końcu powstanie z tego?

Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów