Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 142

Wątek: Dyskusja ogólna

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    183
    Otrzymał 260 podziękowań w 162 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pawel90 Zobacz posta
    Wyobraź sobie że dostajesz zaproszenie na niewielki turniej w państwie bałkańskim od znajomego, dowiadujesz się że jest jakieś zamieszanie i probojesz uprzejmie wyjaśnić sprawę w lokalnym języku. Przetłumaczyłeś swoją wiadomośc megadobrze, po czym 'tubylcy' uznają że ktoś się pod Ciebie podszywa i doszukują się spisku, obarczając winą twojego kolege .... XD
    Ale kto kogo podejrzewa z mojej strony nic takiego nie było, co do samego Hamila to fajnie że coś napisał chwała mu za to ale sam pisze że nie ma problemu bo głupia akcja jest jak widzi -> więc tutaj faktycznie jest dym i po prostu jaki będzie werdykt to spoko. Ja też się pewnie dużo czepiam ale kurde wszystko nie da się przewidzieć i napisać żeby było dobrze. Jak pisałem, że będzie problem z pushem bo np gram dużo w WH czy coś i mogę się pomylić to zostało jednak po staremu, więc jak dla mnie spoko dostosuje się i będę uważać jak złamie to pewnie będzie znów problem i tak można to wszystko powtarzać.

Hamilka w tym zamieszaniu faktycznie wychodzi najgorzej, ale nie obwiniałbym tutaj też "społeczności" bo jednak jest osoba która doprowadziła do tego wszystkiego i jest nią Bachus bo jak się w postach na górze wyjaśniło wszyscy dla niego są za słabi to sobie czekał cierpliwie aż będzie miał dobrego kandydata... w turnieju o pietruszkę jak zauważył Hadvar. Co do samego "tryhardu" to w jakimś stopniu rozumie bo sam nie lubię przegrywać i liczę, że coś się uda, ale w takim razie to chyba w moim interesie szukać kogoś dobrego do pary prawda ;>

W Polszy jak widać nie ma nikogo na odpowiednim poziomie więc wyszło jak wyszło. Konkluzja winnych nie ma poza, bolącym ego zawodników lepszych(Bachus itd) oraz słabszych(bo pewnie się boja przegrać na prosa czytaj np. mnie) Na przyszłość trzeba jak widać precyzować czy mogą grać wszyscy czy tylko Polacy i trzeba będzie skan dowodu wysłać
    Spoiler: 

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało Mist za ten post:

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Nie no. To oczywiście wina braków w mojej edukacji, bo kolega z Ameryki pokazał nam, że można nauczyć się języka polskiego, ze składnią i jego wszelkimi zawiłościami w kilka dni, i posługiwać się nim lepiej, niż pewnie połowa członków forum, z piszącym te słowa na czele. Czapki z głów i pełen podziw.
    Druga sprawa, abstrahując od całej tej sytuacji i spisków rodem z klubu antyszczepionkowców oraz przeciwników sieci 5G. Kolega Bachus szukał partnera na swoim poziomie w grze Rome II, jeśli dobrze zrozumiałem(jeśli nie, proszę mnie poprawić lub odpowiednio nakierować)? Myślę, że to mogło być zadanie dosyć karkołomne... gdyż jest prawdopodobnie w tym momencie najlepszym polskim graczem. Wiedział również o turnieju od samego początku, bo widzę jego aktywność od ogłoszenia zapisów. W tym czasie zwodził Tomiego, który w końcu nie miał innego wyjścia, jak zagrać z kimś innym. No dobrze, są przecież inni gracze; komu jak komu, ale Bachusowi się nie odmawia-ja bym nie odmówił, wręcz dał na mszę, gdyby taki zaszczyt moją skromną osobę spotkał, aczkolwiek nie było mi dane. Jakbym był podejrzliwy, a ktoś wietrzący wszędzie spiski musi trochę być, chyba się ze mną zgodzicie, co nie? Wtedy założyłbym, tak tylko hipotetycznie, po prostu głośno myślę, że nasz kolega od początku wiedział z kim zagra i nie szukał gracza krajowego, zapewne o niskim poziomie, urągającym takiej znakomitości. To oczywiście w pełni zrozumiałe. Ale nie dość na tym; biedny punijczyk został odpalony jako as w rękawie, praktycznie przy końcu zapisów, żebyśmy zostali postawieni w sytuacji niezręcznej i przed faktem dokonanym; jeśli jeszcze nie narodowi szowiniści, to już na pewno ludzie nietolerancyjni. Jest to tak wspaniale rozegrane, że aż podziwiam Bachusa w jaki sposób to przeprowadził. Tak perfekcyjnej zagrywki psychologicznej już dawno nie widziałem, a moje ręce same składają się do oklasków. Aż poczułem się kilka lat młodszy. Dzięki

PS A co teraz z Lylu? Możemy znajdziemy mu jeszcze jakiegoś kolejnego polskiego randoma do drużyny?

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pyrrus89 za ten post:

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    A ja bardzo bym chciał żeby było takie zaangażowanie w rozgrywanie meczów co w tą dyskusję.

Temat jest zakończony. Zapraszam do gry.

6. Następujących 5 użytkowników podziękowało Pirx za ten post:

Cześnik Awatar bachus81
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 61 podziękowań w 41 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pawel90 Zobacz posta
    Wyobraź sobie że dostajesz zaproszenie na niewielki turniej w państwie bałkańskim od znajomego, dowiadujesz się że jest jakieś zamieszanie i probojesz uprzejmie wyjaśnić sprawę w lokalnym języku. Przetłumaczyłeś swoją wiadomośc megadobrze, po czym 'tubylcy' uznają że ktoś się pod Ciebie podszywa i doszukują się spisku, obarczając winą twojego kolege .... XD
    Początkowo problemem był Barkas, bo inna strefa czasowa, bo dobry gracz, bo tylko 1/8 Polak itp. Zarzuty ksenofobiczne i nacjonalistyczne, które są dla mnie obrzydliwe.
    Gdybym poszperał w pochodzeniu kolegów, którzy tak go atakowali, to moglibyśmy stwierdzić iż większość to ułamkowi Polacy

Teraz widzę, że problemem jestem ja tzn Bachus hehe

Każdy turniej ma regulamin. W tetrykach nigdzie nie było napisane iż 1/8 Polak z USA, nie może być partnerem 3/4 Polaka tzn. Bachusa

Prawo stanowi iż co nie jest zabronione jest dozwolone.

Ps. Gdybym wiedział, że tacy fantastyczni gracze jak MiST czy Nieznajomy, będą robić gównoburzę, to bym się nie zapisywał.

Głupio mi przed Hammim. Co on sobie o nas pomyśli
    "Zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. Być zwyciężonym, a nie ulec to zwycięstwo." marszałek Józef Piłsudski

Cześnik Awatar bachus81
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    60
    Otrzymał 61 podziękowań w 41 postach
    "Kolega Bachus szukał partnera na swoim poziomie w grze Rome II, jeśli dobrze zrozumiałem(jeśli nie, proszę mnie poprawić lub odpowiednio nakierować)?"

Słuchaj Nieznajomego, to daleko zajdziesz.

Jeśli Tommie Tiger, Twój Mistrz, URAL są OP gracze to ja nie mam już więcej pytań.

Z każdym z tych graczy chciałem zagrać. Bez skutku.
    "Zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. Być zwyciężonym, a nie ulec to zwycięstwo." marszałek Józef Piłsudski

Stolnik Awatar Pyrrus89
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    308
    Otrzymał 284 podziękowań w 184 postach
    Jak Cię lubię i szanuję Bachusie, tak muszę przyznać, że ostatnie zdanie brzmi jak słaby szantaż. Tutaj chyba zabrakło już wcześniejszego polotu. Niech każdy
    wstydzi się za siebie, ja sobie niczego do zarzucenia nie mam. Nawet bym się tutaj nie udzielał, ale zostałem poproszony o wyrażenie swojego zdania przez jednego z moich kolegów, również uczestnika turnieju. Znacie mnie od 4 lat, wiecie też, że zawsze byłem, jestem i pewnie będę bezpośredni. Podzieliłem się swoimi spostrzeżeniami, bawiąc przy tym świetnie niczym za starych czasów. Koniec końców, dlatego też jest mi łatwiej się wypowiadać, wszak żadna odpowiedzialność nie spoczywa na moich barkach. Pogadalim, no to czas wziąć się za trening. Do zobaczenia na ubitym polu. Miło było skrzyżować z Wami słowa, teraz jednak niech przemówi oręż.

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pyrrus89 za ten post:

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    225
    Otrzymał 165 podziękowań w 115 postach
    Cytat Zamieszczone przez bachus81 Zobacz posta
    "Słuchaj Nieznajomego, to daleko zajdziesz.
    A słuchał słuchał bo to ja go uczyłem grać w Romka a czy zaszedł daleko to nie wiem

Mieliśmy zakończyć dyskusje tak jak prosił Pirx, więc bierz Bachus do pary lylu i skop nam tylki na polu bitwy

12. Użytkownicy którzy uznali post Nieznajomy za przydatny:

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Na nowo opisałem grupy i wyjścia. Dobra, to już po prostu zacznijmy to grać.

Konny falangita rakietowy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    231
    Otrzymał 168 podziękowań w 115 postach
    Pograłem trochę z osobami których nie kojarzę z Rome i powiem tak... turniej będzie wyrównany Mamy z Nieznajomym motywacje do treningu

15. Następujących 2 użytkowników podziękowało Seba Fallus III Wielki za ten post:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    Na nowo opisałem grupy i wyjścia. Dobra, to już po prostu zacznijmy to grać.
    Nie rozumiem tej zmiany,wydaje mi się że baraż o trzecie miejsce grany w grupie B mocno faworyzuje grupę C która ma do zagrania mniej meczów a i tak mogą awansować z niej aż 3 drużyny...Do tego dzięki dwóm meczom mniej do zagrania zużywa też mniej nacji,my w grupie B zużywamy 16,grupa C tylko 12,a do barażu przystępujemy przed resetem... Wiem że gramy for fun i nie chcę wszczynać kolejnej afery ale wydaje mi się że dobrze było jak jest czyli A i B awans po trzy,grupa B awans dwóch,z każdej odpadają dwie drużyny. Z drugiej strony wiem też że to niełatwa sprawa by zbalansować rozgrywkę przy nieparzystej liczbie drużyn i jeśli będzie trzeba to się dostosuję bo to Pirx ma ostateczne zdanie jako organizator .

PS: Ewentualnym rozwiązaniem tego problemu jest ustawienie meczu barażowego poza turniejem,czyli jest on grany przy pełnej puli nacji i nacje wykorzystane nie liczą się ani do I ani do dalszych faz turnieju.
    Keep your friends rich and your enemies rich and wait to find out which is which.

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów