I kolejne foty. Widać trochę zmian w polach bitewnych.
![]()
I kolejne foty. Widać trochę zmian w polach bitewnych.
![]()
Hektor:
Nowe info na temat bohaterów.
Hektor - klasa epicki obrońca. Start blisko Gargary. Jego misje będą dotyczyć odbudowania sojuszu Assuwu pod Trojańskim sztandarem.
Achilles - klasa epicki czempion. Start blisko Ftyi.
oj Eutychesie.Już od prawie roku po pierwszym trailerze i screenach było widać, że Achilles, Hektor i reszta są biali. Ponadto nie wiem jak mogłeś o to podejrzewać CA. Czasem przeginają za jakimiś dziwacznymi jednostkami, ale w głównej mierze w podstawach trzymają się historii. Nie mieliśmy do tej pory w poszczególnych grach - czarnych hoplitów, samurajów, żołnierzy pruskich, rycerzy krzyżowych, wikingów itp. więc nie sądziłem, że mogło być inaczej.
Widać już 3 poprawka Achillesa. Widać im też tak przeszkadzało jak niektórym ludziom na forach. Najpierw dodano drugą wersję - czyli Achillesa w zbroi od bogów. Jadenak podstawowa musiała wciąż przeszkadzać, gdyż usunęli te te dziwne naramienniki z trailera pierwszego, unoszące się jakby "w powietrzu" oraz przerobiono hełm na typowy z epoki brązu (chodzi głównie o ten spiczasty grzebień). Nawet na blondyna go przerobili.![]()
Jestem nieufny mocno, po tym co mi ostatnio zaserwował mój DC Comics, nie mówiąc o tym, co dałem przykłady.
Jestem mocno zafiksowany obok Bizancjum na Filipie 2 i jego synu zwanym Wielkim i wiem jak potrafi się dla dobra społeczności tęczowej przeinaczać historię...ale to temat nie tutaj, wybacz off-top. Już się zamykam w dziale modyfikacji![]()
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Pozostali dwaj bohaterowie Trojańscy to Parys i Sarpedon. Na stronie Troi ich zdjęcia (na tą chwilę są zasłonięte) mają takie nazwy.
Teaser nadchodzącego gameplay'a.
https://pl-pl.facebook.com/TotalWar/...6468435663246/
Kolejne foto prezentujące zmienione pola bitew (w Troi ma być więcej przeszkód naturalnych a teren bitwy ma mieć duże znaczenie).
![]()
Serio?Naprawdę porównujesz Garamantów, o których nie słyszało 99,999% ludzi w Polsce do Greków czy Japończyków?
To są ludzie z których wywodzą się Tauregowie, którzy są dość czarni w stosunków do innych Berberów bardziej na północ, a tacy by byli uznani w Europie. Nie wyglądają jak Egipcjanie czy Libijczycy. Tauregowie przypominają zarówno Arabów, a niektórzy czarnoskórych z centrum Afryki. I tak jest z tego co pamiętam w grze. Wśród Garamantów są ciemniejsi i jaśniejsi niczym Persowie. Nawet jeśli Tauregowie w rzeczywistości byliby biali (a nie są) to zdecydowanie większość graczy nie zwróciłaby uwagi. Jednak jeśli wśród Greków, Rzymian, Brytów pojawiłby się czarny od razu większość graczy by reagowała.
Spoiler:
Szkoda, że zrezygnowali z tamtych klimatycznych kart w stylu archaicznym. Teraz mamy screeny jednostek mykeńskich, czyli UI w stylu Attyli:
![]()
Ostatnio edytowane przez KLAssurbanipal ; 03-06-2020 o 23:27
W sumie parząc na współczesne fotki Szwedów czy innych Francuzów to czarni wikingowie i rycerze wydaliby się spokoA co do tych Garamantów to mieszanka różnych kolorów byłaby pewnie ok, ale zamiast tego wszystkie postacie, przynajmniej przez pierwsze kilkanaście tur, są Murzynami. I, dla mnie, to że mało kto o nich słyszał nie usprawiedliwia blackwashingu.
寧我負人,毋人負我。
曹操
@Chaak
Absolutnie masz rację. Opisy kronikarzy starożytnych jedno, a współczesne wyobrażenie zobligowane obecną sytuacją geopolityczną swoje. Choć nie oszukujmy się, już od zawsze bywało tak, że zwycięzcy pisali historię...
Taka refleksja mi się nasunęła:
Myślę, że piewcy pewnych poglądów byliby w szoku jak wyglądali pomysłodawcy i budowniczowie piramid.
Jak wyglądała rdzenna ludność Egiptu.
Jak wyglądał Aleksander Wielki i rdzenny Macedończyk, i jak się ma w ogóle do starożytnej i współczesnej Grecji, stąd śmiechłem jak Grecja zaczęła grymasić.
Mógłbym tak długo, ale to już moim zdaniem off-top jest w tym temacie, można by zrobić takowy temat w innym dziale.
Ostatnio edytowane przez Eutyches ; 04-06-2020 o 11:34
"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.
Jakość straszna tego jak na CA...
Ten Melkor skąd ma już Troję a my nie mamy?
To takie 3K w świecie fantasy CA...Coś chyba dostali zadyszki, najpierw Total War: ELYSIUM, teraz to. Epic, ehhh....