Strona 318 z 330 PierwszyPierwszy ... 218268308316317318319320328 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 171 do 3 180 z 3294

Wątek: Filmy

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Nezahualcoyotl Zobacz posta
    W grudniu wracamy na Pandorę

Byleby się nie skończyło jak z Matrixem, o ile trylogię bardzo lubiłem i pochodne od tego uniwersum, to czwarta część moim zdaniem niezbyt wyszła, i tutaj podobnie, film jakoby kultowy, mnóstwo lat czekania i inne już pokolenie oglądających, a ci co oglądali poprzedni film mogą mieć syndrom porównania, ot choć Blade Runner Podobna historia^^.

2. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Matrixa do tej pory boję się ruszyć , to samo mam z awizowanym Gladiatorem. Zapewne i tak pójdę do kina (w końcu filmy "w sandałach" rzadko goszczą na dużym ekranie) ale z duszą na ramieniu. Do tej kategorii filmów (wracanie po latach) podchodzi także nowy Top Gun, lecz tutaj jestem optymistą.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Matrix ujdzie, dałem radę, ale uważam, ze nie powinno się legend ruszać, podobnie z Blade Runner, czy Mad Maxem, Terminatorem i jak wspomniałeś, Gladiator - dla mnie jest jeden, a może być prze genialny film, to niech nazywa się inaczej i niech nie buduje zainteresowania na Gladiatorze, którego obejrzałem naście razy, a znam fanów prawdziwych tego obrazu^^...
    Ja na pewno nie pójdę na Gladiatora, wystarczy, że mi zamordowali tak długo wyczekiwaną Diunę (obejrzałem wszystkie filmy, bazujące na prozie Franka Herberta - wystarczy, jeszcze zejdę w kinie, znam ciekawsze miejsca )
    A Top Gun jak najbardziej, jaram się jak sucha ściółka w lesie^^

5. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    A u mnie ostatnio na ekranie:

American siege - a więc kolejna komedia z udziałem ponoć chorego Willisa. Wszystkie jego nowe filmy są tak żenujące pod względem logiki scenariusza i drewnianych dialogów że biorę je w ciemno gdy mam zły humor.

Spoiler: 

Ghostbusters: Afterlife. Kolejne podejście do kultowego tytułu po żenującym obrazie z 2016. Tym razem o niebo lepiej, choć ciut za dużo twórcy postawili na sentyment oglądających. Scenariusz także niezbyt wyszukany i pójście na łatwiznę. Końcówka zapowiada ciąg dalszy, a że jak widzę obraz zarobił więc chyba się go doczekamy.

Spoiler: 

Eternals a więc kolejny film ze stajni MCU. Fakt, ogólnie obraz jakby nie pasujący do poprzednich filmów, lecz sceny walki i przewidywany finał już był prostym kopiuj-wklej. Jak ktoś zauważył w necie - Richard Madden i Kit Harrington wołający: Sersi! musi wywoływać déjà vu . Ogólnie film miał wprowadzić nowych bohaterów, choć wyjaśnienie czemu wcześniej się nie ujawnili jest na poziomie okłamywania przedszkolaka.

Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

7. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    A u mnie ostatnio na ekranie:
    Eternals a więc kolejny film ze stajni MCU. Fakt, ogólnie obraz jakby nie pasujący do poprzednich filmów, lecz sceny walki i przewidywany finał już był prostym kopiuj-wklej. Jak ktoś zauważył w necie - Richard Madden i Kit Harrington wołający: Sersi! musi wywoływać déjà vu . Ogólnie film miał wprowadzić nowych bohaterów, choć wyjaśnienie czemu wcześniej się nie ujawnili jest na poziomie okłamywania przedszkolaka.

Spoiler: 
    Kapitan Marvel i Eternals, to żywy przykład na robienie z fanów MCU osób z amnezją, ujmę to grzecznie .
    Ciekawi mnie ostatni Doctor Strange, a mój DC Comics zrobił Batmana, jako fan DC Comics muszę, to przeżyć .
    Nie jest zły film, czy coś, ale za bardzo chcieli dogodzić nieznającym tego uniwersum? A może mi tak mocno zapadł w pamięci inny Batman?

9. Użytkownicy którzy uznali post Eutyches za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553

TOP GUN 2: MAVERICK powraca... po 36 latach... Walka... miłość... F-18...

TOP GUN 2: Maverick recenzja Kinomaniaka

"Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało Eutyches za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Oglądałem także retrorecenzję
    Spoiler: 
    i moje ukochane Tomcaty No cóż, trzeba pójść do kina i tyle.

13. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    The king's man. Niestety, takich scen jak w kościele w pierwszej odsłonie projektu już nie ma, jednak ja bawiłem się przednie. Polecam.

Spoiler: 

Don't breathe 2. Krwawa jatka i tyle. Nie oglądałem części pierwszej, ale chyba nie mam czego żałować.

Spoiler: 

Out of death. Po tak brutalnym filmie oczywiście szukałem komedii. No a jak komedia, to oczywiście Willis Gdy na filmweb przeczytałem że spędził na planie jeden cały dzień, no to must have! Połowa aktorek z poprawioną twarzą, znakomite dialogi (szczególnie ten nad jeziorem) oraz pełna dynamiki i logiki fabuła. Nic lepszego nie znajdziecie

Spoiler: 

15. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Kotołak Zobacz posta
    Matrix ujdzie, dałem radę, ale uważam, ze nie powinno się legend ruszać, podobnie z Blade Runner, czy Mad Maxem, Terminatorem i jak wspomniałeś, Gladiator - dla mnie jest jeden, a może być prze genialny film, to niech nazywa się inaczej i niech nie buduje zainteresowania na Gladiatorze, którego obejrzałem naście razy, a znam fanów prawdziwych tego obrazu^^...
    Ja na pewno nie pójdę na Gladiatora, wystarczy, że mi zamordowali tak długo wyczekiwaną Diunę (obejrzałem wszystkie filmy, bazujące na prozie Franka Herberta - wystarczy, jeszcze zejdę w kinie, znam ciekawsze miejsca )
    A Top Gun jak najbardziej, jaram się jak sucha ściółka w lesie^^
    Jak dla mnie Blade Runner 2049 zupełnie nie ustępuje jakością swojemu poprzednikowi. Od strony artystycznej to prawdziwa uczta dla oczu oraz uszu. Ciekawe postacie w które idealnie się wpasowali aktorzy a zaś sama historia poruszona w filmie pozostawia nas z kilkoma egzystencjonalnymi pytaniami po napisach końcowych.

Podobnie rzecz się ma z Mad Max Fury Road do którego scenariusz powstał (bodajże) jeszcze przed nakręceniem trzeciej części. Nie ma sensu podejmowania wysiłków wciskania tego projektu do trylogii gdyż jest to swego rodzaju spin-off. Najlepszym tego dowodem jest Turbo Interceptor który został zniszczony zarówno w drugiej części oraz w ostatniej odsłonie.

Terminatora,jak dla mnie,się skończył na Dniu Ostatecznym a reszta to nieudolne dodatki (coś jak w przypadku Obcego lub Predatora). Do najnowszego Matrixa nawet nie zamierzam podchodzić

Coś ode mnie

Może czasem dość lekko pompatyczny ale jednak w ostateczności wart obejrzenia.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

17. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Project "Gemini". Dość słabe rosyjskie Sci-Fi. Fabuła to taki składak z innych produkcji. Zainteresowania starczyło na pół godziny, później zaczęło się zaglądanie w zegarek.

Spoiler: 

Dog. Podszedłem do filmu z pewną rezerwą, jednak film w moich oczach się obronił, a nawet przebił oczekiwania. Według mnie wart polecenia.

Spoiler: 

No i moje zapowiadane wyjście do kina: Top Gun Maverick. Krótko - choć od pewnego momentu to już czyste szaleństwo scenariuszowe film przebił moje oczekiwania a sceny z moim uwielbianym Tomcatem były wisienką na torcie. Su-57 (choć we filmie nie pada ta nazwa ani razu) - ukłony w stronę grafików komputerowych. Miliony milionami, ale efekt (szczególnie w scenie próby wymuszenia lądowania) usprawiedliwiał tą inwestycję. Gorąco polecam!

Spoiler: 

19. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Strona 318 z 330 PierwszyPierwszy ... 218268308316317318319320328 ... OstatniOstatni