Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Podstoli Awatar Wespazjan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    278
    Otrzymał 173 podziękowań w 111 postach
    Czy Wy przeczytaliście ten artykuł? Czy też przeświadczeni o jego ruskim pochodzeniu żeście go nie czytali. Propaganda idzie z obu stron. W/g mediów naszych, prawdomównych Ukraińcy powinni już być pod Moskwą. Ale tak nie jest. Rosjanie systematycznie zajmują Donbas i dzieje się to bez względy na nasze media i Wasze poglądy. Widziałem reklamę w naszej TVP, by korzystać z przynajmniej z dwóch źródeł. A Wy co? Tylko z jednego.
    Nasz kraj i jego politycy dostali na punkcie Ukrainy amoku. Czytam,że prokuratura w Brzegu odmówiła śledztwa w sprawie mowy nienawiści by riezać Lachów i odebrać Chełm i Przemyśl.(https://twitter.com/WspolnotaPamiec/...48330036076544).
    Gdyby chodziło o Żydów lub LGBT, facet już by siedział. Okazuje się, ze publikowanie takich haseł jest u nas dozwolone. Może spełni się chory sen niektórych polityków,a może i Wasz, i niedługo obowiązującym i urzędowym językiem będzie ukraiński. U siebie zabronili używania rosyjskiego, polskiego (nawet w polskich szkołach) oraz innych mniejszości. Może wtedy u nas, może na Śląsku i w Wielkopolsce powstaną nowe republiki w obronie polskości. Tylko kto nam pomoże. Może Szkopy przyjdą po swoje.
    Panie Kotołak, nie przyjmuje Pan do wiadomości żadnych innych informacji które nie pochodzą z naszych państwowych i wiarygodnych mediów. Pokazałem ten artykuł, by zademonstrować jak propaganda zawraca ludziom w głowie. Jak widzę jest to faktem.
    Przykro mi tutaj powiedzieć, że za przedstawianie innych niż prawomyślne poglądy, spotkały mnie tutaj różne obraźliwe epitety jak również propozycje usunięcia z Waszej społeczności. Takie zachowania cechują ludzi którzy nie mają argumentów w rzeczowej dyskusji. Wtedy próbują ośmieszyć, obrazić i zastraszyć. Autorka tego artykułu jest znaną i szanowaną uczoną, nie bojącą się napisać prawdy i za naukową analizę przyczyn wojny szykanowaną przez nasze władze.
    Jeszcze mam tekst "ruskiej onucy" do przeczytania jak kto się nie boi. https://myslpolska.info/2022/06/28/p...aci-ukraincow/
    Ostatnio edytowane przez Wespazjan ; 28-06-2022 o 11:05