Strona 159 z 161 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 1605

Wątek: Seriale

Administrator*kotołak*archimandryta z Konstantynopola Awatar Eutyches
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    553
    Otrzymał 493 podziękowań w 352 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Obejrzałem pierwszy sezon The Bear. Kilku znajomych polecało, więc mimo że klimaty kulinarne raczej średnio mnie interesują na ekranie, dałem szansę. Hmmm... Kiedyś zapewne podejdę do kolejnego sezonu, może jakoś lepiej go przyjmę, bo póki co zrobię sobie przerwę czując się... zmęczony . Postacie mają potencjał, jednak specyficzna dynamika kuchni jadłodajni, jaka jest nam prezentowana, tylko potwierdziła moje podejście do pracy w takim miejscu.
    Spoiler: 
    Ja wytrzymałem jeden odcinek i dałem sobie luz, ostatnimi czasy stosuję zasadę nie 3 pierwszych odcinków i dawanie szansy serialowi a jeden i czasowo widzę, że się opłaca.
    Trochę żałuję Dom z papieru, że jak już była wersje koreańska, to zerknąłem do oryginalnej, ale jak już się znało, mniej więcej treść tej fantasy epopei o złodziejach, to zrezygnowałem. Lubię takie klimaty, ale nie w dobie wszędobylskiej technologii^^, że tyle to trwało.
    Nadrabiam, to z fantastyki z "mojego" DC Comics, pewnie o tym wspominałem, ale nie miałem dostępu do wszystkich sezonów.

edit:
    I ten serial. Swoista podróż sentymentalna, gdzie piłka nożna nie miała pierdylion różnych rozgrywek i spotkań. Beckham i Galactico's, ehhh
    "Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, poprawiłoby człowieka, ale pogorszyłoby kota" — Mark Twain.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Dolina łez. Obejrzenie tego serialu trochę się odwlekło (pierwotnie miałem taki zamiar po przeczytaniu Wyżyn odwagi), lecz aktualne wydarzenia przypomniały mi o tej zaległości. Czasami zaskakujący (mimo że armia izraelska to głównie pobór, to jednak przy każdej okazji obraz wskazywał raczej na pospolite ruszenie ze wszystkimi wadami tego ostatniego), czasami nie. Sporo by dyskutować, lecz zapewne chętnych tu brak, więc nie nadużywając cierpliwości czytających - raczej polecam, choć licentia poetica twórców jest tu szafowana nad wyraz hojnie.
    Spoiler: 

Zachęcony, raczej obejrzę
    Spoiler: 

Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Continental. W świecie Johna Wicka. Całkiem zgrabnie skrojony miniserial z wiadomym nawiązaniem. Tylko 3 odcinki, trudno się nudzić. Całkiem interesujące postacie (niestety, sam Gibson jakby poniżej średniej. Widać że doskonale się bawił, lecz swoją postać uczynił jednostronną i... nudną. Natomiast pan grający "Kopernika", wymiata ). Nad wszystkim (fabuła, gra aktorska) jest oceniona przeze mnie ścieżka dźwiękowa. Miodzio. Przykład, gdy niczego wielkiego nie oczekujemy, niczego wielkiego nie dostajemy (klisza za kliszą, nawiązanie za nawiązaniem) a bardzo dobrze wspominamy i planujemy kiedyś tam powrócić do obrazu. Polecam.
    Spoiler: 

Powrót po latach do SEAL team. Sezon 2. Ponownie mocne, męskie kino. Polecam.
    Spoiler: 

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

4. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Hydraulicy z Białego Domu. Znakomita gra trio: Harrelson, Theroux i Headey i co ciekawe - nawet aktorów drugoplanowych. Szkoda, że z przymrużeniem oka nie wstawiono sceny z... dzwoniącym Forrestem Gumpem Doskonała rozrywka - polecam.
    Spoiler: 

6. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Ze względu na aktualne wydarzenia postanowiłem w końcu obejrzeć mini serial naszego nieocenionego Vegusia - Polityka. No cóż, kilka lat temu wiele nie straciłem (choć taniec w wykonaniu Chabiora niezapomniany ).
    Spoiler: 

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Miejmy nadzieję, że Vega się teraz nie zatrzyma i zrobi też film, o nowej ekipie
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Miejmy nadzieję, że Vega się teraz nie zatrzyma i zrobi też film, o nowej ekipie
    Nie wiem jak w wersji kinowej, lecz w miniserialu była i nowa ekipa

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Tajna inwazja

Niestety. Choć to tylko Marvel miałem nadzieję, że to będzie taki mini serial z zacięciem szpiegowskim, jak ratować to "co najwyżej" np. prezydenta. Ale nie. To musi być od razu ludzkość. Niestety, niniejszym tak jak zupełnie nijaki był Czarna wdowa by pożegnała się z uniwersum Scarlett Johansson, tak ten pewnie jest dla coraz starszego Samuela L. Jacksona. Nudna fabuła, gościu grający badassa to chyba najgorszy casting w Marvelu (a poprzeczka całkiem nisko była), Emilia Clarke tylko potwierdziła u mnie, że poza GoT albo ma słabiutko rozpisaną postać do zagrania, albo zupełnie nie dźwiga roli. A była szansa na coś więcej, choćby całkiem przyjemny (jak na uniwersum) bo słabiutki budżet na CGI. Mimo niewielkich oczekiwań, i tak rozczarowanie.
    Spoiler: 

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Nocny recepcjonista. Całkiem zgrabnie skrojony miniserial z niezłym Hiddlestonem w roli głównej (przypomniał mi, że czeka na mnie 2 sezon Lokiego). Hugh Laurie starał się jak mógł więc doceniam wysiłki by zagrać badassa. Zgodnie z oczekiwaniami największe rozczarowanie to obecność Debicki(ej), choć ostatni akt także ciut cukierkowy jak na tematykę. Szkoda. Niemniej polecam.
    Spoiler: 

Sam nie wiem co ale napuściło mnie na Człowiek kontra pszczoła. Czasami zabawny, lecz chyba człowiek już się zestarzał, jak i Jaś Fasola, więc czasem było wręcz żenująco. Na szczęście odcinki po 10 minut, więc błyskawicznie zaliczony bo zazwyczaj kończę co zaczynam.
    Spoiler: 

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Loki sezon 2. No niby podobnie, jednak już mnie tak nie kupiło jak za pierwszym razem.
    Spoiler: 

1670. Trochę było hejtu, ale chyba ucichł. Odcinek 6 - pojedynek - the best. Gorąco polecam.
    Spoiler: 

Strona 159 z 161 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161 OstatniOstatni