Zobacz pełną wersję : Poszukiwani zastępcy do KO.
Mefisto7
04-11-2013, 21:15
Jakoś nie odpowiadasz na gg przez tydzień, to myślałem, że jakoś tajemniczo zniknąłeś... :?
Ostrzwtlumie
08-11-2013, 14:46
Wyjeżdżam na kolejne zawody dziś i wraca późnym wieczorem w Niedziele. Jak coś dojdzie zrobię raczej w poniedziałek ew. wtorek.
blackhand
09-11-2013, 00:32
Na parę następnych dni wyjeżdżam, zapewniam, że w celach pokojowych. :D Jak coś dojdzie to w poniedziałek się tym zajmę.
W poniedziałek lub wtorek powracam.Będę miał założony internet i dostęp do kompa.
dentor23
11-11-2013, 15:45
Mogę przyjąć jakieś 2/3 KO które idą w miarę szybko zależy mi na tym żeby państwo nie było na skraju upadku i jakoś spoko rozwinięte :)
Wróciłem.Od jutra zacznę nadrabiać wszystkie tury.
Siema jestem z powrotem z netem, sorki za brak kotaktu ale w pewnym momencie w tym ośrodku co byłem na rechabilitacji wstaję rano a tam coś net nie chodzi. Okazało się iż ta sieć co była dostępna dla pacjentów zniknęła a hasła do innej nie chcieli dać. Dziś wróciłem do domu i jutro jak wstanę postaram się to co mam poogarniać.
Witam przepraszam za obsuwę moje turki bedą jutro wstawione .
adriankowaty
25-11-2013, 22:33
Witam! Mam awarię karty graficznej, którą ze względów finansowych kupić nie mogę wcześniej niżeli szóstego grudnia, zatem proszę, ażeby moje państwo radźpuckie w XVIII KO pod Brocken Crescent zyskało zastępcę. Sytuacja dobra (wyrównana wojna z sąsiednim Sindh'em, ale ten jest w defensywie, ponadto sojusz z Omanem, Szachem Chorezmu i jeszcze jeden, o którym wspomnę na PW). Po hasło proszę do mnie lub do Mistrza Gry z BC XVIII - Milanosa.
Przez najbliższy miesiąc, dwa mogę sporo opóźniać dlatego proszę o wyrozumiałość bo nie chce rezygnować z ko
adriankowaty
30-11-2013, 13:23
Naprawa ukończona... mam nadzieję, że mój problem zbytnio nie zaszkodził.
Maurowie- mko33, dobra sytuacja, wojna z Hiszpanią (Maryniasz), która ma tylko kilka prowincji. Maury chyba wygrywają. Nie wiem czy Maryniasz nie zrezygnuje (powody w temacie z kolejką)- jeśli nie, to można się z nim dogadać albo na pewno ciekawie powalczyć; jeśli tak, to te kilka prowincji właściwie Maury będą mogły wchłonąć.
Oferta wciąż aktualna ?
dentor23
01-12-2013, 19:04
Przejmę 3/4 państwa nie ważne jaka sytuacja byleby zabić czymś czas :)
Maurowie- mko33, dobra sytuacja, wojna z Hiszpanią (Maryniasz), która ma tylko kilka prowincji. Maury chyba wygrywają. Nie wiem czy Maryniasz nie zrezygnuje (powody w temacie z kolejką)- jeśli nie, to można się z nim dogadać albo na pewno ciekawie powalczyć; jeśli tak, to te kilka prowincji właściwie Maury będą mogły wchłonąć.
Oferta wciąż aktualna ?
Szczerze nie wiem, bo Andzia miał przejąć. Możesz przejąć Bizancjum- najsilniejsze państwo w grze, porzucone przez Mnila, który zrezygnował ze wszystkich ko. Akurat tura Biz, jak przejmiesz, to może w końcu ruszymy. Napisz po hasło do ProNooba.
dentor23
01-12-2013, 22:08
Biorę Biz w MKO 33 ;)
w takim razie zostaje tam wolny Mediolan (sytuację zna Profesor, który za niego robi), no i Andzia nie założył ambasady, więc nie wiem, czy bierze tych Maurów czy nie.
pepryk132
02-12-2013, 15:11
Ja chętnie wziął bym Mediolan w MKO33
w takim razie zostaje tam wolny Mediolan (sytuację zna Profesor, który za niego robi), no i Andzia nie założył ambasady, więc nie wiem, czy bierze tych Maurów czy nie.
Pogadam z Andzią.
Przejmuje.
Ja chętnie wziął bym Mediolan w MKO33
To napisz do ProNooba albo Profesora o hasło, myślę, że Profesor- jako sojusznik- wyjaśni Ci sytuację. ;)
Przejmuje.
To rób turę :D
Tak swoją drogą poszukiwany jest jeszcze mg w mko30.
No i jeśli ruszymy to Bułgaria (chyba sytuacja bardzo dobra, można napisać do Markusa-sojusznika) i Wenecja (jedno z najsilniejszych państw w grze) wolne w mko31- ale czy ruszymy to ja nie wiem. :roll:
maryniasz
05-12-2013, 21:34
ktos wie co sie dzieje z destryerem?
Pisal cos o przejsciowych problemach jakichs - sprawdz jego posty, mi sie nie chce 8-)
Czy ktoś szuka jakichś wolnych frakcji do przejęcia :?:
Ostrzwtlumie
08-12-2013, 15:54
Sorry za moją nieobecność ale neta nie miałem w ogole(technik przyszedł w czwartek mówił że jest ok ale jakoś nie bardzo...) Jutro może się coś ruszy, narazie prosze sojuszników o zrobienie tur.
Zwiastun
08-12-2013, 16:26
Czy ktoś szuka jakichś wolnych frakcji do przejęcia :?:
Ja mogę coś z WK 30 wziąć, jeśli coś jest.
Mefisto7
09-12-2013, 12:43
Pogadaj z Domenem w sprawie Maurów. Jest tak obłożony, że może wreszcie komuś odda.
W WKO35 usilnie poszukiwana Francja dalej. Dobra sytuacja, wojna z HRE.
Zwiastun weź Maurów w WKO 31, sytuacja ciężka i raczej nie da się tej frakcji uratować, ale takie frakcje są najlepszą szkołą gry.
Po hasło do Mefista. Tu masz link do sejwa: http://www.sendspace.com/file/2nkfsf
viewtopic.php?f=359&t=8265&start=1280#p331344 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=359&t=8265&start=1280#p331344)
Chyba wolne jest Bizancjum w WKO 33. Po hasło do Zachara.
Ostrzwtlumie
03-01-2014, 21:55
Jade na zawody wracam w poniedzialek. jak cos to mozecie czekac a jak nie to klikajcie lub sojusznik niech zrobi ;)
Do przejecia Ghorydzi w BC18 - najsilniejsza nacja wg. wykresow, wojna ze slabszym ekonomicznie Chorezmem (z mozliwoscia zawarcia pokoju).
Zgubiłem płytę od medka,pisałem już do supportu wraz z zdjęciami opakowania i kodem więc kwestia kilku dni nim dostanę płytę.
adriankowaty
20-01-2014, 10:11
Wolni Radźpuci w BC18. Wojna z Sindhem, wyrównana.
maryniasz
20-01-2014, 22:14
hahahaha jaka??? to państwo to żywy trup.
Mefisto7
20-01-2014, 22:45
WKO34
Anglia: Avasil
Francja: Mefisto
HRE: Matisek
Sycylia: Zwiastun
Bizancjum: ProNoob
Nowogród: Andzia
Maury: MG
Turcja: MG
Egipt: Adi
Aragonia: Markus
Polska: Profesor
Węgry: Domen
Kijów: Maryniasz
Litwa: Zachar
Gruzja: Janker
Usunięta została WKO 35 - część niezatrudnioną w WKO34 i innych zapraszamy do objęcia czerwonych frakcji. Maury mają wojnę z Aragonią i Francją, sojusz z Sycylią. Nie wygląda ich sytuacja źle, tak jak na mapie. Mają sporo sił i wygodny teren do starcia. Turcja jest zabijana przez Bizancjum i Egipt - dla graczy chcących jechać na ostro i raczej dograć państwo, Węgry w sojuszu z Niemcami silne i niebezpieczne, Gruzja gotowa stanąć na gruzach Turcji do starcia z Bizancjum i Egiptem (da się, Gruzja koksi). Świetna, świeża KO. Dajecie i ratujmy ten grajdołek.
http://s15.postimg.org/qdkjwhtez/WKO34.jpg
Mogę przejąć Węgry w tej WKO 34.
Mefisto7
20-01-2014, 23:07
Jupi. No to prędziusio do Blackhanda, bo biedak już zmęczony. ;)
janker92
21-01-2014, 07:27
Biorę Gruzję, do kogo pisać?
Mko33- wolne są Polska i Litwa.
Polska- sojusz z Litwą, wojna z Francją, pon stalowy z Anglią, wydaje mi się, że nieagresja z pozostałymi sąsiadami.
Litwa- sojusz z Polską, pon z Kijowem, Ruś jest komputerowa.
Tutaj mapka, nieco nieaktualna (np. Francja graniczy z Polską), ale większość się zgadza.
http://vpx.pl/i/2013/09/28/MKO_33.png
A teraz czyja tura jest w tej MKO 33 :?:
Chyba wezmę Litwę, bo jeszcze nigdy nią nie grałem.
Teraz jest tura Polski, nie mamy gracza na nią, więc stoimy. Ale jakbyś wziął Litwę, to możesz robić czasowo za Polskę.
No to wezmę Litwę i zrobię wyjątkowo w zastępstwie za Polskę bo akurat mam czas. Prześlij mi hasła na PW lub na GG jak możesz.
PS:
A jakby się nie znalazł żaden chętny na Polskę, to najwyżej podpiszę sam ze sobą Unię Lubelską. :mrgreen: :D
KapitanKatana
27-01-2014, 09:44
Ja wezmę polskę...
Mefisto7
27-01-2014, 17:23
Oj, Polska by chyba tego nie chciała. ^^
Wracam dzięki Mefistowi mogę szybciej grać : D
Mefisto7
27-01-2014, 20:40
To bierz Pan Polskę. <up> ;)
Skoro Destro przepadł, to wolna jest jeszcze Gruzja w mko33. Wszystkie pozostałe państwa już obsadzone. Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja. Chyba wojna z Biz, które walczy też z Egiptem, jednak na Biz jest świeży gracz, więc można się pewnie dogadać. Pewnie sporo prowincji na wschodzie już opanowane (Turcja ai, Bułgaria chyba też). Nie sugerowałbym się mapką, bo prowy Biz są aktualne, ale Egipt i Gruzja mają sporo więcej prowincji niż widać. Najlepiej pisać do ProNooba po opis sytuacji i od razu po hasło.
do przejęcia najsilniejsza nacja w mko28 - Wenecja
Państwo do przejęcia po Maracie i Milanosie.
po hasło do Popa
Mefisto7
30-01-2014, 22:55
Mko28 usuwamy, więc nie ma co brać. ;)
w mk28 jest jeszcze Anglia i 2 farmy nie widzę sensu tego ciągnąć
szkoda.kto i jakie ko jeszcze planuje usunąć?
do odania
wk31 Dania
BC18 Bizancjum
Chętnych zapraszam po hasła
Mefisto7
31-01-2014, 12:24
Czytaj aktualności w dziale. 8-)
Jestem u siebie w Człuchowie i problem jest teraz taki, że zainstalowałem M2TW itd. ale linki do wwmwe wraz z łatką przepadły...
Jeśli ktoś ma zapasowy link, lub mógłby wrzucić cały folder WWMWE byłbym wdzięczny
Mefisto7
01-02-2014, 16:11
Już ci uploaduję. Nie wiem czy nie będzie braku jakiegoś pliku ewentualnie, już zapomniałem co tam się składowało na aktualną wersję do grania. To ma folder WWMWE 2.0, patch 2.02, patch 2.02b, katalog data z jakimś battle models (nie wiem do czego to było), tajemniczy export descr buildings, który też nie pamiętam do czego był, dyplomatę dla Gruzji no i oczywiście plik .cfg i .bat.
(Może zrobimy małe podsumowanie jakie zmiany były w modzie i czego konkretnie dotyczyły?) Dyplomata Gruzji... zmiany dla panelu MG - nie wiem z którego pliku... zmiana dotycząca możliwości zmian w plikach dokonanych przez graczy (to w ko po wko31)... Była też zmiana dotycząca długości budowania budynków, ale nie wiem czy to nie dotyczyło jeszcze wersji 1.0... Więcej nie przychodzi mi do głowy.
Pamiętacie coś?
Niestety nic nie pamiętam, tych drobnych zmian było sporo m.in. ktoś wprowadził opcję że nie da się grać jeśli ktoś manipulował z plikami.
Wstaw cały folder ;)
Mefisto7
01-02-2014, 16:43
To i o tym wspomniałem. ;)
http://speedy.sh/QYkgZ/2.0.rar
blackhand
01-02-2014, 22:37
Jeśli chodzi o dodanie panelu dla MG to, jeśli dobrze pamiętam, tylko MG musi to mieć.
Okej sytuacja robi się coraz tragiczniejsza :D Kto odważy się wrzucić cały swój folder m2TW :D ? Oczywiście bez kingdoms i bc ;)
Mefisto7
02-02-2014, 12:18
No ale chyba nie zaszkodzi jak mieć to będą wszyscy? To jest bardzo pomocne przy symulacjach chociażby. Nie trzeba wciskać klepsydry milion razy, żeby rozbudować miasto do momentu z symulacji.
Jeeez, co się dzieje Andzia? Pierw problem z linkami, to zrozumiałe. Ale czemu teraz cały folder?
Bo komp odmawia wypakowania plików m2tw :D Ale w sumie mogę to smolić już, we wtorek wracam z powrotem do swojego mieszkania gdzie mam właściwą maszynę do grania ;)
Mefisto7
02-02-2014, 13:31
Eee, a po co je wypakowywać? Ja tego nie robię i jest ok.
Wolne Cesarstwo Bizantyjskie w mko30 po Profesorze, który przepadł.
Silna frakcja w coraz gorszej sytuacji. ;)
[Kampania bardzo ciekawa- bardzo ciekawa sytuacja polityczna i wojny.]
Jej atutami są:
*dwie potężne armie walczące z Polską, której zostało już niewiele prowincji i jest na sporym minusie, a która walczy też z Niemcami i Kijowem,
*sojusz z Kijowem, protektorat nad Wenecją,
*sporo dobrze rozwiniętych prowincji,
*brak zagrożenia z zachodu.
Niestety:
*końcówka pona z Turcją Zachara (właściwie to 3 tury zostały, nie wiem czy Biz się przygotowało do wojny),
*ostatnio stracone dwie potężne armie (śmierć Cesarza i dziedzica), które w połączeniu z dwoma wcześniej już wymienionymi armiami dawały gigantyczną przewagę Biz, teraz jest raczej wyrównana walka,
*zaraza w kilku miastach.
Myślę, że dobry gracz będzie w stanie coś ugrać, szczególnie jeśli dogada się z Turcją (wtedy będzie niezagrożone politycznie na jakiś czas).
Hasło ma adi i chyba niestety tylko on.
Mefisto7
02-02-2014, 21:42
Biorąc pod uwagę jego rzekomy powrót (turę zrobił jakąś, ale brak generalnych wyjaśnień) to chyba nie takie "niestety". ;)
Brać to Bizancjum w MKO30! Gram Kijowem i stwierdzam że sytuacja jest jak najbardziej do wygrania :D No proszę was, parę tur temu Kijów był największym zadupiem, najmniejszy dochód itd.
Wystarczy tylko wygrać wojnę z Polską (formalność), zreorganizować się, postawiać parę budynków (polecam kapliczki :D) i jazda
PainLord
08-02-2014, 10:47
Witam
Chciałbym dołączyć do jakiejś kompani online, najlepiej takiej co startuje ale do trwającej również chętnie.
Nigdzie niestety nie mogę znaleźć żadnych konkretów a przejrzałem forum wzdłuż i wszerz szukając jakiejś kampanii co startuje bądź konkretnej informacji gdzie można się dopisać a od jakiegoś czasu bardzo bym chciał spróbować swych sił w kampanii z wami.
Nie moge również znaleźć skąd ściągnąć WWmwE Gdyby ktoś miał aktualnego linka byłbym wdzięczny :)
Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedź gdyż nie moge sie już doczekać :evil:
Mko33 wolny Kijów, chyba w dobrej sytuacji, ale nie orientuję się, bo gram Anglią ;) Akurat tura Kijowa, więc możesz przejąć frakcję i od razu zrobić. Po hasło musisz napisać do ProNooba. Potem załóż ambasadę w dziale mko33 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=518) i w temacie kolejka jest sejw do ściągnięcia. Jak zrobisz turę, to wrzucasz do tego tematu zapis dla innej frakcji.
Mko30- Bizancjum. Sytuacja dobra, przewaga w wojnie z Polską (dwie silne armie przeciw 1,5 średnim), która ma jeszcze dwóch innych wrogów, protektorat nad Wenecją, niezagrożona właściwie z żadnej strony prócz wschodu, bo tam kończy się pon z Turcją. Ale to trzeba się dogadać z Zacharem, który tą Turcją gra. Tura też akurat stoi na Bizancjum, więc też możesz od razu zrobić. Hasło ma adi.
Bardzo fajnie jeśli przejmiesz obie frakcje, to obie kampanie ruszą.
A i dobrze by było, jakbyś podał swoje gg w profilu (a jak nie masz, to założył). To znacznie ułatwia komunikację.
Wolna (chyba) jest też Hiszpania w WKO 33, bo gracz się nie odzywa. Dobra sytuacja, pokój ze wszystkimi sąsiadami, wojna tylko ze Szkocją.
Właśnie jest tura Hiszpanii.
Mefisto7
08-02-2014, 16:24
Bizancjum też chyba wolne. Destroyer zniknął na dużo dłużej niż zapowiadał.
PainLord
08-02-2014, 17:24
Z chęcią przejąłbym Bizancjum w mko 30, Kijów w mko 33, Hiszpanie w WKO 33 .
Jakich potrzebuje wersji modow do poszczególnych kampani?
I czy dałby ktoś linka do WWmwE . Bylbym bardzo wdzięczny.
Wszędzie ta sama wersja moda - chyba 2.02b z tego co pamiętam. Ostatnio w którymś temacie był podany link do ściągnięcia.
Bizancjum też chyba wolne.
Na razie Maryniasz robi za Bizancjum bo ma z nim sojusz. Nie chcę się wtrącać, niech Maryniasz znajdzie sam jakiegoś następcę frakcji.
Mefisto7
08-02-2014, 18:31
No przecie masz z dziesięć postów wyżej.
PainLord
08-02-2014, 18:46
No przecie masz z dziesięć postów wyżej.
Było dokładnie tak jak mówiłeś.
Wybacz.
Tak więc dalej jestem chętny przejąć jakiekolwiek państwo gdziekolwiek!
Mefisto7
08-02-2014, 19:31
Ależ nie ma sprawy. ;) Proponowałbym, abyś będąc świeżym wziął najpierw jedną, MAX dwie kampanie. Wybierz sobie coś z tego co dopiero zostało zaproponowane jako do wzięcia.
PainLord
08-02-2014, 19:32
Wobec Tego moim pragnieniem byłoby objąć Panowanie nad półwyspem Iberyjskim!
Mefisto7
08-02-2014, 19:34
No to Blackhand, jako MG WKO34, będzie miał dla ciebie hasło.
PainLord
08-02-2014, 19:42
A to nie jest wolna w WKO 33?
Mefisto7
08-02-2014, 19:58
Cholera. x) Pomyliło mi się. Hasło miał gracz - Profesor, tylko że on nie odpowiada... Kolejny byłby Seba - były MG, co też sobie poszedł. Może jeszcze ma hasło.
PainLord
08-02-2014, 20:02
Jak ktokolwiek będzie mieć jakiekolwiek hasło do czegokolwiek to proszę mi wysłać :)
blackhand
08-02-2014, 20:03
Wyjeżdżam na tydzień, ale pheh, i tak wszyscy spóźniają, to co mi tam. To nie jest ważne, aby się trzymać czasu. Wiecie, jak on mógł to i ja mogę.
(To tak apropo mojej renowacji duchowej :D)
No ale na poważnie (swoją drogą, zdałem sobie sprawę, w jak małej ilości KO ostatnio jestem :o ), tak to wygląda:
- WKO 30 - mam jakieś przeczucie że tura do mnie nie dojdzie,
- WKO 31 - gdyby świat zaczął się walić i tura do mnie doszła, to poprosiłem Maryniasza żeby zrobił,
- WKO 33 - do mojej kolejki jeszcze jakieś 10 państw, jak do mnie dojdzie przed powrotem to po takim wysiłku każdemu przyda się chwila odpoczynku, :D
- WKO 34 - wybaczcie panowie, raczej nic nie przeklikam, :(
- MKO 23 - właśnie zrobiłem turę, więc luzik.
Mefisto7
08-02-2014, 20:08
- WKO 30 - mam jakieś przeczucie że tura do mnie nie dojdzie,
O, wróżbito! Jak masz takie psioniczne uzdolnienia, to może hasło papy uda ci się wyciągnąć z otchłani piekieł? 8-)
blackhand
08-02-2014, 20:17
Pewnie!
Niestety nie przeklikam, tury nie da się ściągnąć, wygasło. :(
Mefisto7
08-02-2014, 20:20
viewtopic.php?f=337&t=7650&p=344127#p344127 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=337&t=7650&p=344127#p344127)
A proszę bardzo.
Z chęcią przejąłbym Bizancjum w mko 30, Kijów w mko 33
W takim razie po hasło do Bizancjum napisz do adiego (http://forum.totalwar.org.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=15437), a po hasło do Kijowa do ProNooba (http://forum.totalwar.org.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=17425), jak dostaniesz hasła, to możesz od razu robić turę.
PainLord
09-02-2014, 19:27
Przejąłem Maurów w WKO 34 i Kijów w mko 33
Jakby bylo jeszcze coś do oddania to chętnie przyjme :)
Mefisto7
09-02-2014, 19:40
A Hiszpanii w wko33 nie? ;)
Nie zapalaj się tak. Pomalutku.
pepryk132
09-02-2014, 21:12
Mefisto , czy ty mówisz że Hiszpania jest wolna ? Bo jak tak to chętnie przejmę .
Ostrzwtlumie
09-02-2014, 21:54
haslo do mko30 biz dalem juz medrcowi ktory byl pierwszy, ale tury nie zrobil juz od 4/5 dni. dalem tez markusowi ale chyba on gra kims tam. Wiec PainLord tobie tez dac haslo(dziwne to pw od ciebie jakbym tu nie wszedl to nie wiedzialbym o jakie panstwo ci chodzi)?
PainLord
09-02-2014, 22:49
Włąśnie Hiszpani jeszcze nie ale chetnie bym zgarną :)
Jak chce ktoś to niech bierze to biz w mko30 sory ,ale ja się peniam grać tym państwem.Boję się ,że je po prostu spartole,nie mam doświadczenia do grania takim państwem sorki.
Mefisto7
09-02-2014, 23:38
Tak więc niech Hiszpanię w WKO33 weźmie Pepryk, który nie ma chyba nawet ani jednej KO.
Maurów w WKO34 i Kijów w MKO33 niech bierze PainLord. Dwie KO na początek kariery i obycie z rozgrywką powinny być na razie ok. ;)
A Bizancjum w MKO30 WEZMĘ JA! Ale dajcie mi czas do końca czwartku. I poproszę zainteresowanych o udzielenie mi stosownych informacji dotyczących stanu faktycznego tej kampanii. Mapa Seby z tury siódmej chyba nie do końca odpowiada realiom. ^^
Order must sein.
@Mędrzec: Decyzja godna nazwy autora.
Mefisto proszę nie baw się językiem niemieckim :lol:
Ordnung muss sein ;)
Dokładnie. Porządek musi być, a nie jakiś tam Deutsche Wirtschaft. :mrgreen:
Mefisto7
11-02-2014, 00:48
Nie znasz się Pan, a buńczucznie wypowiadasz! :P
We Wrocławiu mamy swoisty żart słowny właśnie tak się przedstawiający. Ośmieszenie pruskiego drylu, porządku. I tak właśnie mówimy - "order" i "must". Dokładnie tak jak się czyta. (Prócz "sein")
Gwoli wyjaśnienia - dlaczego do czwartku z tym MKO30: Sesja. W czwartek egzamin, a jak wrócę to z przyjemnością i wolnością móc będę wziąć się za WYKON. ;)
Chciałbym wszystkim podziękować za wspólną zabawę ale nadszedł i na mnie czas.
Kończę swoją przygodę z kampaniami online
Hasła do:
Broken Crescent 18 - Bizancjum
wko31 - Dania
wko34- Litwa
mko23 - Mediolan
mko30 - Turcja
przekażę sojusznikom, do Turcji hasło wyślę Avasilowi
Jakby ktoś był zainteresowany to hasło mogę przekazać przez gg
Od dłuższego czasu miałem wrażenie, że zostałem "najpunktualniej" robiącym tury. Cierpliwość się moja wyczerpała, zapał przepadł a przyjemność z gry gdzieś się skończyła.
Bywajcie
Bywaj powodzenia w życiu.
Mefisto7
13-02-2014, 23:47
Samo oddanie haseł nikogo wielce nie urządza, Zachar. Jeżeli nic cię nie pogania, to mógłbyś przynajmniej znaleźć zastępców. A tak to odchodzisz podobnie jak Marat. :?
Mefisto7
14-02-2014, 00:53
Wolna jest Polska w mko30. Silne państwo! Wojna z Kijowem i Bizancjum.
wcale nie takie silne. Wojna jeszcze z Niemcami, skarbiec na dużym minusie. Lepiej znaleźć kogoś na Turcję, skoro Zachar zrezygnował. Turcja ma prawie pół mapy i jest najsilniejszym państwem w grze.
Polska w MKO 30 to tylko kwestia 2-3 tur aż zostanie wchłonięta przez Kijów i Bizancjum, wystarczy powiedzieć żeby Dania, sojusznik Polski wykonał te ostatnie tury.
Tak jak Matisek powiedział, Turcja ma znacznie większy priorytet
Zwiastun
14-02-2014, 13:47
Mogę wziąć coś z MKO. Miałem nie brać, bo tym jak zostałem potraktowany w pewnej KO, ale skoro kolejna osoba odchodzi to wezmę Turcję z MK 30 i coś jeszcze.
Polska w MKO 30 to tylko kwestia 2-3 tur
Bez przesady, aż tak słabo nią nie gram ;)
Zwiastunie możesz wziąć ostatnie wolne państwo w mko33- Gruzję. Akurat jej tura. Hasło ma ProNoob. Nie orientuję się w jakim Gruzja jest stanie, ale przypuszczam, że w dobrym.
Mefisto7
15-02-2014, 00:44
W ogóle nikt mi nie powiedział w jakim Polska jest stanie. :o W ogóle informacje dostałem o tej kampanii skąpe. To i myślałem, że dalej zajmuje Polskę, Węgry i Czechy... No i te 5 armii robi wrażenie.
PainLord
15-02-2014, 10:15
Przydałoby sie żeby ktoś wziął Gruzje w mko 33 teraz jest jej tura...
Jako że nikt nie zgłasza czy coś zajmuje pytam:
Jakieś wolne nacje gdzieś ?
Zaznaczam że odpadają: WKO 30,33,34 MKO 23,29,30 i BC 17,18
Mefisto7
16-02-2014, 23:08
wko31 - Dania.
Mefisto7
16-02-2014, 23:32
Przejrzyj stronę. :P
Nie macie namiarów na Wwmwe 2 02b to co jest w serwisie to wygasło i co tam jeszcze sie instalowało?
Mefisto7
17-02-2014, 08:22
j.w.
viewtopic.php?f=3&t=3161&p=343633#p343633 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=3161&p=343633#p343633)
Poniżej są chyba wszystkie potrzebne pliki.
skoro kolejna osoba odchodzi to wezmę Turcję z MK 30
Jeśli bierzesz, to rób turę, bo właśnie tura Turcji.
janker92
28-02-2014, 16:47
Z racji tego, że jutro wyjeżdżam do Holandii muszę zawiesić uczestnictwo i mistrzowanie we wszystkich KO, w których biorę udział. Hasła zostaną przesłane Mefisto. Lista KO:
-WKO 31: Francja
-WKO 33: Węgry
-WKO 34: Gruzja
-MKO 23: MG
-MKO 30: Francja
Mefisto7
28-02-2014, 17:41
Tak więc w wko31 i mko23 proszę o kontakt w razie czego. ;)
Dzisiaj od godziny 15 do poniedzałku mnie nie ma proszę o poczekanie z turami.
Udało mi się wcześniej wrócić.
Wolna jest Genua w MKO 23. Po hasło do Mefista lub Maryniasza. Litwa w WKO 34 też wolna. Po hasło do Blackhanda.
W WKO 33 wolne jest Bizancjum, po hasło do Maryniasza (i jeszcze się go spytajcie, czy na pewno jest wolne).
Wolny jest też Nowogród w MKO 23 (Swaciak gdzieś zniknął).
Gilgamesz
16-03-2014, 01:48
Ja chętnie pogram Litwą w WKO 34.
Nie chciałbyś może przejąć też Nowogrodu w MKO 23 :?:
Tu jest w miarę aktualna mapa (Nowogród to ten wielki ciemnoniebieski na północy):
http://s27.postimg.org/d6rvnkutv/MKO_23_tura_34_p.png
Genua (ta zielona, jeszcze większa) chyba też jest do wzięcia - spytaj Maryniasza albo Mefista o hasło.
Genua jest wolna, ale będę szczery, nie widzi mi się ją oddawać w ręce nowicjusza.
Mefisto7
16-03-2014, 19:44
To wykluczone. Na Genuę prawdopodobnie będę mieć gracza. ;)
To wykluczone. Na Genuę prawdopodobnie będę mieć gracza. ;)
Od kiedy to MG - a raczej zastępca MG - szuka graczy na frakcje :?: Tzn. "przebiera" w graczach :?: MG nic do tego, kto przejmie.
To że MG może szukać graczy na wolne stanowisko to nic nowego
Mefisto7
17-03-2014, 13:12
1. Janker wyjechał prawdopodobnie przynajmniej na pół roku, więc nie taki już zastępca.
2. Zastępca ma taki sam zakres kompetencji, więc po co to rozróżnienie?
3. Jak już Andzia zarzucił - wszystko jasne. Mam dbać o dobro tej kampanii i na pewno nie dozwolić by na potężne, konkurencyjne drugiemu państwo wszedł ktoś najświeższy.
PainLord
17-03-2014, 19:28
Jak coś jest do wzięcia to bym przyjął.
Jest - patrz trochę wyżej.
Nowogród w MKO 23 na przykład.
Byłem na konkursie unijnym finansowanym przez unię i miałem teraz egzaminy.Wszystkie tury postaram się zrobić jutro.
PS.Nie napisałem wcześniej bo byłem tak wykończony ,że nawet na kompa nie miałem czasu.
Jak jest coś wolnego gdzie nie gram to dajcie znać wezmę -stan obojętny.
Mefisto7
24-03-2014, 10:29
Nowogród w mko23 chciałbym zabukować dla mojego kumpla, który też chce do nas dołączyć. Dzisiaj by przejął prawdopodobnie.
Cześć, jestem nowy na tym forum, wygląda że to ja jestem tym kumplem o którym pisze mefisto hehe :D
Jestem wprawdzie świeżakiem w KO ale ogarniałem dosyć długo Total Wary na singlu (wprawdzie dosyć dawno ale pamiętam co i jak)
Jakbyście mieli coś do odstąpienia to piszcie śmiało. Tym Nowogrodem oczywiście nie pogardzę :p
Pzdr
Edit: mefisto kazał mi napisać swój nick z dużej bo ma wielke ego ale ja sie nie ugnę :D
Mefisto7
24-03-2014, 19:37
Tak taaak. Przed tym jak dostałem w WKO25 wpierdziel od Marata i AbuYusufa w 2 tury to też wspominałem o moim "harcie w singlu". :P
KapitanKatana
24-03-2014, 22:33
Skończyłem z klanem więc teraz wezmę więcej KO ...
Macie coś dobrego dla średnio doświadczonego gracza :D ?
Kończę swoją przygodę z ko. Przynajmniej na razie. Główne powody to brak czasu oraz chęci (już mi to nie sprawia aż takiej frajdy, a często wręcz męczy). Już od dawna nad tym myślałem, jednak wcześniej zdecydowałem się zmniejszyć po prostu liczbę kampanii do trzech. Teraz nawet nie daję rady ogarnąć trzech kampanii, więc muszę zrezygnować (każdą turę właściwie opóźniam :/ ).
Po hasła do moich państw pisać na pw i gg, jeszcze będę tu zaglądał jakiś czas.
A państwa są takie:
*Dania i Polska w mko30- oba jako jedność w ścisłym sojuszu, choć można znaleźć dwóch graczy. Polska ma sytuację stabilną, myślę, że Kijów i Biz uznają umowy, które jeszcze niedawno z nimi zawarłem, zatem Polsce zostanie wojna ze słabymi Niemcami. Polska ma kilka armii, ale niestety minus w skarbcu. Dania moim zdaniem jest w baaardzo dobrej sytuacji. Wojna z Francją nad którą ma przewagę, a której miasta pochłania zaraza. Dania ma bardzo dużo prowincji, silną i liczną armię i duży przychód. Nic tylko brać. ;)
*Anglia w mko33- bardzo silne państwo. Zajęta cała Brytania i pół Skandynawii. Przygotowane wojska na desant na Hiszpanię prowadzoną przez mg. Od południa sojusz z Francją, od wschodu pakty stalowe z Litwą i Polską. Ogółem też nic tylko brać, bo tutaj naprawdę jest super sytuacja.
*Niemcy w wko34- tutaj sytuacja średnia. Ostatnio porażki w wojnie z Francją i Anglią, ale już idzie wsparcie Polski, która podbiła Danię oraz silnych Węgier. Do tego podbite północne Włochy i zniszczone Mediolan i Wenecja. Na pewno da się coś ugrać. W razie czego Mefisto (Francja) jest gotów do rozmów dyplomatycznych. Podsumowując- nie jest łatwo, ale nie jest najgorzej.
Danię i Anglię nic tylko brać. Niemcy dla bardziej doświadczonego gracza, choć w razie czego pewnie Domen pomoże. ;)
Na koniec chciałem wszystkim podziękować za wspólną grę i przeprosić za różne spiny jakie tutaj były. ;)
Jak jakieś pytania to pisać.
Pozdro
dentor23
27-03-2014, 17:07
Na mnie też już przyszła pora i niestety muszę zakończyć.
Nie mam czasu na granie, na komputerze też spędzam bardzo mało czasu a dochodzą mi egzaminy zawodowe i treningi tak więc muszę oddać swoje 2 ostatnie KO postaram się robić w nich tury do czasu aż ktoś się nie znajdzie do obsadzenia.
MKO XXXIII Bizancjum - jedno z najpotężniejszych państw w grze sporo armii sytuacja dobra.
WKO XXXIV Polska - sytuacja średnia da sie jeszcze pograć i coś zdziałać.
Uwaga !
Nie bd wchodził na forum praktycznie wcale tak więc o tym jak tury bd do mnie przychodzić informować mnie na GG :)
DZIĘKI ZA WSPÓLNĄ GRĘ ! :D
pepryk132
01-04-2014, 21:01
Trochę mi szkoda waszego odejścia , i chciałbym aby wszystko u was było dobrze , przynajmniej lepiej niż KO . Bo ja myślę że KO się już powoli rozpada , i mi też od ostatnio się odechciewa , ale jeszcze zostanę , poczekam może coś się zmieni .
Mefisto7
04-04-2014, 13:49
Mamy znowu Imperium Ligurii do wzięcia w mko23. Bardzo silne państwo w prawie wygranej wojnie z Bizancjum.
Wolna jest chyba Kastylia i Maurowie (albo przynajmniej jedno z tych dwóch) w MKO 33.
Ostrzwtlumie
09-04-2014, 15:57
Niestety ale Oddaje wszystkie swoje KO. Nie ma sensu zebym na sile robil tury i opoznial caly czas. Cala zabawa z gry uszła ze mnie :\ Dzięki wszystkim za wspólną grę. Porobie jeszcze nie ktore turki ale raczej rzadko bede wchodzil na forum.
Oto lista KO(po hasla do mnie lub mg):
Wko33- Litwa(sytuacja dobra)
Wko34-Egipt(sytuacja bardzo dobra)
mko23-Gruzja(sytuacja bardzo dobra)
Mko 25-bizancjum(sytuacja srednia)
Bc17/18(narazie nic sie tam nie rusza wiec nic nie wiadomo)
Rome2-tez zastopowane.
Thank you, See ya soon...
No szkoda Adi, jakby wróciła ci ochota na grę to nie zastanawiaj się tylko wracaj. ;) Zresztą nadal możesz robić tury w części KO, jeśli chcesz.
Co do tych wolnych frakcji:
Dla początkującego gracza polecam Litwę w WKO 33. Wojna ze słabszym już Kijowem, ale prowadzonym przez doświadczonego gracza, więc można się podszkolić, a jeśli się przegra to nie będzie wstydu. Ktokolwiek wygra w tej wojnie (Litwa albo Kijów) może liczyć na sojusz z moją Polską, w tej chwili zresztą obie frakcje mają pokój z Polską (Kijów ma sojusz a Litwa pona ale zagwarantowałem nie mieszanie się w ich wojnę, więc nie musicie się obawiać ataku). Litwa w tej KO należy do "mocarstw regionalnych" - nie jest tak silna jak "potęgi światowe" (Egipt, Francja, Polska, Bizancjum), ale mieści się zaraz w drugiej od czoła grupie najsilniejszych państw (razem z Sycylią, Kastylią, Gruzją i Węgrami). Istnieją więc dobre perspektywy i duże możliwości dla Litwy.
Chyba, że Adi ma jakieś zastrzeżenia - spytajcie go, czy możecie przejąć jego frakcję (bo może Adi nie chce, żeby jakiś świeżak przejął Litwę).
Mefisto7
10-04-2014, 21:53
Jakiż zbieg okoliczności z otrzymaniem tury w mko25 i pierwszymi stratami... Adi nie umie przegrywać, ot cały ambaras. To nie pierwszy raz.
blackhand
10-04-2014, 22:26
Wyjeżdżam od piątku do środy, jakoś powinniście sobie beze mnie poradzić przez ten czas. :D
Genua w MKO 23 jest ciągle wolna.
Genuę przejmę ponownie w mko23
na 2 ko mi czasu wystarczy :)
Wolne są Sycylia i Anglia w mko 33.
Anglia - sytuacja bardzo dobra. Podbite północne wybrzeże Francji, Niemiec, ciągle powiększanie terytorium. Ponadto desant na upadającą Kastylię, możliwość wzbogacenia włości o 2 tamtejsze miasta. Sojusz z Francją, wojna z Kastylią, jednak istotniejszych przeciwników póki co nie ma.
Sycylia - sytuacja dobra. Podbita najbliższa część Afryki. (Tunezja, Trypolis i to niżej). We Włoszech Ankona i Sardynia. Kraj obudowany sojuszami i ponami. Sojusz z Biz i Genuą, pon z Maurami i Egiptem, wojen brak. Sytuacja ekonomiczna nie jest najlepsza, ale za tym krajem przemawia fakt, że ma dostęp do Afryki, czyli może korzystać z wartościowych surowców handlowych. Kupcy w tej kampanii mogą być gromadzeni na jednym polu z surowcem, więc jak najbardziej polecam.
Krucjaty 14 do przejęcia Szkocja ,stan początek wojny z norwegami sojusz z Walią i Irlandią oraz pon z Anglią .
Preferencja dla nowych graczy -jest to KO dla nowicjuszy ale w razie czego każdy chętny zostanie przywitany z otwartymi rękoma.:D
Wjeżdżam jutro ,może sie okazać że nie będę miał dostępu do internetu ,wtedy na okres do końca maja będą mnie zastępować
Avasil:
Brytania 14Walia,WKO33Gruzja,WKO34Aragonia
Mefisto7:MKO23Polska,MKO33Egipt
z góry dzieki.
Ok Areo2 ma zasięg tak wiec bede aktywny w ko.
nie będzie mnie do niedzieli
gdyby jakaś tura doszła do mnie - proszę zaczekajcie
blackhand
03-07-2014, 23:54
Wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc tak:
MKO 23 - Bizancjum to w tej chwili miasto-państwo z miliardowym długiem, chyba (?) mamy tam MG, więc może spokojnie przeklikać,
WKO 33 - nawet nie wiem, czy ta KO w końcu dalej idzie czy nie, ale chyba jeszcze parę państw jest przede mną, więc katastrofa się nie stanie raczej jak parę dni postoi,
WKO 34 - tutaj jestem MG i pewien problem, KO często stoi jeśli nie interweniuje :/ . Jeśli jakiś zastępczy MG się szybko znajdzie, to przekażę hasła, inaczej gracze będą zdani na siebie.
O, i swoją drogą: DOMEN WYCZYŚĆ SOBIE SKRZYNKĘ!!! :D
Przez dwa tygodnie będę na wakacjach, powinienem robić tury w miarę na bieżąco, ale jakby były jakieś drobne obsuwy to proszę o wyrozumiałość.
gdyby jakaś tura doszła do mnie , proszę o cierpliwość
zarówno za Genuę jak i Litwę upoważniam do wykonania tury Maryniasza jak i MG jeżeli opóźniałbym zbyt długo
blackhand
20-07-2014, 21:53
Już jestem z powrotem!
Mefisto7
21-07-2014, 23:54
W Wko33 - Litwa, Bułgarowie, Sycylia, Nowogród, może Bizancjum, Egipt, Wenecja. Ale przy takich brakach to i tak nie ruszy dalej na razie.
Mefisto7
22-07-2014, 14:19
Xardas. Jeszcze możesz wziąć Egipt w mko25. Znajdę kogoś na Bizancjum i możemy grać dalej, bo to fajna KO.
Możliwe, że Sycylia w wko34 jest wolna. Dopytam się Zwiastuna.
Mefisto7
03-08-2014, 11:10
Wyjeżdżam do niedzieli. Jak coś do mnie dojdzie, to proszę poczekać.
Wziąłem Sycylię tak jak proponowałeś. Egipt też mogę wziąć ale znajdź kogoś na Bizancjum. :p
Mefisto7
10-08-2014, 19:57
Oho. Ok pal. Searchin...
Przepraszam graczy w tych KO w których kolejka stoi z mojego powodu ,sprawy sie mi skomplikowały ale jutro do wieczora wszystko nadrobię i powinienem byc na bieząco.
Niestety z powodu wyjazdu nie bede dostepny do piatku jest prawdopodobne ze dojdzie MKO 23 -proszę MG o zrobienie turki z naciskiem na pro ekonomiczny rozwój :D oraz w krucjatach jeśli dojdzie też MG .
Skasowal mi się koputer i obecnie reinstaluje wszystko na nowym ma ktoś instalke bezplytowa mediwala to dajcie namiary jakby co.
zawsze możesz ze steama ściągnąć.
Nie moge znalesc wwmwe te linki co znalazlem sa wygasniete ma ktos namiary?
Mefisto7
29-08-2014, 20:22
http://speedy.sh/gY5SV/2.0.rar.torrent
Jak się ze mną umówisz to ci seedować mogę torrenta. Na speedyshare nie ma co już uploadować tak wielkich plików. (Chociaż też uploadnę)
Mefisto7
29-08-2014, 22:04
http://speedy.sh/yNKjZ/2.0.rar
A tu na tym cholernym nowym speedy.
Kurde niewiem ale sobie chyba z wami nie pogram sciognolem kpl medka wraz z kingdonsami ze stema i po zaladowaniu moda wyskakuje mi :
Medival 2 Total War encountered an uspecified an will now
Niewiem macie jakies pomysly moze zle rozpakowuje moda przypomnijcie mi zasady co gdzie ?
Wszystko do głównego katalogu, chyba są podfoldery stworzone, włączasz z WwmwE-2.0.bat
Może trzeba spatchować, czy coś?
Ma kotś może obraz pierwszej płyty Medivala 2 (ten dwu plytowy).
Mefisto7
04-09-2014, 14:46
Obraz płyty? Możesz konkretniej? Chcesz spakowane płyty medka?
Mefisto7
04-09-2014, 14:47
Obraz płyty? Możesz konkretniej? Chcesz spakowane płyty medka?
Czemu jeszcze swojego problemu w pomocy technicznej nie zapodałeś?
Zapodalem i to w dwoch tematach -bez odpowiedzi.
Mialem Medivala 2 dwuplytowego zostala mi jedynie druga plyta instalacyjna ,poprostu jesli ktos ma tez takie go Medivala to potrzebuje obraz pierwszej plyty instalacyjnej zrobiony np na DEAMONIE TOOLS .Wtedy wgralbym medka tak jak mialem ppoprzednio.Obawiam sie ze ta wersja stemowa nie ruszy.
Mefisto7
04-09-2014, 19:31
Aha, o Deamona chodzi... No ja nie mam, ale mógłbym zrobić. O ile dowiem się jak.
Mnie nie chodziło o dział modyfikacji, a o dział generalnej pomocy technicznej do Medievala II, do którego nawet dałem ci wtedy link. Może tam ci pomogą.
Dobra najpierw podziekowania dla
Man_Utd:ok: (http://forum.totalwar.org.pl/member.php?8939-Man_Utd)
za obraz Medka ,ale bedzie sie troche sciagal prawie 20 godzin wiec mysle ze jak wszystko pojdzie dobrze to bede od niedzieli zdolny do gry.
Dobra został mi jeden problem cos z niezgodnasica pliku gry z modem przy wczytywaniu sejwu wywala mnie z gry :
wgralem moda 2.2b-poprostu wrzucilem do folderu Medka
wgralem pacze dla Medka i Kingdonsa
wgralem no cd -ale to nie powinno robic rabanu
co jeszcze zapomnialem?
A jedne pliki mi wgrywa inne nie mialem sejwa z WK28 -jakis stary ale mi wchodzi a npbiezacy z WK 34 nie wchodzi coś kojarze ze tam byly jakies dodatkowe pliki zgodności wrzucane ma koś wiedze w tym temacie?
Podejrzewam, że brakuje ci następujących plików:
http://www.speedyshare.com/FBqG2/data-KO.rar
(Zawartość wrzuć do folderu data w wwmwe)
janker92
19-09-2014, 08:56
Witajcie Panowie, wróciłem po długiej nieobecności i chętnie bym coś przejął, są jakieś wolne miejsca w KO?
Mefisto7
19-09-2014, 11:37
Wracaj na swoją funkcję MG w mko23. W końcu żem cię nynie zastępował. :P Irlandia w Brytanii wolna, Bizancjum w mko25 wolne, Maury i Egipt w wko34 wolne.
Witam graczy!
Czy w najbliższym czasie będzie startowała jakaś nowa kampania?
Obserwuję co jakiś czas dział, lecz nic świeżego się nie pojawia... nawet w tym temacie nie ma żadnych zastępstw. Chyba, że nikt nie aktualizuje, a wolne miejsce się ukrywa :P Gdyby trzeba było kogoś zastąpić, to z chęcią wypróbuję się w tej "dziedzinie" gry ;)
Mefisto7
13-10-2014, 15:29
NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY NOWY!
Nic nowego nie powstaje, bo jest nas tak mizernie mało, że nawet w toczących się czterech są dziury. Gdzie te czasy, kiedy równocześnie trwało 40 kampanii... W MKO23 jest dziura na Aragonii i Sycylii. Aragonia zdycha, ale na taki chrzest mógłbyś ją właśnie dokończyć. Inna sprawa to Sycylia, nie wiem czy Zachar chciałby nań świeżą krew, aczkolwiek ta nacja ma w sobie więcej sensu. ;)
bardzo fajny nik i avatar :)
bez urazy ale w mko23 ktokolwiek poza Andzią i maryniaszem ( w Maryniasza, wierzę że wróci) byłby dla mnie jak oddanie walkowerem państwa. Tam sytuacja jest tak zaawansowana, że nie chciałbym by były to państwa "szkoleniowe".
Jeżeli byłbyś zainteresowany nową kampanią na dodatku Kingdoms to ja chętnie pogram. Mógłbyś poznać tam zasady i tajniki ko.
Po takim wstępie wtajemniczyłbym Cię w sytuacje mko23
Z chęcią mogę zaopiekować się Aragonią w MKO 23. Do kogo ewentualnie miałabym się zgłosić po jakieś instrukcje czy coś? :)
A dziękuję.
Jeżeli gracze będą chętni to pogram na kingdoms. Musze tylko znaleźć płytę :P
Mefisto7
13-10-2014, 18:40
Lepiej na cracku. ;d
sorry ale jeżeli w mko23 któreś z tych 2 państw przejmie "Świeżak" to wolna będzie również Genua :(
No do grania reszty kampanii też potrzebujesz mieć kingdomsy, bo na tym dodatku leci nasz mod ;)
No to co, chyba że wystartujemy z nowymi kingdomsami na parę osób w celach szkoleniowych, może krzyżaki tym razem?
sorry ale jeżeli w mko23 któreś z tych 2 państw przejmie "Świeżak" to wolna będzie również Genua :(
Graj za Aragonię dalej jeśli chcesz, mi to nie przeszkadza. Jeśli Frøya przejmie to też mi to obojętne. Ale przeczytaj PW.
W sumie skoro mamy paru nowych graczy to można reaktywować jedną z "zamrożonych" KO ??
Mefisto7
14-10-2014, 17:19
Jeden to jest "paru"?
Liczyłem jeszcze Xardasa jako nowego.
Nie wspominając o wielkim powrocie Jankera. :P
Mefisto7
14-10-2014, 18:38
Nie mamy graczy na te WKOjki. Zaktualizowałem listę aktywnych.
Moglibyście zagrać kingdomsówkę jakąś. Krzyżacy to dobra myśl. 8 z Norwegami. Beze mnie, bo mi nie działają. No chyba, że bez, to 7. Na razie: Frojo, Man Utd, Soplica też by był chętny.
(Zachar, ty chciwcze! :nunu: )
Tak to wygląda:
Mefisto7
Janker92
Pop517 - jedna ko.
Avasil
Zachar
Blackhand
Markus
Domen
ManUtd
Soplica
Nabytki świeże, w nie-sezonowość wierzę:
Froya
Xardas
Dawid96(zawieszenie)
ProNoob - http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_question.gif?
Maryniasz - http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_question.gif?
Sayeer - http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_question.gif?
Adriankowaty http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_question.gif?
KapitanKatana http://forum.totalwar.org.pl/images/smilies/icon_question.gif?
Nie ma nie działają, wszystko da się naprawić tylko trzeba chcieć!
Zachar pisał na poprzedniej stronie że zagra. Można Cię liczyć?
Jak tak to jeszcze parę osób. Markus, Domen, Janker, Avasil? Xardas też dołączył niedawno. Dawajcie Panowie, co tam jedna mała kampania więcej ;)
Tak więc ilu nas jest? Może warto założyć nowy temat z kampanią, aby łatwiej zebrać chętnych? :)
To by byli Krzyżacy z Norwegią czy bez?
Na początku można zaznaczyć, że z Norwegią. Jeżeli nie będzie tylu chętnych to bez. Jest jakiś plik, który daje grywalnych norwegów?
Założę temat, jeżeli nikt nie ma nic przeciwko :D
Jak już Mefisto mówił też w Krzyżaków mogę pyknąć :)
Przepraszam ale z racji ciągłych rozjazdów nie będę na bieżąco na kompie ale jeśli dojdzie mnie tura proszę o info na PW czasami wglądam przez telefon na forum i będę miał czytelne info i postaram sie szybko reagować.
Z góry dzięki.
Ktos chetny na krucjaty- krzyzacy tp prosze jest mongolia do przejecia tura jest nie rozpoczeta.
Mogę przejąć tych Mongołów.
bardzo mi przykro ale nie jestem w stanie obecnie robić żadnych tur
Rezygnuję . Do przejęcia są państwa Genua w mko23 i Litwa w wk34 . Dania w Krzyżakach
Życzę wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku i patrząc obecnie na to co się dzieje w ko mam nadzieje że nie jest to jej ostatni agonalny oddech
Wczoraj, 19:46 bardzo mi przykro ale nie jestem w stanie obecnie robić żadnych tur
Rezygnuję . Do przejęcia są państwa Genua w mko23 i Litwa w wk34 . Dania w Krzyżakach
No to niefajnie, ale już to przerabialiśmy kilka miesięcy temu, więc może historia się powtórzy:
12-02-2014, 21:40 Chciałbym wszystkim podziękować za wspólną zabawę ale nadszedł i na mnie czas.
Kończę swoją przygodę z kampaniami online
Hasła do:
Broken Crescent 18 - Bizancjum
wko31 - Dania
wko34- Litwa
mko23 - Mediolan
mko30 - Turcja
przekażę sojusznikom, do Turcji hasło wyślę Avasilowi
Jakby ktoś był zainteresowany to hasło mogę przekazać przez gg
15-04-2014, 01:32 Genuę przejmę ponownie w mko23
na 2 ko mi czasu wystarczy :)
14-07-2014, 18:32 upoważniam w mko23 do wykonania tur Maryniasza jak i MG jeżeli opóźniałbym zbyt długo
13-10-2014, 14:20 Gdyby trzeba było kogoś zastąpić, to z chęcią wypróbuję się w tej "dziedzinie" gry
13-10-2014, 16:29 W MKO23 jest dziura na Aragonii i Sycylii. Aragonia zdycha, ale na taki chrzest mógłbyś ją właśnie dokończyć. Inna sprawa to Sycylia, nie wiem czy Zachar chciałby nań świeżą krew, aczkolwiek ta nacja ma w sobie więcej sensu.
13-10-2014, 16:37 bez urazy ale w mko23 ktokolwiek poza Andzią i maryniaszem ( w Maryniasza, wierzę że wróci) byłby dla mnie jak oddanie walkowerem państwa. Tam sytuacja jest tak zaawansowana, że nie chciałbym by były to państwa "szkoleniowe".
13-10-2014, 18:35 Z chęcią mogę zaopiekować się Aragonią w MKO 23. Do kogo ewentualnie miałabym się zgłosić po jakieś instrukcje czy coś?
13-10-2014, 19:51 sorry ale jeżeli w mko23 któreś z tych 2 państw przejmie "Świeżak" to wolna będzie również Genua
14-10-2014, 18:12 Graj za Aragonię dalej jeśli chcesz, mi to nie przeszkadza. Jeśli Frøya przejmie to też mi to obojętne. Ale przeczytaj PW.
14-10-2014, 18:33 dogram ją do końca z przyjemnością. Gra Aragonią sprawia mi obecnie więcej frajdy niż gra Genuą
Jeszcze Aragonia w MKO 23, której przejęcie uniemożliwiłeś innym chętnym graczom i obiecałeś mi 14 października, że ją dograsz do końca.
Podsumowując - Zachar do tej pory grał w MKO 23 Genuą i Aragonią plus od czasu do czasu w zastępstwie za Maryniasza (Sycylia).
Może Frøya by przejęła po Zacharze "pełen pakiet" - czyli Aragonia wraz z Genuą, plus jeśli chce to może też robić tymczasowo za Sycylię.
O ile oczywiście Frøya jest nadal chętna by wziąć Aragonię ?? Zachar, masz jakiegoś zastępcę na Genuę ??
arcyżużel
03-01-2015, 16:14
Witajcie cipaki, elita elit rozgrywek eu mp, sól eufi i tego forum tez, Pan i dziedzic tsa, Pontifex kurwximus Atomos I i niezwyciężony Pan ludów których długo by tu wymieniać, w swej łaskawości raczy was boleśnie pozapinać. A tak na serio nie jestem przekonany do takiego multi bez właściwego multi ale jako ze mam medka na steamie ,to mógłbym spróbować swoich sił, w oszukańczych rozliczeniach bitew wg przygłupiego ai :P
Mefisto7
03-01-2015, 17:30
Rozliczenia bitew to standard, do którego się szybko można habituować. :d
O dzięki niebiosom. Czy przypadkiem nie za banitę to się sprawdzi. ;) Takoż wbijaj se panie na to co nasz mistrz powyżej zostawił. W mko23 proponuję wziąć Aragonię, zostawiając Froyi Genuę... (z Sycylią), W wko34 też powstaje teraz poważna luka wschodnia. I o ile wedle wskazań mości Domena - zadziałałyby ci zmiany jakie zrobiliśmy w Krzyżakach - prosimy też do Danii.
Gwoli informacji dla zebranych... Wprowadzę w następującym tygodniu chyba kolejnego kolegę, więc nie musi być tak źle.
KapitanKatana
06-01-2015, 21:31
Szukam jakiegoś miejsca coś się znajdzie ?
Zależy co wziął (lub chce wziąć) Arcyżużel i czy Frøya coś wzięła (lub chce wziąć).
Jeśli nic nie wzięli to wolne są Aragonia, Genua, Sycylia w MKO 23, Litwa w WKO 34, Dania w najnowszych Krzyżakach.
Aragonia w MKO 23 w tym momencie ma turę, więc jak ktoś weźmie to może od razu zrobić.
KapitanKatana
07-01-2015, 09:38
To jeśli nic nie wzięli biorę Sycylię...
Jeśli weźmiesz Sycylię to możesz zrobić w zastępstwie za Aragonię, bo to sojusznik.
Poza tym tura i tak nie ruszy dalej dopóki ktoś nie zrobi za Aragonię.
Chyba, że MG (Mefisto albo Janker - dokładnie nie pamiętam, kto teraz jest MG?) zrobi.
Zajrzyj też do ambasad bo Sycylia ma dwa stalowe pony i kilka innych paktów i sojuszów.
KapitanKatana
07-01-2015, 16:59
Zajrzę, a tury Aragonii nie zrobię bo jeszcze niemam moda :)
Mefisto7
08-01-2015, 12:46
W mko23 byłem MG tylko w zastępstwie za Jankera, który ma się już przecie dobrze.
Janker, dzięki, tylko że to jest sejw do Polski a nie do Węgier (po Aragonii jest Polska). Przekazałem Markusowi.
Moja wypowiedź wyżej odnosiła się do posta Jankera, w którym jako MG wstawił link do tury w MKO 23.
Jakimś cudem później ten post Jankera zniknął (ale wcześniej zdążyłem pobrać sejwa) - o co biega ??
Przy czym Janker pisał, że to był link do tury Węgier ale to była Polska, więc przesłałem sejwa Markusowi.
janker92
20-01-2015, 20:36
Usunąłem post, bo myślałem, że wrzuciłem zły link, a jako że od Domena dostałem info, że Markus otrzymał link, to go nie wrzucałem drugi raz...
Ok to wszystko jasne. Tylko teraz Polska opóźnia... Zrobisz / przeklikasz ?? Polska z nikim nie ma wojny w tej chwili.
blackhand
02-02-2015, 00:37
Kijów wolny w WKO 34 - państwo spore, brak wojen.
Mogę przejąć - już pisałem, że chciałem spróbować.
Czy gracie na jakimś modzie czy na zwykłej wersji?
Mefisto7
15-02-2015, 09:38
Wwmwe 2.0 Wrzucę na speedy'ego.
To ponawiam, że: Litwa/Kijów/ew Maury w wko34, Egipt w mko25, Sycylia/Genua - do obgadania z Froyą - w mko23.
Mefisto7
15-02-2015, 10:00
http://speedy.sh/ngBPy/WWmwE-2.0.rar
http://speedy.sh/vUytQ/WWMWE2-Patch-2.02.rar
http://speedy.sh/DHQku/data-KO.rar
Jak wszystko uda mi się zainstalować to sie odezwę ale jak coś to zamawiam Kijów w wko34
Mefisto7
22-02-2015, 15:51
W związku ze zniknięciem Markusa do zestawu dołącza Aragonia (wko34), Polska (mko23), Kijów(mko25); do wzięcia.
KapitanKatana
22-02-2015, 20:22
Dobra, ludzie BALUJEMY !!! Udało mi się naprawić WWmwe instalując z płyty !!! Od razu mogę się zabierać za Aragonię Markusa i coś jeszcze jak macie (raczej tylko kingdomsy i WKO)
blackhand
06-03-2015, 01:29
Wyjeżdżam na tydzień. Właśnie zrobiłem turę w MKO 25, więc nie powinno być problemów, ale nie będę w stanie nic przeklikiwać w WKO 34. Internet może będę miał, może nie, jakby ktoś chciał hasło czy coś to próbować może. :D
Mefisto7
13-04-2015, 22:52
Jednak Maurowie w wko34 znów do wzięcia...
Mefisto7
13-04-2015, 22:57
A to zapraszam robić nową ambasadę i po zbadaniu sytuacji w grze - dokonywać wtedy ruchy dyplomatyczne, jakiekolwiek by one nie były. PoN z Sycylią nadal obowiązuje.
PoN z Sycylią nadal obowiązuje.
Jaki pon. SOJUSZ !!! Ambasada:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?9060-Nowa-ambasada-Sycylii&p=266359&viewfull=1#post266359
Zapraszam do mnie na PW w celu omówienia sytuacji zanim Żabojady zwiodą was pozornie atrakcyjnymi propozycjami. :)
Zapis gry z końca poprzedniej tury: http://przeklej.org/file/8MEFBw/wk34tura23Omma.sav
Nie używaj wulgaryzmów. Wykropkowane przekleństwo to nadal przekleństwo. - McAbra
Do przejęcia jest Gruzja w mko25.
Jaka gruzja? Przecież ja jestem gruzją.
Mefisto7
14-04-2015, 20:42
Widocznie miał na myśli swój Egipt tylko coś się pokiełbasiło.
PrezesPIS
15-04-2015, 22:06
Chętnie wezmę udział w kampanii i przejmę Egipt.
Mefisto7
15-04-2015, 22:12
Jeszcze nie został oddany. Musi to zostać potwierdzone. A grałeś w KO kiedyś?
PrezesPIS
15-04-2015, 22:30
Jeszcze nie, ale mam duże doświadczenie w singlu, a do tego jeden z kolegów gra (maurami) także w razie jakichkolwiek wątpliwości może mi coś wytłumaczyć :d
Mefisto7
15-04-2015, 22:46
No to różnie bywa z przełożeniem na KO z tym singlem. :D No to jak Xardas będzie na pewno oddawał to proszę cię bardzo. Bieraj.
Witaj w rodzinie. ^^
Obyś się zakorzenił, tak tobie, sobie i wszystkim życzę.
Potwierdzam Egipt w MKO 25 do wzięcia.
PrezesPIS
18-04-2015, 12:46
Gdy nadejdzie czas, będę gotowy!
Wielki Mistrz Malborka
02-07-2015, 17:14
Poszukiwany MG/trzymacz haseł do Krzyżaków 51 i Krucjat 13 :)
Jeżeli będziecie szukali kogoś do załatania dziury w jakiejkolwiek ko to proszę dajcie mi znać poprzez PW
Zatęskniłem za ko
Pozdrawiam
kurde spóźniłeś się troche bo akurat zbieraliśmy ludzi na WWMWE ;/
KapitanKatana
09-07-2015, 22:00
Zawsze jeszcze można dołączyć !
Ja też chętnie coś wezmę, jeśli się pojawi
Od jutra wieczorem do wtorku nie będę mógł robić tur.
Tam gdzie się zbliża moja kolejka to może zdążę zrobić jutro, o ile dostanę.
Mefisto7
10-07-2015, 23:11
Jest możliwość by po MOPKU wziąć wszystkie jego frakcje. Nie odzywa się.
MKO23 - Polska
MKO25 - Rosja
WKO34 - Kijów
MKO35 - Polska
Nie daję do wątku z wolnymi, bo w zasadzie potwierdzenia nie ma, no ale też ileż można czekać.
Miałem napisać to samo co Mefisto. Co prawda Mopek nas nie informował o rezygnacji, ale jeśli się nie wyrabia z turami, to może faktycznie lepiej byłoby, gdyby oddał parę frakcji. ;) Witaj z powrotem, Zachar! :)
============================
PS: Polecam w szczególności Kijów w WKO 34. Grałeś w tej KO, więc znasz sytuację.
Jest możliwość by po MOPKU wziąć wszystkie jego frakcje. Nie odzywa się.
MKO23 - Polska
MKO25 - Rosja
WKO34 - Kijów
MKO35 - Polska
Nie daję do wątku z wolnymi, bo w zasadzie potwierdzenia nie ma, no ale też ileż można czekać.
W MKO35 mogę dzisiaj zrobić turę w zastępstwie za Mopka jako sojusznik. Potrzebuję tylko hasło.
Gdy przejmie nowy gracz poprosi MG o zmianę hasła jeśli będzie chciał.
Ostatnia tura Mopka w tej KO była chyba przeklikana bez pytania sojuszników o zastępstwo... :wall:
Mefisto7
11-07-2015, 11:55
Ja nie przeklikuję jak co poniektórzy.
Czyli zrobiłeś turę? Ale przecież grasz Maurami i nie jesteś nawet sojusznikiem Polski.
Odstąpiłem Polsce Szczecin a teraz widzę, że nadal go nie zajęła ani nawet nie oblega.
Zdaje się, że miała tam armię o sile wystarczającej do zdobycia Szczecina.
==================
Mało tego - Polska ma sojusz z Sycylią, z którą masz wojnę...
Dobra nie ma co się nad tym rozwodzić, podaj mi hasło na PW to zrobię za Polskę od razu.
Jestem najbliższym sojusznikiem w tej chwili.
Mefisto7
11-07-2015, 12:53
Rebelianci pokonali tę armię. Prosił o zastępstwo to zastępowałem. Ty się nie interesowałeś.
Mefisto7
11-07-2015, 17:23
MKO23 - Polska
MKO25 - Rosja
WKO34 - Kijów
MKO35 - Polska - zajęte przez Rafiego.
No i oczywiście wpisana w wątku o wolnych: Aragonia w MKO23. Chociaż to już bardziej Mauretania/Mali/Niger.
Jeżeli mopek się nie pojawi do tego czasu mogę robić tury za Kijów w wk34 ( jeżeli wróci- i wyrazi chęć powrotu- odstąpię)
Muszę tylko przebrnąć przez ponowny proces instalowania całego pakietu :(
Ok mam już możliwość robienia tur.
Nie będzie mnie 20 i 21,jeśli dojdzie do mojej tury proszę jej nie przeklikiwać ;).