Zobacz pełną wersję : Poszukiwani zastępcy do KO.
Wielki Mistrz Malborka
19-07-2015, 12:35
Na moje ręce została złożona rezygnacja Rapsa z krzyżowców 13, ponieważ denerwował go serwis przeklej i nie rozumiał idei hasła oraz wysyłania go. Ktoś chętny? Avasil? Katana?
Ja nie jestem w stanie przejąć w tym momencie, bo wyjeżdżam we wtorek i przez parę tygodni będę mocno w kratkę :/
Przecież może uploadować sejwy na speedy share (przeklej ostatnio też mnie denerwuje, bo zaczęli dodawać jakieś reklamy):
https://www.speedyshare.com
KapitanKatana
19-07-2015, 18:48
Biorę :) (jeśli chodzi o więcej kampanii to oprócz tej na razie nic więcej nie wezmę, aż zakończy się któraś z moich kampanii)
Wielki Mistrz Malborka
19-07-2015, 21:57
Net mi się zepsuł. Niby naprawilem i w teorii powinno wszystko działać ale w praktyce polsat i plus ssą i jedyne co działa to oni mi na nerwy.
Jeśli jutro net się nie ogarnie to poszukam zastępcy. Na razie proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
Wielki Mistrz Malborka
21-07-2015, 01:21
Odzyskał sprawność, jutro jeśli się wyrobię to zrobię wszystkie tury.
PanzerKampfWagen
24-07-2015, 15:32
Wyjeżdżam na tydzień, i potrzebuję zastępstwa do MKO 35 (Bizancjum), Krzyżaków 51 (Zakon) i Brytanii 45 (Norwegia) od 25 lipca do 2 sierpnia. Zakon i Bizancjum mają trochę trudną sytuację, w Norwegii względny spokój, gdyż nie prowadzę tam póki co wojen. Po hasła i szczegółowe informację proszę na PW.
Resztę moich KO weźmie Il Duce.
Edit: Norwegię wziął KapitanKatana, więc zostały tylko Bizancjum i Zakon.
Wielki Mistrz Malborka
24-07-2015, 17:56
Myślę, że twój zastępca nie musi się martwić o sytuację Zakonu ;)
PanzerKampfWagen
24-07-2015, 18:28
Dobra Mistrzu, jeszcze Ci się odgryzę w tej KO ;D
Wielki Mistrz Malborka
25-07-2015, 02:37
Ok.
Wielki Mistrz Malborka
26-07-2015, 16:57
Do oddania Gruzja w mko36. Dopiero po 2 turach
Wielki Mistrz Malborka
29-07-2015, 16:36
Gdyby ktoś chciał przejąć Zakon w Krzyżakach 51: http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?12106-Kolejka/page8
W ten weekend nie mam dostepu do kompa, wiec poprosilem Domena o zastepstwo w wko34. Gdyby jeszcze gdzies doszla tura dajcie znac na pw.
Mefisto7
01-08-2015, 14:54
Zaczynamy się przyzwyczajać do jego zastępstwa.
Wielki Mistrz Malborka
04-08-2015, 19:22
Przepraszam za moje 3 dni nieobecności i przetrzymanie kampanii - poważnie się rozchorowałem. Postaram się nadrobić zaległości jak najszybciej.
9 sierpnia wyjeżdżam na wakacje i nie ma mnie minimum 10 dni a może i być o wiele więcej - tego niestety nie wiem bo to zależy od kilku czynników. Do wzięcia są:
Szkoci w Brytanii XLV - 6 tura i sytuacja bardzo fajna. Dwa sojusze właśnie rozpoczynają wojnę na całego więc na pewno nudno nie będzie. Zaplecze dobrze przygotowane.
Jerozolima w Krzyżowcach XIII - 4 tura i sytuacja interesująca ponieważ szykuje się ciekawa wojna. Powinienem mieć w niej jednak zdecydowaną przewagę. Infrastruktura pod wojnę całkowicie przygotowana - nic tylko słać wojska na front i robić nowe.
Litwa w Krzyżakach LI - 5 tura i najlepsza sytuacja jaka mogła by być: Zakon został zniszczony w 3 turze. Teraz kolejny krok: światowa dominacja. Po 4 turze prócz standardowych włości Litwy i wszystkich przylegających malutkich wiosek barbarzyńskich mamy: Królewiec, Malbork i Rygę a w następnej turze padają Windawa i Parnawa.
W Krzyżakach LI zastępuję również Polskę, która po pokonaniu Zakonu powinna z łatwością sobie poradzić z nadciągającymi Niemcami. Także to zastępstwo też można wziąć do powrotu właściciela - kiedy ten nastąpi, nie wiem. Po 2 turach zarządzania przez prawowitego władcę kraj jakimś cudem znalazł się na skraju zapaści ekonomicznej ale w 3 turze udało mi się trochę Polskę wyciągnąć z tego bagna.
Także do wzięcia same państwa z dobrymi pozycjami - jeśli po moim powrocie ktoś się do jakiejś frakcji i KO przywiąże to jestem gotów nawet odstąpić. Natomiast jeśli trafi mi się burzowy dzień w górach i będę zmuszony zostać w domku i akurat przyjdzie tura to mogę chcieć zrobić osobiście jeśli w ogóle uda mi się na laptopie medka przemycić ;)
Z oddawaniem KO-YT pod opiekę się jeszcze wstrzymam.
Idill`a (MZ)
04-08-2015, 20:11
15 dni to trwa nierzadko tura.
Zorganizowałbyś ekspresową wycieczkę dookoła świata. btw jedziesz do Korei Północnej że nie masz dostępu do internetu? Raz wykonywałem turę z Szwecji, instalując Medievala na sprzęcie obcej mi osoby.
Kampanie trwają lata, wszyscy mają rozliczne plany w trakcie.
Wielki Mistrz Malborka
04-08-2015, 22:24
Tak, mogę nie mieć dostępu do internetu i/lub medka. Ba, mogę nawet nie mieć czasu! Gdybym miał to bym nie prosił.W kingdomsach jest mniej osób a nie chcę by KO stały tydzień lub więcej przeze mnie.
Rozumiem, że ty nie chcesz żadną się na kilka tur zająć ale może ktoś inny się skusi lub jeden z moich sojuszników się odezwie.
Idill`a (MZ)
05-08-2015, 16:04
Zająłbym się, ale mam sporo pracy, jej intensyfikacja właśnie wypada w następny tydzień. Chyba, że podeślesz sztabkę złota, to dam sobie spokój. :D
Kampanie w kingdomsach są dla mnie najbardziej atrakcyjne.
KapitanKatana
05-08-2015, 21:40
Szkocję mogę wziąć.
Zakon został zniszczony w 3 turze
Stracił wszystkich członków rodziny ??
PanzerKampfWagen
06-08-2015, 13:57
Stracił wszystkich członków rodziny ??
Dokładnie.
Wielki Mistrz Malborka
07-08-2015, 13:02
Jak zwycięstwo w dwóch ruchach w szachach :)
blackhand
07-08-2015, 21:14
Wyjeżdżam na tydzień i wracam w sobotę. Wszystkie hasła w razie potrzeby możecie wziąć od Zewnętrznych Trzymaczy Haseł.
Jasne, jeśli są jakieś wolne państwa w istniejących KO, to możesz przejąć. Jeśli nie to poczekaj na start nowej KO.
a propo nowej KO to moglibyśmy zacząć z modem Europa Barbarorum
Bede śledził forum w oczekiwaniu na start jakiejś KO a jakby bylo jakies wolne panstwo gdzies to dajcie znac, chetnie przejme
Mefisto7
10-08-2015, 17:45
Są wolne. Polska w mko35, Polska i ew Aragonia w mko23 - która jest raczej południowoalgierio/Mauretanią. Wszystko jest w wątku o wolnych miejscach. ;)
Mefisto7
09-12-2015, 02:39
Poszukiwany nowy gracz na stanowisko Maurów w mko36. Frakcja ma całą Iberię, wojnę z niedawno przeszłą do kontrofensywy Sycylią. KO dość młoda. 16 tura.
Mefisto7
25-12-2015, 18:07
Poszukiwany gracz na Nowogród w Krzyżakach 49. Bardzo silna pozycja, zajęta Białoruś, w sojuszu z Zakonem. Wojna z Niemcami i Polską.
Mefisto7
25-12-2015, 18:11
A także:
Litwa w MKO35, podbity Nowogród Wielki, sojusz z Danią, dookoła pakty, otwarte możliwości.
Chciałbym przejąć Nowogród w Krzyżakach 49 :)
Mefisto7
05-01-2016, 16:27
Poszukiwany gracz na odrestaurowane Węgry w mko25. W trakcie wojny z dogasającym już niedawnym cięmiężycielem, u boku Imperium.!
(Imperium które jak mu będzie wygodne wypowie sojusz i pochłonie niedawną marionetkę a przynajmniej spróbuje jak to było w wypadku Maurów) ;D
Mefisto7
05-01-2016, 20:30
Spędziłem czasu i wysiłku na odnowie Węgier i wcześniejszym wspieraniu Gruzji, więc są to moi drodzy... mali... przyjaciele. :D Krzywda się nie stanie.
A Maurowie niech się z Egipcjanami wezmą do roboty, bo tylko hardych udają, a nic nie robią by odwlec nieuchronny los. Dość all inclusive na pustyni. Spacery w Libii chyba na niewiele się zdadzą.
Ja chętnie wezmę Węgrów :)
Ta Litwa w MKO35 jest aktualna?
Tak. Polecam obserwować temat "Wolne miejsca w KO". Jest na bieżąco aktualizowany. Jak chcesz grać to zgłoś się do MG i poproś o hasło ;)
Ten kto ropoczął kolejkę i założył temat MG. O ile się nie mylę w tej kampanii jest to Blackhand.
Ale napisz od razu bo chyba ostatnio jest zajęty i może nie odpisać szybko.
Zajrzałeś w ogóle do tego tematu o którym mówiłem? Tam wszystko jest. Nie jest to wielki wysiłek kliknąć w link.
Zajrzałem ale wszystkie posty w tamtym temacie są stare i z tego co widzę to temat "Poszukiwani-zastępcy-do-KO" jest znacznie popularniejszy.
Pierwszy post na pierwszej stronie w tym temacie jest stale aktualizowany więc luknij tam ;)
A faktycznie, sory. Ja popatrzyłem tylko na najnowsze posty :P
Byłby ktoś chętny na MG do mko35? Głównie żeby kolejka nie stała
blackhand
16-01-2016, 17:54
Poza MKO35, chciałbym też oddać bycie MG w WKO 34 i Danię w MKO 25. Od jakiegoś czasu nie jestem w stanie na tyle regularnie wchodzić na forum, żeby się zajmować KO. :( Nie mam oczywiście zamiaru po prostu tego zostawić, :D ale ze względu na siebie i pozostałych graczy wolałbym, żeby ktoś to wszystko po mnie przejął.
Mefisto7
17-01-2016, 00:24
Fajnie, ale zanim oddasz to proszę rozwiąż sprawę Cagilari w mko35, o którą prosiłem, a także nową.
Wojtascythe
17-01-2016, 12:20
Witam, muszę niestety zgłosić się do tego tematu. W moim prywatnym życiu niedługo dojdzie do zmian i przeprowadzki. Wątpię bym miał wtedy jakikolwiek czas na robienie regularnych tur z kampanii. Dlatego uznałem, że będę musiał oddać swoje kampanie i pożegnać się z forum na prawdopodobnie 2 lata...
Kampanie jakie są do oddania:
-MKO36 Węgry. Stan bardzo ciężki, ale do uratowania. Wszystko się rozstrzygnie w najbliższych turach. Zalecane dla doświadczonych graczy. ZAKLEPANE PRZEZ PLANB
-MKO37 Francja. Stan dobry, zaledwie początek kampanii. ZAKLEPANE PRZEZ lama1
O wprowadzenie w politykę danych frakcji i chęć ich przejęcia proszę o kontakt na prive. Będę w stanie samodzielnie jeszcze pociągnąć z 2-3 tury, potem będę musiał przymusowo zrezygnować niezależnie od forumowych konsekwencji.
Przepraszam wszystkich współgraczy, że to tak nagle, jednak sytuacja w której się znalazłem w prywatnym życiu dla mnie też była nagła i zaskakująca.
czekam na odpowiedź.
EDIT:
Jeszcze jest jedna nietypowa kampania.
-Kingdoms Ameryki Tlaxcalanie Kampania Online Youtuberów
Sytuacja bardzo pozytywna. Jednak warunkiem jest bycie youtuberem :P No i oczywiście obowiązkowy kontakt, bo trzeba ustalić warunki publikacji odcinków.
EDIT:EDIT:
Patrz na listę ko do zastępstwa.
Mefisto7
17-01-2016, 12:25
Konsekwencje byś miał, jakbyś niczego nie napisał, a tak po prostu trzeba powiedzieć, że "szkoda", życzyć szczęścia i powrotu. :d Jakbyś nagle przepadł wkrótce to "dzięki za grę".
Wojtascythe
17-01-2016, 12:26
Dziękuję za wyrozumiałość. Chciałbym przeprosić swoich sojuszników, ze ich zostawiam, jednak to poważna sprawa.
Proszę zwrócić jeszcze uwagę na EDIT
Wielki Mistrz Malborka
17-01-2016, 16:14
Witam. Nie będę aktywny jeszcze przez najbliższy miesiąc. W związku z sesją mam ograniczony czas wolny i jest go za mało by ogarniać wszystkie KO.
KO-YT Ameryki, Brytanie 45 i 46 idą w ręce Rocka Miguela.
KO-YT Brytania będzie jedyną kampanią w jakiej pozostanę.
Do oddania będzie Litwa w Krzyżakach 51. Wojna pomiędzy Litwą a sojuszem Niemiecko-Duńskim. Wyrównana walka z minimalną przewagą dla Litwy.
Jak nikt się nie zgłosi do Węgier w MKO36 mogę robić turę jako sojusznik do czasu znalezienia zastępcy
Nie jestem doświadczony ale mogę wejść na Węgry jakby co.
Węgry to naprawdę hardkorowa frakcja :D
Mefisto7
19-01-2016, 18:46
Bierz bierz! Śmiało. Nie jest tak źle jak mówią. :d Wysłać ci hasło?
Ewentualne porażki uczą ponoć więcej (trochę kurtuazji bo wam skopie tyłki, jeszcze nie wiem komu ale skopie ;p)
Także biore ;p
Gdybys byl tak miły mef to tak wyślij ;d
Ten co cie zachęca jest pierwszą osobą której musisz skopać tyłek ;D
Nieee,w tej KO akurat Mef nie sieje grozy i przerażenia bo w niej nie gra ;D
PS:Chociaż jest MG więc w sumie to zależy od punktu widzenia xD
ano tak zapomniałem ;D nie te KO xD w takim razie bij Cesarza jak na Węgra przystało :D
Gorzej dla Ciebie że to Mef. Powszechnie wiadomo że to największy lamer spośród tzw. Starej Gwardii ;)
Mefisto7
19-01-2016, 23:48
Mój Rzym to największy przekoks tej kampanii. :cool: Mojej szwajcarskiej gwardii nic nie pobije. Strzeżcie się Papy. On wie o was wszystko.
Mefisto7
21-01-2016, 00:16
Blackhand szuka zmiennika dla swojej Danii w MKO25.
http://s22.postimg.org/i8km1m3k1/Dania_MKO25.png
Można powiedzieć, jakby Zigi Waza w końcu złączył unią personalną Rzeczpospolitą i Szwecję. :d Nawet wojna z Rosją jak za smuty. Polecane. Fajna ko. Zapraszamy.
RockMiguel
24-01-2016, 15:48
Poszukiwany zastępca dla Litwy w KO51!
Kraj jest silny, a sytuacja stabilna.
Jest związany sojuszem z Polską, Litwą i Nowogrodem, wojnę natomiast toczy z przymierzem duńsko-niemieckiem.
Szukajcie zastępcy za Kijów w MKO XXXV :P Bo aktualnego władcy ani widu ani słychu xd
Może i bym to nawet rozważył....ale jakiś opis sytuacji mile widziany
Mefisto7
26-01-2016, 23:17
Nic wielkiego. Sukcesy w niedawnej wojnie z Gruzją - Semender kijowski - teraz z Gruzją stalowy PoN do 40tej tury. Do 20tej tury PoN z Węgrami. Sojusz z Litwą, Nowogród komputerowy - pewnie już dawno zajęty. Jest tura 17ta. Nic tylko brać. :d
Ok,pewnie wezmę ale jeszcze to rozważę :)
No i wojna z moją Polską od niedawna ;p
Aczkolwiek dopiero raczkującą, Kijów stracił dwie prowincje. Dodam, że można sie dogadac ale bić też (jak kto woli) :D
Dobra to wezmę w takim razie,od następnej tury mogę robić ruchy za Kijów ;)
Mefisto7
22-04-2016, 21:05
Wciąż szukamy graczy lub gracza na Zakon i Mongołów w Krzyżakach 49 (tych pierwszych w rozdziale). Nie zmuszajcie Il Duce (Nowogród) do robienia tur za wszystkie 3 państwa sojuszu. :P
Wielki Mistrz Malborka
23-04-2016, 02:28
KO-YT #3 skończyła się dość niespodziewanie i wciąż czekam na Idillę i poprawki balansujące więc w między czasie mogę wziąć Zakon.
Mam nadzieję, że nie jest w totalnej ruinie :)
RockMiguel
23-04-2016, 20:07
Wezmę Mongolię w Krz49, też mam nadzieje, że to nie jakaś ruina
Mefisto7
23-04-2016, 23:01
Jupi. ;>
Wielki Mistrz Malborka
24-04-2016, 00:07
Ja już się dowiedziałem, że nasz multikontowiec dokonał wstecznego cudu i w kilka tur wszystko zaprzepaścił. Będzie pod górkę :)
Wolna jest Polska w WKO 34, z pytaniami o szczegóły do mnie lub do blackhanda.
RockMiguel
25-04-2016, 17:20
Mogę przejąć Polskę.
Mogę przejąć Polskę.
Ok, hasło oraz informacje o sytuacji frakcji wysłane. :) Tutaj masz zapis gry:
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?7485-Kolejka&p=401116&viewfull=1#post401116
Janker z lenistwa nie zmienia nazwy, dlatego jest tam Egipt. :P
Mefisto7
27-04-2016, 00:17
Nie z lenistwa, tylko ma jakąś wyjątkową przypadłość nie zezwalającą mu na zmianę nazwy. Nadpisuje jeden zapis.
Leże od rana plackiem - jakaś grypa czy inne dzikie węże..
Jutro postaram się już ogarnąć tury zaległe.
Sory nie przewidzialem choroby ;(
Mefisto7
10-05-2016, 00:00
Zdrowia życzę ze swej strony. ;)
Repeta: Aragonia w mko38 wciąż do wzięcia. Bezpieczna sytuacja, komputerowa Francja do podbicia, dopiero 4ta tura. Brać póki ciepłe!
Wyjeżdżam do Niedzieli, tak w razie gdyby ktoś miał coś pilnego, bo wątpię, żeby jakaś tura do mnie doszła
Szukam zast w MKO37 GRUZJA pod wasalstwem Cesarstwa ktos chetny?
Zastępstwo na parę tur czy na stałe oddajesz?
michaszo
18-05-2016, 11:28
Witam z chęcią włączę się w kamapnię online a co za tym idzie z większą jeszcze chęcią przejmę to państwo. Do kogo mam się zgłosić po hasło? :)
Mefisto7
18-05-2016, 12:35
Zdrowia życzę ze swej strony. ;)
Repeta: Aragonia w mko38 wciąż do wzięcia. Bezpieczna sytuacja, komputerowa Francja do podbicia, dopiero 4ta tura. Brać póki ciepłe!
Jeszcze to. Właśnie jest tura do zrobienia.
Witam z chęcią włączę się w kamapnię online a co za tym idzie z większą jeszcze chęcią przejmę to państwo. Do kogo mam się zgłosić po hasło? :)
Do Soplicy (MG w mko37)
Mefisto7
19-05-2016, 22:47
Nie podpowiadać. Jakby kolega przeczytał regulamin to by się domyślił. :d
Cóż nawet nie zaczął jeszcze grać więc nie ma co wymagać od niego znajomości regulaminu. Wszystko po kolei :P
Mefisto7
20-05-2016, 21:07
No i właśnie prawidłową kolejnością jest przeczytać najpierw instrukcję obsługi, zanim włączy się urządzenie.
KapitanKatana
21-05-2016, 11:10
Instrukcje są dla słabych :P
Ale akurat w naszej rozgrywce ta instrukcja to absolutna podstawa.
Nasz regulamin reguluje tyle ważnych kwestii, że jest kluczowy (i jego znajomość u graczy).
Nie będzie mnie od dzis do piątku wieczorem
michaszo
25-05-2016, 18:08
Zrobiłem tak jak regulamin każe.Dzięki za rady.
ignorantia iuris nocet :D
Mefisto7
29-05-2016, 00:01
Lama dostał bana.
MKO35 - Litwa
MKO37 - Francja
MKO38 - Sycylia
MKO25 - Węgry
BrytaniaXLVII - Szkocja
Opis sytuacji nacji o których wiem :
MKO35 - Litwa - ciężka sytuacja,na progu wojny z sojuszem Polsko-Kijowskim,nie oczekiwać sielanki
MKO37 - Francja - Trup,uwięziony z pełną flagą w ostatniej prowincji
Brytania XLVII - Szkocja - Wyrównana walka z Norwegią bez przewagi żadnej ze stron jednak w obliczu nadejścia armii Haakona
Ja mogę robić w mko37 za Francję do końca bo to mój sojusznik i mamy wspolne interesy
RockMiguel
29-05-2016, 00:32
A podobnej zasadzie mogę wziąć Szkocję w Brytanii do czasu, aż ktoś się znajdzie
KapitanKatana
29-05-2016, 00:41
W MKO 38 Sycylia ma silny sojusz z Wenecją i Genuą i dużo dróg spokojnego rozwoju.
janker92
01-06-2016, 14:37
W MKO 38 Sycylia ma silny sojusz z Wenecją i Genuą i dużo dróg spokojnego rozwoju.
Biorę. Do kogo po hasło?
Mefisto7
01-06-2016, 20:15
Poszukiwany gracz na Zakon w Krzyżakach "?" (49) - Nowogród, Mongolia i Zakon vs Polska i Niemcy. Wyrównanie.
Cóż za przewrotność losu,gdybym nie zagrał od początku w MKO38 nie dostał bym Bułgarii tylko mógł bym wziąć znacznie lepsze państwo jak Sycylię,czyżby to nauczka na przyszłość :P?
Innocenty III
08-06-2016, 11:09
Cóż za przewrotność losu,gdybym nie zagrał od początku w MKO38 nie dostał bym Bułgarii tylko mógł bym wziąć znacznie lepsze państwo jak Sycylię,czyżby to nauczka na przyszłość :P?
biorąc pod uwagę jak wygląda Litwa po 23 turach, to zdecydowanie wolałbym rozwijać Bułgarię od początku niż przejąć Sycylię w 7 turze ;)
No zależy od nacji,akurat Litwa w MKO35 ma bardzo złą sytuację,jak ja przejmowałem Kijów w tej samej KO to też zastałem jeden wielki chaos ;)
Nie będzie mnie od dziś do wtorku.
Nie będzie mnie od teraz do środy raczej :(
nie będzie mnie od poniedziałku 04.07 do wtorku 12.07
będę miał dostęp do PW na forum
prawdopodobnie będę potrzebował tylko 1 zastępstwa
Idilla_MZ zastąpi mnie w razie potrzeby w mko36
Nie będzie mnie do 29.07, chyba żadna tura nie powinna do mnie dojść ostatnim tempem, ale w razie czego to spróbuję coś ogarnąć, czasem wejdę na forum
Straciłem zapał do gry,mam do oddania następujące nacje -
MKO35 Kijów - Sytuacja niezła,wojna z silną Litwą lecz właściwie wszystko jest w rękach nowego gracza,teoretycznie sojusz z Polską jednak wszystko się zepsuło odkąd zniknął na nią gracz...
MKO36 Polska - Sojusz z Anglią i Sycylią,bankructwo,bardzo trudna sytuacja lecz zachowany solidny potencjał militarny,zalecane dla doświadczonych graczy
MKO38 Bułgaria - Dobre relacje z Turcją i Węgrami lecz dość trudna sytuacja bowiem wojna z silną Litwą a i samo państwo jak wiadomo do potęg nie należy
Krzyżacy 49 - Nowogród,wojna z sojuszem Polsko-Niemieckim i sojusz z zakonem,wyrównana walka z lekkim zaznaczeniem przewagi po stronie przeciwników
Jeśli nikt chętny się nie znajdzie to będę robił do końca moich państw bądź KO,mam jednak nadzieję że chociaż na jedną się ktoś skusi.
Z mko37 nie rezygnujesz? Mam nadzieję, że nie, bo chciałem z Tobą powalczyć. ;)
Nie,po namyśle nie oddaję też Bułgarii i Polski nawet jeżeli znaleźli by się chętni,są to bowiem nacje które prowadziłem od początku i zamierzam je doprowadzić do końca :)
Edycja : Skoro znalazł się gracz na Polskę w MKO35 to zostaję przy Kijowie i jedyną nacją do oddania zostaje Nowogród z Krzyżaków 49