Zobacz pełną wersję : Dyskusja ogólna i download
Niestety jest problem bo mam zaznaczone "menaged all cities" i nadal nie działa, z kolei jak mam odznaczone to jest tak samo tylko budynki mam na szaro.
W okienku, które pokazuje założenia kampanii nie zaznaczyłeś czasem auto budowy? Jak nie to nie mam innych pomysłów.
Tak sprawdziłem i pisze, że miasto jest auto-zarządzane, lecz nie mogę tego odznaczyć.
Sprawdź okno frakcji tam jest automatycznie ustaw podatki(po prawej na dole) i automatyczna budowa po lewej, zobaczy czy tam nie masz zaznaczonego.
Spróbuj usunąć plik map.rwm z kampanii w jaką grasz Late albo Early i zobacz, może się naprawi.
Gram w Early ale zrobiłem tak, że wszedłem z setupa moda i po odznaczałem wszystko i teraz jak wyprowadzę generała to mogę budować.
PS. Trzeba było odznaczyć tylko jedną opcję "Limited Activities".
Mam pytanie, czy w tym modzie jest dużo jednostek ponieważ ma kampanii Late i Early mam te same jednostki i jest ich mało, to już w podstawce więcej było.
Jednostki się różnią, przestaw we własnej bitwie okres bo masz pewnie early ustawiony. Na Late początkowo niektóre jednostki mogą byc jak w Early, ale dużo się zmienia. Trzeba pograć by się pojawiły nowe jednostki, bo są związane z eventami historycznymi często.
OK, wielkie dzięki, bo grałem Turkami i się wystraszyłem, że ciągle tymi samymi będę musiał grać.
Wiadomo czy mod "regions & provinces" będzie działał z SS?
Cześć! Znacie może jakiś submod muzyczny do SS?
Siema czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć ss_setup ? bo jak zainstalowałem fix to mam teraz sporo pkt i nie wiem co do czego
Dostik555
28-05-2015, 19:04
Witam. Przeczytałem wiele waszych postow na temat tego moda i jego instalacji. Zainstalowalem wszystko krok po kroku , gre odpalilem za pierwszym razem wszystko ogólnie smigało :) co do szczegołow instalacji to wiadomo MW2 + kindgdoms patch 1.5, SS 6.3 i 6.4 zainstalowany poprawnie, lecz nastepnie zainstalowalem BugFix_Compilation_v1.27 z twcenter. No i mam spory problem ze spolszczeniem , poniewaz bez spolszczenia gra chodzi elegancko, ze spolszczeniem wywala , nie moge wogole rozpoczac kampani, gdy próbuje wczytac save wywala, w szybkiej bitwie po kliknieciu "rozpoczecie rozmieszczania jednostek" tak samo crash.... nie wiem co mam zrobic, prosze o pomoc ! :(
Rameryk V w setupie się wybiera opcje graficzne jak nap. permanent arrows, dla silnych kompów i rodzaj ai, są 3 bodajże. Po tym jak powybierasz opcje w setupie, będą tak funkcjonowały w grze. Poszukaj w temacie na pewno było to tłumaczone jak to dokładnie działa. Zwłaszcza w problemach technicznych.
Dostik555 widocznie w fixach coś zmieniono na tyle, ze spolszczenie nie działa.
marchlew1920
09-06-2015, 12:10
Witam ,dlaczego nie dzialaja linki z pobieraniem moda ?? wie ktos gdzie znajde takie co mozna bedzie pobrac modyfikacje ..
W 1 poście na samym dole zaktualizowałem linki
marchlew1920
09-06-2015, 21:48
Moze ktos podac namiar na spolszczenie ..dziekuje...
mam jeszcze jeden problem ,nie potrafie rozpoczac kampani .ekran mi sie wczyta moge wybrac start ale jak daje rozpocznij kampanie ro wyskakuje mi komunikat ..ze musze wybrac z listy ...wogole w folderze z modem tam gdzie ma byc niby wczesna lub pozna kampania nie ma nic jest tylko sama nazwa imperialna kampania ..o co chodzi ??987
http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?8679-Stainless-Steel-6-4-Spolszczenie-v0-85/page4 tu masz spolszczenie, ale nie jest kompatybilne z najnowszymi fixami, więc nie ma gwarancji, że zadziała. Co do kampanii to nie wiem o co chodzi.
dzieki araven poszukam, a czy jest jakis mod zeby w ss mozna było stawiać forty kamienne ? i czy mozna zmienić zeby kazda frakcja miała zamki np krzyżackie ?:D
Skeletoon
29-06-2015, 22:16
Witam, ma ktoś może pomysł dlaczego w trakcie bitwy, jednostki (szczególnie konnica) porusza się jakby w zwolnionym tęmpie? Można to jakoś zmienić?
Naprawdę nikt nie wie gdzie leży problem? Nikt się z tym nie spotkał?
Spotkał się, a problem to jest chyba w animacjach w modzie, w exort_descr_unit w data kawaleria powinna mieć jedną z linijek jako speed, szybka ma czasem 1.2, ciężka 0.9 albo i mniej, teoretycznie tu można by pozmieniać ale całej kawalerii w modzie, najpierw kilku jednostkom testowo we własnej bitwie zobaczyć co to dało, map.rwm usuń z kampanii w jaką grasz i zrób kopię EDU nim cokolwiek zmienisz. Może też komp masz za słabego SS, na starszych kompach nie hula super, dość wymagający jest. Tam po prostu bitwy są wolniejsze, niż w innych modach często.
Witam, czy ktoś z was może mi powiedzieć, w którym pliku znaleźć listę pomocników ze świty generała i czy jest możliwość aby zwiększyć ich liczbę? Aktualnie liczba ta jest ograniczona do 8 pomocników. chciał bym ją zwiększyć o ile to w ogóle możliwe :)
HellVard
12-07-2015, 18:59
To niestety niemożliwe :)
OK, dzięki za szybką odpowiedz. :)
Namiot056
13-07-2015, 16:11
Witam, mam problem kontynuowaniem swojej kampanii w SS 6.4. Otóż grałem przez dość długi czas do 90 tury, aż w końcu mi się znudziło i postanowiłem zrobić przerwę. Zapis wysłałem sobie na e-mail zaś samą grę wywaliłem z kompa. Dziś sobie zainstalowałem ponownie i jest problem. Miałem ustawione tak, że podczas przemijania tury nie widziałem ruchów jednostek innych frakcji by zaoszczędzić na czasie. Niestety teraz jak klikam widzę jak jednostki się przemieszczają przez co tracę sporo czasu na patrzenie się, gdzie kto idzie. Można to w plikach jakoś wyłączyć?
Wejdź w opcje i odznacz "pokaż ruchy SI" czy jakoś tak to brzmi.
W plikach nie można ale w Medku sobie zmień zacznij jakąś kampanię i odznacz pokaz ruchy SI, bo domyślnie po instalacji ta opcja jest chyba włączona. Nie wiem czy to zadziała na sava.
Namiot056
13-07-2015, 17:10
Dzięki za radę! Pomogło dokładnie tak, że odpaliłem nową kampanię z ustawieniem bez pokazywania mi ruchów innych frakcji i potem wczytałem zapis, który miałem odłożony i jest dobrze.
Witam jest jakis mod zeby w ss mozna było stawiać forty kamienne ? i czy mozna zmienić zeby kazda frakcja miała zamki np krzyżackie ?
Namiot056
17-07-2015, 16:05
Można za pomocą kodu/lub sposobu całkowicie zniszczyć frakcje mongołów? Walczę z nimi od wielu tur i armii im przybywa jak mrówek. Strasznie mnie zirytowała taka sytuacja. Nie można się w ogóle ruszyć do przodu bo idzie kolejna niekończąca się fala, co wcale nie jest zabawne.
Ten mod jest dalej poprawiany czy nie? Bo widziałem chyba w tym temacie jakieś posty o fixach, dodatkach itd. z 2015 roku a swojego SS instalowałem kilka lat temu i zastanawiam się, czy skasować i wgrać od nowa bo coś się zmieniło czy raczej nie ma sensu?
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?640913-Bug-Fixes-for-SS6-4-DO-NOT-POST-ANY-BUGS-IN-HERE dostępna jest komplikacja poprawek 1.27 obędzie się raczej bez reinstalu, starczy wgrać ją na SS 6.4, niekompatybilna z sejwami
Legionary
29-07-2015, 02:05
Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w tym modzie jak chcę rozpocząć kampanie po czym naciskam START to przenosi mnie spowrotem do menu gry tak samo jest z bitwami historycznymi :D
Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w tym modzie jak chcę rozpocząć kampanie po czym naciskam START to przenosi mnie spowrotem do menu gry tak samo jest z bitwami historycznymi :D
Źle zainstalowałeś.
Legionary
06-08-2015, 19:05
Mógłby mi ktoś w skrócie powiedzieć za co odpowiadają te skrypty które się wybiera do Stainless Steel 6.4 1113 wpisywałem opisy wszystkich w google tłumacza, ale tak niespójnie to wyszło, że praktycznie nic nie zrozumiałem :D
3 od góry to Wyłącz Urealnioną Rekrutację
5 od góry to Dłuższą Asymilacja, chyba w 1 turze po zdobyciu nie da się ani naprawić ani budować
6 od góry to Stałe Strzały z tego co pamiętam strzały nie znikają z pola walki tylko pozostają wbite w ziemię, ludzi itd.
Dwa pierwsze jak nic nie mieszam to inne AI
Legionary
06-08-2015, 19:44
A to Byg Grym co dokładnie zmienia w rozgrywce :D
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?106060-BGR-V-20150324-Byg-s-Grim-Reality-%28Supply-amp-Command-Series%29-Guides-Updates-amp-Optional-Extras tu masz opis BYG V dochodzą zapasy, morale gra większą role, umiejki gienków też mają znaczenie na dowodzenie i rekrutację
Witam, chciałem powrócić do SS ale gdy włączam moda pisze "unable to locate kingdoms exe" co zrobić z tym fantem dodam iż mam wersję 6.4 i bug fixy.
Medek "zwykły" czy Steamowy bo wygląda na komunikat jaki wywala przy Steamowym.
Zgadza się steamowa wersja
Hehe zgadłem:D http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?10083-Instalowanie-mod%C3%B3w-na-wersji-steam tu masz co i jak, polecam sposób z postu nr 2
Wielkie dzięki, to lecę grać w medka :D
cześć, gram w SS 6.1 i mam pewien problem, mianowicie walczyłem sobie z zakonem krzyżackim, odebrałem im wszystkie miasta zabiłem wszystkich generałów wytłukłem ich wszystkie oddziały ale frakcja dalej istnieje w grze i nabija sobie statystyki finansowe i tylko te, nie mogę z nią zawrzeć pokoju co zaniżą moje statystyki dyplomatyczne, czy ktoś z was miał taki problem jest na to jakaś rada czy ewentualnie taką "nieaktywną" frakcję da się jakoś usunąć ręcznie z rozpoczętej gry?
cześć, gram w SS 6.1 i mam pewien problem, mianowicie walczyłem sobie z zakonem krzyżackim, odebrałem im wszystkie miasta zabiłem wszystkich generałów wytłukłem ich wszystkie oddziały ale frakcja dalej istnieje w grze i nabija sobie statystyki finansowe i tylko te, nie mogę z nią zawrzeć pokoju co zaniżą moje statystyki dyplomatyczne, czy ktoś z was miał taki problem jest na to jakaś rada czy ewentualnie taką "nieaktywną" frakcję da się jakoś usunąć ręcznie z rozpoczętej gry?
Ja tak miałem, wybiłem wszystkich nawet zabójców tam wysłałem, przeszukałem wszystkie lasy itd. czy się gdzieś jednostki nie chowają i nic. Frakcja dalej istnieje a tak jakby jej nie było.
Zacząłem teraz grać w tego moda na najnowszej wersji, odpaliłem późną kampanię jako Bizancjum, Cesarstwo Łacińskie dali jako buntowników (krzyżowców) z pełną flagą w miastach. Po paru turach ich armie wyszły sobie z miast nie wiadomo gdzie i zostawiły po 1 jednostce do obrony. Takich kretynizmów w wykonaniu komputera nie widywałem nawet na podstawce.
Thomson2000
24-09-2015, 15:52
Witam mam zamiar zmienić jednej jednostce zasięg strzelania (Skythikoi) tylko nie wiem gdzie w tym całym export_descr_unit to zrobić, pomożecie?
PS. Czy naprawdę nikt nie zagląda do tego tematu oprócz gości?
PS2. Już zmieniłem zasięg tej jednostki.
MARCINEQ
21-11-2015, 22:06
Czy tylko mi się tak wolno pobiera ten mod?
Thomson2000
27-11-2015, 22:23
Chyba tak.
justynian
17-12-2015, 06:47
Szybkie pytanie, gdzie trzeba pogrzebać w plikach żeby jednostki nie buntowaly się co rusz, bo to delikatnie mówiąc nierealistyczne i wkurzające ze nawet na ordzie pełne flagi z generałami(co sie dzieje z jednostką bez generała w ciagu jednej tury nie musze mówić) z co najmniej zadowalającą wiernością, buntują sie bo tak, ze grać się praktycznie nie da.
justynian
18-12-2015, 18:32
Nikt nie raczy pomóc ?
SolniczkaPieprzniczka
16-02-2016, 19:51
Gra ktoś jeszcze w stal nierdzewną?
Thomson2000
18-02-2016, 23:51
Ja gram nadal Bizancjum.
Pan Toranaga
18-03-2016, 08:16
Tez pogrywam Bizancjum na n/n. Cel to podbic całą mapę. Myslalem, ze uda mi sie to wczesniej, ale mam już 1587r. i jeszcze jakos 50-60% do podbicia. Na początku jest cieżo, zwlaszcza jak sie toczy wojny z 2-3 przeciwnikami. Pozniej jak stałem sie nr1 bez wiekszych problemow moge toczyc( i wlasnie tocze) wojny z 4 przeciwnikami. Uważam, że kompa bardzo fajnie radzi sobie na mapie bitewnej i dobrze na mapaie kampanii. Bez dobrych jednostek jest ciezko wygrac z nim w polu. Jak zakoncze Bizancjum to chce pograc Złotą Ordą i również podbic wszystko, zastanawiam sie tylko czy na poziomie h/h komp nie dostaje za duzych bonusów.
Napoleon7
27-09-2016, 19:45
Ostatnio zainstalowałem sobie tego moda i powiem szczerze, że jestem nieco zawiedziony. Porównanie mam do DLV, MXL i starego ale jarego Pro Deo et Rege. Najlepiej wypada ten ostatni - najstarszy ale najwierniejszy realiom, przynajmniej jeżeli chodzi o zachód i świat śródziemnomorski. Dla nacji słowiańskich najlepiej wypada MXL (stąd jak chcę sobie pograć Polską, to na nim gram). Na ich tle SS wypada słabo. DLV ma bardzo ciekawe opcje dodatkowe, ale jest (przynajmniej u mnie) diabelnie niestabilny - wywala mnie na pulpit co kilka tur co jest mocno irytujące.
Witam, gram w medka już dość długo i w zasadzie niczym mnie nie zaskoczy, grając nawet na najtrudniejszym poziomie nie stanowi żadnego problemu w związku z tym czy jest jakiś mod usprawniający Ai kompa na mapie kampanii i w bitwie ? Chciałbym również zmienić wszystkim frakcjom zamki na krzyżackie, niestety zakon nigdy nie jest w stanie utrzymać się przy życiu a co dopiero myśleć o podbiciu znacznych terenów na których wystawił by swoje zamki na których można powalczyć. Pomoże mi ktoś z tym, lub niech ktoś mnie pokieruje w jakich plikach mam tego szukać to zależy chyba od kultury lecz nie wiem w jakich plikach tego szukać.
HellVard
31-12-2016, 15:58
A grałeś w submoda SSHIP? O ile się orientuję poprawia on SS w znacznym stopniu :)
nie kojarzę tego gdzie to można znaleźć ?
HellVard
31-12-2016, 16:38
Na przykład tutaj (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?654754-Release-SSHIP-v0-9-downloadable-19th-of-January-2016) ;)
dzięki na pewno ściągnę ;) a co z moim drugim pytaniem ? wiesz może jak zmienić zamki na krzyżackie ?
Sara Temer
09-01-2017, 17:43
Pierwszy post został przeze mnie trochę ogarnięty, by było wszystko bardziej czytelne. Dajcie znać czy wszystko jest teraz w porządku w nim ;)
Jak wygląda ze stabilnością ten mod bo 80% postów to "problem" z tym czy z tamtym a kończę pomału kampanie w Divide and Conquer i pograł bym teraz w średniowiecze i się zastanawiam jakiego bo opcji jest parę.
W sumie sam sobie odpowiedziałeś, bugi są tam częste. I niekiedy nie da rady ich obejść.
Czyli nic z tym nie zrobili od tamtego czasu szkoda bo wyglada na ciekawy ale jak ma wywalać to podziękuje.
KrystianBorys
18-06-2017, 21:31
jest pewien sposób na to:
bugfixes v 1.27 dla kampani Late
SSHIP submod dla kampanii Early
Nie podam linka, uczę sie do egzaminu, napisz za 2-3 dni, ale do tego czasu powinieneś znaleźć te rzeczy.
To podaj w wolnej chwili linki jak możesz bo już pobrałem BC 7.0 dopiero później pogram SS, tak że nie spieszy się.
Jurand of Cracow
21-07-2017, 08:49
To podaj w wolnej chwili linki jak możesz bo już pobrałem BC 7.0 dopiero później pogram SS, tak że nie spieszy się.
Ja gram (i moduję) w SSHIP - link (http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?2055-Stainless-Steel-Historical-Improvement-Project-(SSHIP)), który tak na prawdę jest rodzajem SS7.0. Nie pamiętam, by zdarzyło mi się CTD podczas kilkuset tur. Poza tym polecam zestaw submodów - link (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?752826-SSHIP-Tweaks-mini-mods-compilation-by-TM&p=15316664&viewfull=1#post15316664), które jeszcze ulepszają SS (choć nie testowałem stabilności wszystkich, oprócz moim submodów - które nie powodują CTD).
Na marginesie: wydaje mi się, że akurat w SSHIP Królestwo Polskie jest jedną z najbardziej dopracowanych frakcji.
sirhakonik
24-02-2019, 13:13
nie chce się włączyć bo nie ma kingdoms exe, a moda kingdoms mam